Tirsdag, 07 oktober 2014 10:26

Razer Surround Pro 7.1 - Virtuel Surround 7.1 til dit stereo headset

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Her skal vi kigge på et software program der giver virtuel sorround 7.1 i dit stereo headset. 

 Start-billede-razer

Virker til alle stereo hovedtelefoner.


Razer er mere end blot verdens førende brand inden for gaming. Razer blev grundlagt tilbage i 1998 i San Diego, Californien af Razer' CEO Min-Liang Tan og deres præsident Robert "Razerguy" Krakoff i et lille kontor de delte med et par andre spillere. I dag er Razer vokset med flere hundrede medarbejdere på verdensplan og har kontorer i ni byer, herunder San Francisco, Hamborg, Seoul, Shanghai og Singapore.

razerLogo
Razer's vision fra begyndelsen var at blive verdens største gaming brand ved at designe de bedste gaming produkter, som ingen gamer før har set. Medarbejderne hos Razer er ligesom dig - nogle er amatører, nogle er ex-professionelle gamere, nogle spiller bare for sjov. Razer er de samme gamere som får af vide at de har brug for opsyn af en voksen, og at de har brug for en professionel CEO og ledelse - og Razer er de samme gamere som fortæller de folk at de kan gå af helvede til, fordi de gør det de kan lide at gøre og de gør det på deres egne betingelser.

Produktet er udlånt af: Razer
Prisen på produktet: 112,-
Produktet kan købes her: RazerZone.com

 

 

 

 

Razer sorround lille0 Razer sorround lille1

Razer sorround lille2

Her tager vi et kig på hvordan programmet installeres efter man har hentet og installeret Razer synapse 2.0 som fylder omkring 12MB, fra razers hjemmeside. Razer synapse 2.0 er et program der holder alle dine razer produkter synkroniseret, så derfor vil den automatisk begynde at hente Razer sorround. Softwaren kommer op som var det en lyd-enhed som var det en fysisk enhed jeg havde installeret. Derefter bliver vi bedt om at genstarte, hvilken er noget der går mig lidt på, men det er da til at overleve.
Der kan læses mere om Razers Synapse 2.0 lige her - Razer Synapse 2.0

 

Razer sorround lille3 
Efter genstart af computeren, kommer vi frem til dette, hvor der trykkes på Start.

 

Razer sorround lille4 Razer sorround lille5

Her bliver vi så bedt om at skal vælge hvilken lydudgang, det er så programmet ved hvor kalibreringen skal sendes til.

Efter det er valgt, så skal vi vælge hvilket headset vi bruger. Og der er selvfølgelig kun Razer headset remset op, til testen her er der blevet brugt et par Razer Kraken Neon Pro, som vi også har testet her på siden. Derefter trykkes næste.

 

Razer sorround lille6 Razer sorround lille7

Razer sorround lille8 Razer sorround lille9

Razer sorround lille10 

Her ser vi så hvordan man udfører kalibreringen fra start til slut samt sektionen Settings til sidst. Der står en lille tekst til hvordan du udfører kalibreringen, som er relativt nem at følge. Man skal blot fortælle softwaren hvor lyden kommer fra, og indstille det så det passer, det gør man så til man når hele vejen rundt med kalibreringen. De orange streger, er der hvor man har indstillet til at lyden skulle komme fra, og softwaren sørger så derefter at det passer til dine øre efterfølgende, og så er kalibreringen udført. Det er muligt at prøve kalibreringen af ved at trykke på Experince Surround Sound. Man kan også blot vælge at trykke på Finish for at gå videre. Derefter laver den en lyd identifikation og gratulere dig med kalibreringen af dit lydsystem.

 

Razer sorround lille11 Razer sorround lille12

Her ser vi på den sektion der hedder Settings, hvor det er muligt at vælge hvilken lyd enhed, lyden fra softwaren skal sendes ud til, og hvilken enhed.
Programmet fortæller at det er vigtigt at Razer Surround er sat som standard lydenhed, alle programmer og spil skal selvfølgelig bruge Razer Surround som standard lyd enhed, ellers vil du ikke få følelsen af Surround i dit stereo headset.

 

Selve installationen er rigtig nem at følge igennem, der står hvad man skal gøre, så det er bare at følge det hele vejen igennem.  

