Søndag, 19 april 2015 14:24

Cooler Master V650 Semi Modular - Super fin lille strømforsyning

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Vi skal i dag se på en strømforsyning fra Cooler Master, nemlig en lille V650 som er semimodulær, og ikke fylder ret meget.

cm v650

Coolermasterny logo

Cooler Master er en veteran indenfor computer verden, og producere alt fra kabinetter og headsets, til gaming udstyr i top klassen. Cooler Master blev grundlagt med den mission at levere branchens bedste køle løsninger. Siden etableringen for to årtier siden, har virksomheden fortsat været tro mod denne mission, og fremstår som en af ​​verdens førende inden for produkter og tjenester til virksomheder, der beskæftiger sig med enheder, hvor varme problemer skal løses.


 

Specifikationer

Model RS-650-AMAA-G1
Type Intel Form Factor ATX 12V V2.31
Dimension (W x L x H) 150 x 140 x 86mm / 5.9 x 5.5 x 3.4 inch
Input Voltage 90-264Vac (Full Range)
Input Current 9 - 4.5A
Input Frequency Range 60 - 50Hz
PFC Active PFC (>0.9 typical)
Power Good Signal 100-500ms
Hold Up Time >16ms
Efficiency 90% Typically
MTBF >100,000 Hours
Protection OVP/UVP/OPP/OTP/SCP/OCP
Output Capacity 650W
Operation Temperature 0~40°C
Regulatory CE/TUV/FCC/CCC/BSMI/KCC/RCM/EAC/UL
Fan 120mm intelligent fan
Certifications 80 Plus Gold
Connectors MB 20+4 Pin x 1
  CPU12V 4+4 Pin x 1
  PCI-e 6+2 Pin x 2
  SATA x 8
  4Pin Peripheral x 6
 

4Pin Floppy x 1


Video


Design & Features

cm v650 4

Pakkens indhold:

 • Selve strømforsyningen (V650)
 • Brugsanvisning
 • Strømkabel
 • Modulære kabler med følgende tilslutninger (delt ud på 4 kabler)
 • MB 20+4 Pin x 1
 • CPU12V 4+4 Pin x 1
 • PCI-e 6+2 Pin x 2
 • SATA x 8
 • 4Pin Peripheral x 6
 • 4Pin Floppy x 1

cm v650 0cm v650 1

På første billede har jeg lagt strømforsyningen på hovedet, så vi kan se lidt nærmere på blæseren. På denne udgave bliver der brugt en 120mm blæser med 2 kuglelejer. Denne blæser bliver også brugt på V550 og V750 udgaven af denne strømforsyning. Blæseren er beskyttet af et honeycomb-mønstret blæsergitter, med en grå ramme. Jeg personligt, er helt vild med dette, det ser super godt ud. I midten af gitteret, har de placeret et Cooler Master logo med sølv og sorte farver. På det næste billede kigger vi lidt nærmere på siden. I toppen af strømforsyningen er der lavet 4 styk fordybninger, som går i næsten hele længden af strømforsyningen. Disse riller er nok lavet for at bryde den ellers helt glatte overflade. Længere nede ser vi endnu et Cooler Master logo, dog i grå denne gang. Så kommer der mærket, V650, som er navnet på denne strømforsyning. På modsatte side er dette også på, dog lige vendt 180grader, så det vil vende rigtig ligegyldigt om du har blæseren op ad eller ned ad. Super fin detalje vi ser på rigtig mange strømforsyninger efterhånden.

cm v650 2cm v650 3

Så skal vi se lidt nærmere på bagenden, hvor tilslutningerne til de modulære kabler er placeret. Som vi kan se er der plads til 4 stk kabler ved siden af hinanden. Disse kabler er super nemme at sætte i og tage ud, de hverken binder eller er for løse, de sidder perfekt. Under stikkene, ser vi igen et Cooler Master logo, så vi ikke overser at dette produkt er fra dem. Der er faktisk et logo på alle sider, lige på nær siden der vender ud af kabinettet. Ved siden af logoet, ser vi en lille oversigt over de 4 stik som er her, og hvad de er til. På næste foto, har jeg taget et billede af 'bunden' af strømforsyningen, hvor der er placeret strømskema og diverse advarsler, som der skal være på dem efterhånden. Her ser vi igen Cooler Master logo og V650 modelnummeret. I selve strømskemaet, kan vi se at denne strømforsyning kun har en enkelt 12v rail, så selvom den "kun" er på 650w, ville den sagtens kunne tage fornuftige grafikkort. Jeg sidder i skrivende stund selv med denne strømforsyning i min egen pc uden problemer, men det kommer vi ind på lidt senere. Der er selvfølgelig også et 80Plus Gold skilt, som viser effektivitetsgodkendelsen, denne har fået. Dog skal det siges, at Cooler Master selv skriver i deres brugsanvisning, at den typisk vil ligge på 90% effektivitet.

