Fredag, 18 marts 2016 16:19

be quiet! PURE POWER 9 500W - Lille støjsvag strømforsyning

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Vi skal i dag se på en lille ny strømforsyning fra be quiet!. En lille budgetvenlig 500W udgave af rigtig god kvalitet. be quiet! har været så flinke at sende den allerede inden udgivelse, så vi kunne være klar med en artikel på dagen.

pure power9 500w

bequiet logo

be quiet! er en førsteklasses producent, af strømforsyninger og køleløsninger til din stationære computer. be quiet! er udvalgt seks gange i træk, som årets producent i strømforsynings kategorien, af læserne af det velkendte tyske hardware magasin PC Games Hardware, samt en første og anden plads i kategorierne "blæsere" og "kølere". Vi bruger vores specielt udviklede Silent Wings blæsere, i næsten alle vores produkter. De er udstyret med forskellige støjreducerende egenskaber. Takket være disse kan vi sikre en virkelig lydløs drift - Vores produkter opfylder den bedste balance mellem køling og en næsten uhørlig drift. Hvis du vælger be quiet! kan du være sikker på at få høj kvalitet og en næsten lydløs drift fra stilhedens eksperter.


Specifikationer

Strømforsyningskrav 500 W
Maksimal strøm 550 W
AC indgangsspænding 100 - 240 V
AC frekvens 50 - 60 Hz
Spænding 8-May
Strøm faktor 0,99
Strømkorrektionsfaktor (PFC) Aktiv
Kombineret effekt (+3,3 V) 120 W
Kombineret effekt (+12 V) 480 W
Kombineret effekt (+5 V) 120 W
Kombineret effekt (-12V) 3,6 W
Kombineret effekt (+5 VSB) 15 W
Maks. udgangsstrøm (+3,3 V) 24 A
Maks. udgående strøm (+12 V1) 28 A
Maks. udgående strøm (+12 V2) 20 A
Maks. udgangsstrøm (+5 V) 15 A
Maks. udgangsstrøm (-12V) 0,3 A
Maks. udgangsstrøm (+5 VSB) 3:00 AM
Hold tid 20 ms
Ydeevne 91%
Strømbeskyttelsesfunktioner Over current, Over power, Højspænding, Overophedning, Kortslutning, Lavspænding
Blæser, diameter 12 cm
Antal blæsere 1,00
Blæserhastighed 1273 rpm
Motherboard, strømstik 20+4 pin ATX
Antal SATA strømstik 6,00
Antal PATA strømstik 3,00
PCI ekspres strømforbindelser (6+2 pin) 2,00
CPU strømstik (4+4 pin) Ja
Diskettedrev, strømstik 1,00
Formfaktor ATX
Formål PC
ATX-version 2,40
Støjniveau (stille funktion, 50%) 11,9 dB
Støjniveau (almindelig kørsel, 100%) 21,2 dB
Støtte teknologi Rifle
Indbygget on/off-knap (tænd/sluk) Ja
Tid mellem fejl (MTBF) 100000 t
Farve på produkt Sort
Forbedret kabelstyring Ja
Kabler inkluderet Strøm, PCIe
Bredde 15 cm
Dybde 16 cm
Højde 8,6 cm
80 PLUS certificering 80 PLUS Silver
Energi-certificeret Ja
Overholder RoHS Ja
Godkendelse CE, CB, TÜV, FCC, cTUVus, RCM, BSMI, CU
Bredde (emballage) 21 cm
Dybde (emballage) 24 cm
Højde (emballage) 9,6 cm
Pakke vægt 2,29 kg
Brugervejledning Ja

Video


Design & Features

bequiet purepower9 500w 8

Først og fremmest skal vi se på hvad der er i kassen. For overhovedet at kunne bruge denne strømforsyning, skal der selvfølgelig bruges et strømkabel. Udover det er der 4 skruer til at montere denne strømforsyning i kabinettet, en lille brugsanvisning på 6 forskellige sprog, hvor dansk ikke er iblandt, strips til at kunne styre kablerne lidt, så det ikke er så rodet. Og sidst men ikke mindst, er der selvfølgelig en masse kabler, da denne strømforsyning er semi modulær, og kun har 24-pin stikket og 2x4-pin til bundkort, som er fastmonteret på strømforsyningen. Her nedenfor lister jeg lige tingene op som er i kassen for et nemmere overblik.

