Lørdag, 25 juli 2015 14:40

Enermax Revolution X't 530W - 80+ gold strømforsyning med flade kabler

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(2 bedømmelser)

Vi skal i dag se på en lille strømforsyning fra Enermax, nemlig en Enermax Revolution XT 530W, som faktisk også er det første produkt vi har inde fra Enermax, men forhåbentlig ikke det sidste. Strømforsyningen er semi-modulær med flade kabler over hele linjen, som faktisk gør det rigtig godt.

enermax revolution xt 530w

enermax logo

Enermax Technology Corporation er et verdenskendt producent af strømforsyninger. Siden de blev grundlagt I 1990, har de fremstillet strømforsynings-produkter og ekstern hardware så som kabinetter, kølere, blæsere og tastature af super kvalitet og de har vundet anerkendelse fra forbrugere verden over. Enermax produkter er anbefalet verden rundt af anmeldere, og bestemte produkter er skænket af IF, Red Dot, Good Design og Taiwan Excellence Awards. Dette beviser at det er topklasse kvalitet og design kompetencer, anerkendt af professionelle. For at udvikle et robust salgsnetværk og bedre kundeservice rundt i verden, har Enermax lavet afdelinger både i Tyskland, Frankrig, USA, Japan og Kina. De har også flere servicekontorer og distributører i lande rundt i Europa, Amerika, Asien og Oceanien. Vores langsynede R&D evne er vores største force. Enermax’ eliteteam stræber altid efter at komme på de bedste og mest tilfredsstillende PSU’er, termisk løsning og perifere produkter med banebrydende designs, som opfylder markedets og forbrugernes behov. De vil holde sig til deres R&D gejst af ”Tekniske innovationer” og ”Kvalitet frem for alt” for altid at kunne skabe produkter der går ud over de internationale standarder og krav, for at holde deres produkt- og brandværdi, lige så vel som deres konkurrence-mæssige fordel.


Specifikationer

Efficiency 80 PLUS® Gold
Up to 92 percent efficiency at 230V and 20 to 100 percent load. 80 PLUS® Gold certified.
ErP Lot 6 2013 ready!
Help systems to meet the latest EU eco-design directive ErP Lot 6 2013
(< 0.5W in standby mode*) due to a high-efficient 5V standby (+5Vsb) circuitry.
*only in combination with an ErP Lot 6 2013 ready mainboard 
DC-to-DC Design
The secondary voltages (+5V and +3.3V) are generated by the primary voltage rail (+12V).
Positive effect: Higher efficiency,
clean output voltages (low ripple & noise) and a perfect voltage regulation at all loads.
Power Full GPU & CPU Power
Massive 12V rail to power high-performance and overclocked processors and graphics cards.
More than 97 percent of the total power of the PSU can be delivered by the 12V rail only. 
Full Gaming Power
Min. two 6+2P (8P) PCI-E connectors to power the latest high-end graphics cards,
and multi-GPU systems (CrossfireX™ & SLI™).
Connectivity & Compatibility
Modular & Flat Cables
Simplify the cable routing and enhance the airflow inside the case.
Intel® Haswell™ Ready!
Supports the C6/C7 energy-saving functions of the latest Intel® CPUs,
incl. the forthcoming Intel® Haswell™ generation.
Intel ATX 12V v2.4
Compliant with the latest desktop power supply design guide.
Full support of most current Intel® and AMD® CPU.
Worldwide Compatibility
100-240V AC input with automatic adjustment,
and up to 99% active Power Factor Correction (PFC) for global usage.
Cooling Air Cooling by Enermax
Integrated 13.9cm fan with patented Twister Bearing Technology,
ensures efficient and ultra silent cooling and long lifetime.
SpeedGuard
Ultra silent and powerful cooling performance,
due to an advanced and intelligent fan speed control.
HeatGuard
Keeping PSU fan running for 30-60 seconds after shut down,
to dissipate the remaining system heat and prolonging the system's lifetime.
Quality & Safety High-quality Japanese Main Capacitors
Highest component standards for maximum stability and durability.
Non-Stop 24/7 @ 40°C
Non-stop industrial class performance at 40°C/104°F ambient.
SafeGuard
Multiple protection circuitry of OVP, OTP, OPP, SCP and SIP.
CordGuard
Fixing the AC cord tightly to avoid accidental shutdowns of your PC.
Dimensions Compact, Scratch-resistant Housing
Dimensions: 150 mm x 86 mm x 160 mm (W x H x D)
Warranty 5 years vendor warranty
Included in the delivery Revolution X't power supply
AC cord
CordGuard
Modular cables
Bag for modular cables
Cable ties
4 screws
User Manual

 