Produktet er udlånt af: Razer
Prisen på produktet: 112,-
Produktet kan købes her: RazerZone.com
 
 

Her i Design / Features skal vi se på hvad programmet har af features. Hvis du blot har et Stereo headset, så kan denne software lave lyden om til surround 7.1, hvilket jo er rigtig lækkert. Så får du straks en bedre lydoplevelse. Under sektionen Audio som vi ser på billedet herunder, ser vi på de forskellige features som det er muligt at indstille på. Stereo enhancement, til som øger det dynamiske område af lyd ved at udvide stereofeltet. Bass boost, som forbedre de lave frekvensers reaktion, ved at forbedre bassen. Sound normalization, som overvåger lyd og reducere variationen af lydstyrken. Presence Level, som forbedrer klarhed ved indkommende kommunikation ved hjælp af lydfiltrering. Volume Level, som øger/reducere lydstyrken for indkommende kommunikation.

Razer sorround lille13 

Her skal vi så kigge på Equalizeren hvor der er forskellige presets som man kan prøve at mens man lytter til noget forskelligt musik. Eller man kan vælge at indstille den på sin helt egen måde. Hvilket jo altid er lækkert at have mulighed for, synes ikke nogle af de presets var super gode, så det er bestemt noget man lige skal lege med, hvis man går meget op i lyden.

Razer sorround lille14 


Produktet er udlånt af: Razer
Prisen på produktet: 112,-
Produktet kan købes her: RazerZone.com
 
 

Jeg nævner her hvilket hardware der blevet brugt til testen af software programmet, grundet det er et software program der emulere lyden, hvilket selvfølgelig bruger processor kraft til at arbejde.

Til selve testen er dette hardware blevet brugt:
Intel Core I5 4690K
Asus Z97I-PLUS

Onboard lydkort

Headset - Razer Kraken Neon Pro Stereo

Jeg har testet softwaren i lidt forskellige ting, som film, musik og selvfølgelig spil. Men da jeg ikke har det store spil biblotek har jeg kun fået testet det i Diablo 3 Reaper Of Souls.
Lyden deri bliver forbedret rigtig meget, og man skal bestemt lige vænne sig til at man kan høre lyd i 360 grader. Derud over synes jeg at lyden bliver rigtig lækker, man ligger mærke til mange flere ting, som man ikke har kunne høre ordenligt før. Voice clarity har også forbedret min oplevelse når jeg skyper med andre, især hvis deres mikrofon godt kan skratte lidt i lyden.
Tror dog derimod hvis jeg havde spillet nogle store FPS titler som Battlefield eller lignende, at mængden af bass havde været en tand for meget. Razer Kraken Neon Pro har i forvejen en helt del bass, og tror man ville skulle slå bass boost fra der, da det ville overdøve resten af lyd effekterne i spillet.

Men jeg er ihvertfald fint tilfreds med softwaren i Diablo 3, det har bestemt forbedret min lyd oplevelse i spillet, og det tog mig lidt tid at vænne sig til det, sammetid med at jeg skulle lege lidt med indstillingerne for at få det til at blive bedre endnu, personligt skruede jeg en tand ned for bass boost, da jeg synes det sommetider blev en tand for meget.

Angående Sound Normalization, så er det nok bedre til de folk der bruger et lydanlæg når de spiller om aftenen/natten, da det dæmper lidt effekterne, måske Razer skulle ændre navn på den til noget mere passende.

Film - Der virker det helt perfekt! Bestemt intet at klage over på film fronten, utrolig god måde at få biograf oplevelsen frem på, hvilket er noget jeg tror mange vil glæde sig over. Det er helt bestemt her programmet vinder flest point, at se en action film i stereo er bestemt ikke nogen super oplevelse, men med denne software bliver action filmen pludselig Surround 7.1, og det ændre oplevelsen 100%, filmen bliver bare så meget bedre, i det at lyden er blevet så god. Det hele bliver gengivet rigtig godt, der er mere luft i lyden. Man skal jo huske, det er et gratis software program, så det er tilgængeligt for alle, og er sikker på der nok skal komme nogle forbedringer i en opdatering, så det også spiller bedre i spil og musik.

Musik - Synes ikke at softwaren skal bruges til musik, surround 7.1 høre efter min personlige mening ikke hjemme i musik. Bassen bliver alt for voldsom, foreslår at folk skruer en tand ned i deres indstillinger. På den front har Razer noget at arbejde på, ved at forbedre oplevelsen i musik.

 

Så efter min mening vinder softwaren godt på MMO spil titler, og film. Er sikker på softwaren ville være med til at ødelægge lyden i FPS spil, hvor der er så mange effekter at lytte efter i, der tror jeg softwaren vil gå ind og ændre på for mange ting. Men måske det også ville være med til at folk kunne høre andre ting med de rigtige indstillinger af programmet, det er bestemt noget der vil tage noget tid at lege med før det spiller godt. Det bør ikke bruges med musik, men det er jo også op til den konkrete lytter, nogen kan måske lide det mens andre ikke kan.