Pakkens indhold:

 • Selve Be Quiet! PURE POWER 9 500W strømforsyningen.
 • Brugsanvisning på 6 sprog.
 • 4 stk. skruer til montage.
 • Stømledning.
 • Strips til at håndtere kabler.
 • Modulære kabler som jeg lige lister op senere i artiklen.

bequiet purepower9 500w 0bequiet purepower9 500w 3

Så kan vi tage et lille kig på siden af denne lille strømforsyning, hvor be quiet! er præget ind i blikket, så det giver en super fed effekt, skal jeg være ærlig kan jeg meget bedre lide denne måde, end alle de klistermærker, som alle smider på deres produkter, dette giver lige den ekstra detalje i mine øjne. Udover det er der et lille klistermærke, som man ikke må fjerne, hvis man vil beholde sin garanti på dette produkt, og det vil de fleste vel. Udover det kan man lige ane det fastmonterede kabel på strømforsyningen, men det vender vi tilbage til. Så et kig på bagsiden af strømforsyningen, hvor vi først og fremmest ser strømstikket og ved siden af on / off knappen. Lige over ser vi en lille vejledning til hvilken spænding den skal have (ikke noget vi tænker en masse over, da man bare sætter stikket i, og så er man kørende). Så er der nogle huller for at kunne få lidt luft igennem, for at køle komponenterne ned, og det er selvfølgelig lavet i et honey-comb mønster, som vi ser rigtig mange steder efterhånden. Sidst men ikke mindst, ser vi selvfølgelig 4 skruehuller, som er de huller strømforsyningen bliver skruet fast med.

bequiet purepower9 500w 2bequiet purepower9 500w 4

Her ser vi en stor, dejlig lydløs blæser, som køler det hele godt ned, og det er en af deres egne 120mm Silent Wings blæsere, og denne ligger på ca. 1270rpm. Be quiet!'s Silent wings blæsere er af super kvalitet, og det er dette der gør denne strømforsyning meget lydsvag, og det er super lækkert. Jeg har haft denne strømforsyning monteret i min egen PC for at teste støjniveauet, men det vender vi tilbage til under konklusionen. Rundt om den 120mm blæser ser vi en lille orange ramme, som giver lidt at se på designmæssigt. Orange er jo netop en meget brugt farve fra be quiet! så selvfølgelig skal det være orange detaljer, og for at være ærlig, så kan jeg faktisk rigtig godt lide det. Over blæseren sidder der et lille gitter så man ikke får fingre eller andre genstande i kontakt med blæseren, og kommer tilskade, eller risikerer at blæseren tager skade. Jeg var vild med det gitter, som be quiet! har brugt på deres DARK POWER PRO, men det er jo så også en anden prisklasse, så dette er et okay alternativ. Sidste billede viser et strømskema, så man kan se, hvad man kan forvente af denne strømforsyning, og man kan se hvordan strømmen er delt ud på de 2x 12v rails, som henholdsvis er på 28A og 20A, hvilket er ganske fint til en strømforsyning i denne størrelse. Derudover ser vi lidt godkendelser, som CE og at det er en 80Plus Silver. Det er også her vi ser både model- og serienummer, hvis man har brug for det.

bequiet purepower9 500w 1bequiet purepower9 500w 6bequiet purepower9 500w 7

Så kom vi langt om længe til den sidste side, netop tilslutninger. Først og fremmest så er 24-pin og de 2x 4-pin til bundkort fastmonteret på strømforsyningen, og disse kabler er sleeved, dog syntes jeg ikke denne sleeve er ret god, men dette er også noget vi har nævnt overfor be quiet! et par gange før. Så har vi 5 stik til de modulære kabler, som i dette tilfælde er fladkabler, disse syntes jeg så derimod er super lækre, da de er nemme at have med at gøre. Og fordelingen af stik på de 5 kabler giver rigtig god mening, i forhold til størrelsen af strømforsyningen, og at det ikke kræver, at man skal have alle kabler i, for at kunne sætte et fornuftigt system op. F.eks. har man kun 1 SSD disk, og en almindelig mekanisk harddisk, så har man kun behov for ét kabel til harddiskene, og derudover skal man så have PCIe kabler, alt efter hvilket grafikkort man sidder med. Jeg har lige listet op her nedenfor, hvordan stikkene er fordelt på kablerne.

Gennemgang af modulære kabler:

 • 2 x PCIe (6+2)
 • 1 x S-ATA - S-ATA - HDD - FDD
 • 1 x S-ATA - HDD - HDD
 • 1 x S-ATA - S-ATA - S-ATA

De ovenstående kabler er listet op, så man kan se hvordan stikkene kommer på kablerne.