cm v650 5cm v650 6

Så skal vi se lidt nærmere på kablerne til denne strømforsyning. Alle de modulære kabler er lavet som flade kabler, nogen kan lide dem andre kan ikke, det er lidt en smagssag. Jeg vil sige, at i dette tilfælde er det helt fint, dog syntes jeg det ser lidt sjovt ud, at de kabler der er fastmonteret på strømforsyningen, er sleeved og i alle regnbuens farver. Hvis de nu havde haft alle kabler sorte i stedet, havde det set meget bedre ud. Stikkene på kablerne er i en ret god kvalitet, som ikke binder som man nogen gange ser.


Konklusion

Jeg har som før skrevet, monteret denne strømforsyning i min egen pc, for at kunne teste den ordentligt igennem. Og det pågældende system, består af (I7 5820k, Nvidia GTX 970 og 16Gb ram). Som udgangspunkt skulle dette system ikke være et problem at trække, med denne strømforsyning. Men for at belaste den noget mere, har jeg leget med overclock af både grafikkort og cpu, for at trække nogle flere Watt. Det kunne godt høres på blæseren, at den fik lidt mere at lave, dog ikke så meget at den blev træls at høre på. Så man kan sagtens bygge en ganske fornuftig størrelse pc op med denne strømforsyning. Jeg syntes overordnet, at strømforsyningen er super fin. Dog syntes jeg, at man skulle have valgt sorte kabler i de sleevede kabler. Det ser helt forkert ud med så mange farver, plus at sleevingen desværre ikke er af den bedste kvalitet. Den skulle have været noget tættere vævet, og skulle have været længere ude på kablerne, da der er et godt stykke der intet er på, og med så mange farver ser det meget voldsomt ud. Støjniveauet er ganske fint, man kan svagt høre blæseren, men slet ikke noget voldsomt. Der er en fin fordeling af tilslutninger på de modulære kabler, som giver gode muligheder for harddiske og lignende. Hvis man skal bruge denne strømforsyning, skal man lige huske, at der kun er stik til et enkelt grafikkort, men så havde man nok også valgt modellen der var et nummer større.

plus

 • Designet
  Jeg kan rigtig godt lide det overordnede design på selve strømforsyningen.
 • God ydelse trods 650W
  På trods af at den "kun" er på 650W, kan den sagtens tage fornuftigt store PC'er.
 • Støjsvag
  Selvom man presser den lidt, støjer den ikke voldsomt.
 • God kvalitet af stik
  Stikkene er af ret god kvalitet, så de er nemme at montere og afmontere.

minus

 • Sleevingen er ikke ret god
  Selve sleevingen er ikke vævet tæt nok, og går ikke langt nok ud på kablet.
 • Ikke sorte kabler på de faste kabler
  De kabler der er i de sleevede kabler, skulle have været sorte som de modulære kabler. Det ser lidt sjovt ud.

overallscore7

silver

 


Conclusion

As mentioned before, I mounted this power supplier in my own PC, to do a more thoroughly test. And this system consists of I7 5820k, Nvidia GTX 970 and 16Gb ram. As a main rule, it shouldn’t be a problem for this system to function with this power supply. However, to put a strain on it, I’ve played with overclocking of both the graphics card and the CPU, to pull off some more Watt. It was clear from the sound of the fan that it had to perform, although it wasn’t as much that it bothered me. Therefore, it’s perfectly possible to build a fairly reasonable sized PC with this power supply. Overall, I think this is a great power supply. However, I think they should have chosen black cables in their sleeved cables. It looks all wrong with so many colors, plus unfortunately, the sleeving isn’t the best quality. The weaving should have been more close, and further out on the cables, as there is quite a range where there is nothing, and with all those colors it’s a bit too much. The Noise level is quite okay, you can vaguely hear the fan, but it’s not at all hefty. There’s a fine dispersal of the connections of the modular cables, which gives great possibilities for hard drives and such. If you need this power supply, you need to bear in mind that there is only connector for one Graphics Card. But if you needed more, you would probably have chosen the model a size bigger.

 

plus

 • The design
  I really like the overall design of this power supply.
 • Good performance despite 650W
  Despite the fact that it's "only" has 650W, it's perfectly able to go with reasonable sized PCs.
 • Noise level
  Even though you push it a bit, the noise level isn't that big.
 • Good quality of the connector
  The connectors is of good quality, so they are easy to mount and de-mount.

minus

 • The sleeving isn't that good
  The sleeving isn't wowed close enough, and doesn't go far enough on the cables.
 • Not black cables on the firm cables
  The cables in the sleeved cables should have been black, as the modular cables are. This looks a bit funny.

overallscore7

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 660 gange
Log ind for at skrive en kommentar.