Video


Design & Features

enermax revolution xt 530w 10enermax revolution xt 530w 0enermax revolution xt 530w 1

Her ser vi kassen, som denne strømforsyning kommer i, en kasse som er holdt i gul, rød og sorte farver, for at gøre den så imødekommende som muligt. Kassen beskriver meget kort og godt hvad der er i kassen. Åbner man kassen, er det hele pakket godt og fornuftigt, og strømforsyningen er pakket ned i en pose med lange luftblærer, så den på ingen måde ville kunne tage skade, hvis kassen bliver stødt eller får en hård medfart under eventuel fragt. Bag på kassen er der lidt specifikationer, og lidt om hvilke kabler man får med, men det kommer vi lidt nærmere ind på senere.

enermax revolution xt 530w 2

Her har jeg lige taget det hele ud af kassen for at vise hvad der kommer med i denne kasse.

Pakkens indhold:

 • Strømforsyningen
 • Brugsanvisning
 • Filtpose
 • Strømkabel
 • Ekstra kabler
 • Lås til netledning
 • Velcrobånd til at holde styr på kablerne
 • Skruer
 • Klistermærke

enermax revolution xt 530w 4enermax revolution xt 530w 5enermax revolution xt 530w 8

Her skal vi se lidt nærmere på selve strømforsyningen. Den har en rigtig lækker overflade, som er matsort og meget nubret, og jeg syntes det giver en ret fed effekt faktisk. På siden står der med stort 'Revolution XT' som jo er navnet på strømforsyningen. På billedet hvor strømforsyningen er rejst op, kan man tydeligt se den store 139mm blæser, som er let transparent med et sort gitter over, så man ikke får fingre eller ledninger ind i blæseren. Kigger man ned af strømforsyningen, kan man tydeligt se, at der er masser af plads i overskud, men pga. den store blæser har man brugt en større ramme / kasse, jeg kunne forestille mig at denne ramme / kasse bliver brugt til hele Revolution XT serien. Den store 139mm blæser er udstyret med Enermax's egen Twister-lejer, som er meget lydsvage og har lang levetid. Når vi snakker om blæseren, syntes jeg lige at vi skal vende en funktion som denne strømforsyning har, nemlig HeatGuard, som virker på den måde, at efter man har slukket for computeren, så bliver blæseren ved med at køre i 30-60 sekunder for at køle det hele ned, for at opnå længere levetid, jeg syntes måske det er lidt sært at det skulle være nødvendigt, for at være helt ærlig.
Kigger vi bag på strømforsyningen, ser vi det meget typiske mønster, som vi efterhånden ser på rigtig mange ting. Dermed ikke sagt at det er en dårlig ting, da det giver ret god luftgennemstrømning, sammen med at man mister meget lidt stabilitet i metalpladen ved at anvende dette mønster. Der sidder selvfølgelig stik til strømkabel, og ved siden af det en tænd- og slukkontakt, kigger man under strømstikket er det 2 små huller, disse er til den medfølgende lås, for at sikre at kablet ikke bliver trukket ud ved et uheld. Over stikket sidder der et fint stort Enermax klistermærke, for at man kan se udefra, at det er en Enermax strømforsyning der er anvendt i den pågældende PC.

enermax revolution xt 530w 6enermax revolution xt 530w 7enermax revolution xt 530w 11

Så skal vi kigge lidt nærmere på tilslutningsmuligheder på denne strømforsyning. På trods af at det er en lille strømforsyning, er der nemlig ikke sparet på kabler. Kablerne der er anvendt er fladekabler. som faktisk gør det ret godt, jeg vil personligt 100 gange hellere anvende fladekabler, end kabler med en halvdårlig sleeving. De fleste kabler sidder monteret på strømforsyningen fra fabrikken af, men der er mulighed for at sætte 4 ekstra på, hvis man kommer til at mangle stik. I skemaet til højre kan man se hvad der af stik fastmonteret, og hvad der er med af ekstra kabler, man skal selvfølgelig kigge under den model der hedder ERX530, den øverste del forklarer hvad og hvordan stikkene sidder på de modulære kabler, og den nedre del viser, hvad der sidder af stik påmonteret, og hvad der sidder på de modulære kabler. Kigger man efter, er der rigeligt med muligheder her.