Softwaren Razer Surround Pro 7.1 kan købes her til 14.99€ hvilket er omkring 115DKK - Razer Surround 7.1


Produktet er udlånt af: Razer
Prisen på produktet: 112,-
Produktet kan købes her: RazerZone.com
 
 

Så er vi nået til konklusionen. Der er lidt ulemper og fejl ved softwaren, så er der nogle ting der skal forbedres, men til MMO spil titler og film er softwaren nu meget lækker, det er helt klart noget der forbedre lyden i spil som Diablo 3 og diverse film. Det er en billig løsning for en 'biograf' oplevelse til filmene i hjemmet. Jeg er dog ret skeptisk overfor hvordan softwaren vil virke i FPS titler, jeg tror at de forskellige features vil være med til at ødelægge lyden. Der er en tand for meget bas på nogle punkter. Og i FPS spil er der rigtig mange lydeffekter man skal være opmærksom på, og det tror jeg bassen vil gå ind og overdøve. Så det er helt klart noget der skal slås til og fra alt efter hvad man spiller. Føler softwaren ødelægger oplevelsen i musik, og det er ikke noget jeg bryder mig om. Måske nogen kan lide surround 7.1 effekten i musik. Jeg giver softwaren en score på 7, grundet de forskellige ting der sagtens kunne forbedres, og jeg er sikker på det vil blive fikset i en update på et tidspunkt.

 
plus
 • Biograf oplevelse i film
  Lyden i film bliver klart forbedret, og giver en rigtig fed oplevelse i film, der sker pludselig meget mere i film. Det forvandler dine stereo høretelefoner til Surround 7.1.
 • Mange lydeffekter i MMO spil
  Jeg har fået spillet en god del Diablo 3 Reaper of souls, og lyden er blevet forbedre rigtig meget, jeg ligger mærke til mange flere detaljer i spillet efter jeg har fået softwaren.
 • Nem installation
  Det er utroligt let og lige til at installere softwaren, Razer guider en igennem installation så det bliver let.
 • Designet af softwaren
  Det er designet så det er rigtig nemt at finde rundt i, let at forstå, ikke så meget tekst, men billeder istedet hvilket gør det utrolig let at bruge.
 • Prisen
  Prisen på omkring 115DKK er rigtig billig, især hvis man mangler biograf oplevelsen i sine film.
 
minus
 • Standardindstillinger
  Alting burde ikke være slået til i programmet fra start, det ville være nemmere at selv sætte de forskellige ting til efter hvad man har brug for.
 • Equalizer
  Der kunne sagtens have været nogle bedre presets end dem der er nu.
overallscore7 
silver
 

 
So we have reached the conclusion. There are some disadvantages and there are some minor fixes. So there are some things that needs improvement, but in MMO game titles and movies, the software works really good, its definitely something that enhance the sound in games like Diablo 3 and various movies. It is a cheap solution for a 'cinema' experince at the movies at home. However, i am quite skeptical about how the software will work in FPS titles, I think that the various features will help to ruin the game experince. There is a tad too much bass at some points. And in FPS games, there are so many important sound effects to be aware of, and I think the bass will go in and drown those effects. So it is really something your gonna be turning on and off depending on what you play. I feel that the software destroys the experince of music, and it's not something that I like. Maybe someone would love the Surround 7.1 effect in music. I give the software a score of 7, due to the diffrent things that could easily be improved, and im sure it will be fixed in an update at some point.
 
plus
 • Cinema experince in movie
  The sound in the movies is clearly improving, and gives a really cool experince in the films. Suddenly theres much more to the film. It turns your stereo headphones into Surround 7.1.
 • Much sound effects in MMO games
  I've been playing a good deal of Diablo 3 reaper of souls, and the sound has been improved a alot, I pay close attention to many details in the game after I got the software.
 • Ease of installation
  It's incredible easy and straightforward to install the software, Razer guides one through the installation so it will be easy.
 • The design of the software
  It's designed so it's really easy to navigate, easy to understand, not so much text, but pictures instead making it incredible easy to use.
 • The price
  The price of 115DKK is really cheap, and especially if you lack the cinema experince in your movies.
 
minus
 • Defaults
  Everything should not be enabled in the program from the start, it would easier to set the things you needed.
 • Equalizer
  There could easily have been some better presets than there are now.
 
overallscore7
silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Læst 900 gange
Log ind for at skrive en kommentar.