Konklusion

Så kom vi til mine afsluttende ord omkring denne strømforsyning, og jeg har været super tilfreds med hvad jeg har set og oplevet med denne. Man får super meget for pengene i forhold til, hvad man får hos mange af de andre producenter, hvis du spørger mig. Man får en super lydsvag strømforsyning, super lækkert design i en matsort finish, hvor der virkelig er kælet for detaljerne rundt omkring, der i blandt præget be quiet! logo i siden, og orange detaljer omkring blæseren. Det at strømforsyningen er semi modulær er super lækkert, og de modulære kabler er fladkabler, så de er super nemme at have med at gøre, dog er jeg som sagt ikke super stor fan af det sleeve som er på de fastmonterede kabler, da den simpelthen ikke er vævet tæt nok, og den er meget sart og tager nemt skade. De modulære kabler har en super fordelings ud på de 5 kabler, det gør at man nemt kan skære ned på, hvor mange af dem man skal have i brug. Jeg har haft den strømforsyning til at trække min egen computer, og selvfølgelig ligger den på grænsen til, hvad denne skal kunne trække, men den klarede det uden at brokke sig alt for meget fra blæseren. Det omtalte system består af en I7 5820k og GTX 970 grafikkort som strømslugere, hvis man er i tvivl om, hvor mange WATT man reelt har brug for, så har be quiet! en super god udregner til dette www.bequiet.com/en/psucalculator , hvor man bare taster sit system ind, og så udregner den simpelthen hvad der ville være rigtig for dig. Jeg har ikke så meget at sige udover, at man får rigtig meget for pengene her, og jeg kan varmt anbefale denne strømforsyning.

plus

 • Super lækkert design
  Selvom det er en af de lidt billigere be quiet! strømforsyninger, så er der ikke sparet på detaljerne rundt omkring. Jeg syntes tit man ser de lidt billigere enheder bliver super kedelige at se på, da det skal laves så billigt som muligt, men det er ikke tilfældet her.
 • Super god pris
  Selvom det er en af de billigere strømforsyninger, så får man rigtig meget for pengene her. Semi modulær, 80 plus silver, lydsvag og super design.
 • Gode modulære kabler
  De modulære kabler, som følger med denne enhed, er super lækre. De er som førnævnt flade, men har også en super god fordeling af stik.
 • Lydsvag
  Be quiet!'s 120mm Silent wings blæser køler meget støjsvagt denne strømforsyning ned, som vi nok allesammen foretrækker.

minus

 • Sleevingen på de fastmonterede kabler kunne være bedre
  Hvis man kigger vores andre artikler igennem på be quiet! strømforsyninger, så får de vidst alle minus for sleevingen på disse kabler. Men sleevingen er ikke vævet tæt nok, plus den er meget sart, så den tager nemt skade.

overallscore8

silver

 


Conclusion

Now we reached the part of my final words about this power supplier, and I've been super satisfied with what I've seen and experienced with this. You really get your money worth a lot, when thinking about what you get from a lot of other producers, if you ask me. You get a really low noise level power supplier, super great design in a mat black finish, where the really did a lot for the details all through it, for instance, the be quite logo on the side, and orange details around the fan. The fact that the power supplier is semi modular is really great as well, and the modular cables are flat, that make them really easy to deal with, though as mentioned, I'm not a big fan of the sleeving they use for the mounted cables, as it's simply not woven close enough, and it's very delicate and easy gets ruined. The modular cables has a great allocation of the 5 cables, this make it easy for you to cut down on how many you want to use. I've had this power supplier mounted on my on computer, and of course is right about the limit of what it can pull, but it made it without too much complaining from the fans. The mentioned system is of a I7 k and GTX 970 graphics card as a power guzzler, if you don't know how many Watts you actually need, be quite! has an awesome calculator for this: www.bequiet.com/en/psucalculator , where you put in the data of your system, and then it calculates what's right for you. I don't really have any more to say, except that you get your money worth, and I can highly recommend this power supplier.

plus

 • Super great design
  Even though it's one of the cheaper power suppliers from be quite!, they haven't cut back on the details all through it. In my opinion, we often see that some of the cheaper unites are doll looking, as it's made as cheap as possible, but that's not the case here.
 • Super great price
  Even though it's one of the cheaper power suppliers, you get a lot for the money. Semi modular, 80 plus silver, low noise level and super design.
 • Good modular cables
  The following modular cables is really great! As mentioned, they are flat, but also has a great allocation of the plugs.
 • Low Noise Level
  Be quiet!'s 120mm Silent wings fans cools down the power supplier very silently, which is preferred for most of us.

minus

 • The sleeving on the mounted cables could be better
  If you take a look at our other be quite! power supplier reviews, I think almost everyone has the sleeving as a con. The sleeving isn't close enough woven, and it's quite delicate, so it easily gets scratched.

 

overallscore8

silver

 

Du kan følge os på Twitter, like vores Facebook-side og Facebook-gruppe, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 563 gange
Log ind for at skrive en kommentar.