Test & Resultat

Jeg har haft denne strømforsyning til at trække min egen PC, og det klarede den faktisk helt fint. Dog kunne man godt høre, at hvis man pressede processor og grafikkort lidt, så kom den til at arbejde lidt for det på blæseren. Jeg havde masser af stik på selve strømforsyningen, så jeg havde slet ikke brug for at skulle have de modulære kabler i brug. Dette er dog ikke en strømforsyning jeg vil anvende til min PC på lang sigt, da jeg personligt har det bedst med at vide at strømforsyningen ikke skal presses, for at levere strøm nok til hele maskinen. Ideen med HeatGuard er måske meget god, men jeg kan ikke se hvor stor en forskel det skulle give på lang sigt i forhold til levetid af strømforsyningen. Den strømforsyning jeg normalt bruger, bliver nemlig ikke rigtig varm, så jeg må jo antage, at hvis den bliver varm, er det fordi den skal lave noget. Men ideen er god, og de 30 - 60 sekunder den kører efter computeren er slukket er til at leve med. Der var på intet tidspunkt noget der lignede coil whine, da jeg testede strømforsyningen. selvom den var lidt presset på enkelte tidspunkter.

Computeren jeg har haft denne strømforsyningen monteret i består af følgende.
CPU: Intel i7 5820K
Bundkort: Asus x99 Deluxe
Ram: 16GB DDR4 Corsair vengeance
Grafikkort: MSI GTX 970 Gaming 4G
Lydkort: Creative SoundBlaster ZxR


Konklusion

Så kom vi til den del hvor jeg skal komme med mine endelige meninger og tanker om denne strømforsyning. Jeg kan personligt rigtig godt lide den overflade og finish strømforsyningen har, den matsorte og nubrede overflade giver et meget rustikt look, som gør at det ser lidt mere råt ud. Indpakningen og selve måden tingene er pakket på i kassen virker gennemtænkt, så tingene kun kan tage minimal skade under fragt. Byggekvaliteten er i top, og virker meget gennemtænkt. Tanken med HeatGuard er god, men om det har så meget at sige i det lange løb, ved jeg ikke rigtig, da jeg sjældent oplever nyere strømforsyninger blive varme, med mindre at de bliver presset. Kablerne der sidder på strømforsyningen og de modulære kabler virker som om at de er i en ret god kvalitet, og som før skrevet vil jeg 100 gange hellere have fladekabler end halvdårligt sleevede kabler, så dette er et plus. Strømforsyningen siger ikke ret meget, men dog kan den høres når den bliver presset, men det er der jo ikke noget usædvanligt i.

plus

 • Design
  Jeg kan ret godt lide det matsorte og nubrede design, det giver et fedt rustikt og råt look.
 • 80 Plus gold
  Den har en forholdsvis høj udnyttelse af strømmen den tager ind.
 • Byggekvaliteten er i top
  Alt virker meget gennemtænkt, og som om der er valgt gode materialer og fremstillingsprocessor.
 • Ny tænkning i form af HeatGuard
  Selvom jeg ikke kan sige om det giver noget på længere sigt, syntes jeg det er en god tanke, at tingene skal køles af.

minus

 • Lige i den dyre ende af markedet
  Det er muligt at finde billigere alternativer, i tilsvarende kvalitet og effektivitet.
 • For mange kabler fastmonteret
  Idet at den er semi-modulær, synes jeg godt at der måtte have været færre kabler, fastmonteret på strømforsyningen.
 • Manglende PCI-E kabel
  Der er én udgang til et ekstra PCI-E kabel, men der medfølger ikke et ekstra kabel.

overallscore7

silver

 


Conclusion


We have reached the part where I have to express my final opinions and thoughts about this Power supply. Personally, I really like the surface and finish it has, the matt black and granulated surface gives a very rustic look to it, which also makes it look more raw look. The packing and the way the things was wrapped inside the box seems very thought through, so the things only can suffer minimal damage during the transport. The quality of the power supply is super, and also seems very thought through. The thought behind the HeatGuard is good, but I don’t no whether it really has something to say in the long run, as I rarely see newer power suppliers getting hot, unless they get pressured. The cables in the power supply and the modular cables seems to be of great quality, and as mentioned above, I would rather have flat cables than half bad sleeved cables, so this is a great plus. The Power supply doesn’t make that much noise, however it is noticeable when under pressure, but that’s not unusual.

plus

 • Design
  I really like the matt black and granulated design, it gives a cool rustic and raw look.
 • 80 Plus gold
  It has a relatively high utilization of the power it takes in.
 • The quality is super
  Everything seems thought through, and that the choice of materials and manufaction process are good.
 • New thinking in form of HeatGuard
  Even though I can’t say whether it gives anything in the long run, the thinking behind it that I cools off the things, is great.

minus

 • A bit in the high price range of the market
  It is possible to find cheaper alternatives, of the same quality and performance.
 • Too many cables fixes
  As it is semi-modular, there could have been fewer fixed cables on the power supply, in my opinion.
 • Missing PCI-E cable
  The is one line out to an extra PCI-E cable, but no extra cable included in the box.

 

overallscore7

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 761 gange
Log ind for at skrive en kommentar.