Mandag, 19 oktober 2015 16:09

LG Urbane W150 - Android Smartwatch med et meget maskulint udseende

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Vi skal se på LG's nye Android-baserede ur, nemlig Urbane W150. Dette ur er et mere maskulint ur, end så mange andre smartwatches, jeg har manglet at se lidt anonymitet når vi kigger på denne type ure, og nu er det her. Med andre ord, du opdager ikke, at det er et smartwatch, medmindre du ved det.

lg urbane w150

lg logo

LG Electronics er en af verdens største leverandører og udviklere inden for hjemmeelektronik, mobil kommunikation og luftvarmepumper. LG Electronics virksomhedsfilosofi er baseret på en ægte interesse for mennesker, og vores slogan Life’s Good betyder at vi gennem vores produkter, vil gøre livet bedre, nemmere og sjovere for forbrugeren. Innovation, stilren design, smart teknik og pålidelighed er de fire kerneværdier, som sammenfatter varemærket LG Electronics. Følg linkene for at få mere information om LG Electronics og vores engagement for at udvikle produkter, som giver mening i dit liv og samtidig påvirker miljøet mindst muligt. Forstå vores varemærke og vores designfilosofi. Læs om LG's historie og tekniske innovationer. Lær om LG's engagement for miljø og social ansvarlighed.


Specifikationer

Specifications  
OS Android Wear
Display 1.3” Full Circle P-OLED
Dimensions 45.5 x 52.2 x 10.9 mm
Weight 66.5 g
Battery 410 mAh
Processor Qualcomm® Snapdragon™ 400, 1.2GHz
Bluetooth® 4.1 LE
Wi-Fi® Yes
Total Internal Memory 4GB eMMC*, 512MB RAM
Sensors 9-Axis (Gyro, Accelerometer, Compass), PPG (Heart rate monitor), Barometer
Dust & Water Resistance IP67**
Strap Changeable
* User available memory will be less.
** The IP67 rating means that the product will maintain its operability even if it is gently submerged in a tank of still tap water at room temperature for about 30 minutes, up to a depth of 1 meter.

Video


Design & Features

lg urbane w150 11lg urbane w150 12

Vi starter med at se på selve uret fra fronten af. Uret er lavet af rustfri stål, hvor den inderste ramme har et lækkert børstet stål udseende, der giver en fed overgang til selve ur-glasset. Uret har en 1,3” full circle P-OLED 320 x 320 pixel skærm, det betyder bare, at skærmen fylder hele glasområdet, så man ikke har en dum firkantet skærm inde i et rundt ur. På siden af uret har vi en knap, det er den man på et normalt ur vil bruge til at indstille tiden på, men da det her er et smartwatch , så stiller man tiden digitalt, og derfor bliver den her brugt som en home-knap, som vi ser det på vores telefoner. Denne knap er også den man vil bruge til at tænde og slukke for sit ur.

lg urbane w150 4lg urbane w150 5lg urbane w150 0lg urbane w150 1

Urets rem er i ægte læder, som man kan se på undersiden af remmen i den side hvor selve remlåsen sidder, det er et lækkert materiale, og ser super godt ud. Det eneste der er et minus med den her rem er, at den fra ny af er ekstrem stiv, og næsten umulig at få til at sidde ordentligt de første mange gange, det er lidt ligesom med et par sko, den skal lige gås til, så er den rigtig lækker både at se på men, også at have på. På undersiden af den anden del af remmen har LG lavet deres logo ned i læderet. Helt oppe ved uret på remmen står der "22", det står for 22 mm, og det er den bredde som remmen skal have, hvis man gerne vil have en anden rem på. På undersiden af remmen har den en brun farve, hvor den på oversiden er sort, med en lys syning hele vejen rundt. Til sidst på remmen har vi låsen, som er super nem at arbejde med, og har samme udseende og materiale som selve urrammen.

lg urbane w150 2

Den nederste del af uret, synes jeg desværre at de har valg at spare en del på detaljerne ved, det er nemlig lavet af plastik og giver en træls hul lyd, når man banker på det. Ud over en bagbeklædning, er der også en pulsmåler, som er den man kan se i midten. I samme side, som den eneste knap der er på uret, har vi igen de 5 guld-dutter, det er selvfølgelig her uret klikker sammen med det der sidder på ladestationen, så det kan blive ladet op. Øverst midtfor har vi igen LG’s logo, til højre er hvor det er produceret, og til venstre er der modelnummer osv.

lg urbane w150 8lg urbane w150 9lg urbane w150 3lg urbane w150 6

I kassen finder man nogle forskellige ting og sager, som følger med til det her flotte ur, det første vi kigger på er selve ladestationen. Når man tager den ud af kassen, ser den ved første øjekast ikke ud til at være andet end et plastiklåg af en art. Ud over sit plastiklook, har den indgraveret et LG logo. I den ene side, når man ser den oppefra, er der 5 guld-dutter som stikker op, det er dem der sørger for at uret bliver ladet, når det ligger i stationen. For at det er nemmere at ramme disse 5 dutter, så uret kan lade ordentligt, er der en magnet i laderen, som gør at uret klikker helt rigtig fast, til at kunne få den rigtige forbindelse. På siden af ladestationen er der en indgang til et micro USB, det er her man sætter sin helt almindelige telefonlader til.

lg urbane w150 10

Der følger selvfølgelig også en lader med, så man er klar til at bruge det, så snart man har fået sit ur ind af døren. Dette er en helt almindelig LG lader som vi kender dem, EU stik så den passer til vores stikkontakter herhjemme. LG har valgt at deres lader skal være aflange, med USB stiks indgangen i toppen, det er meget forskelligt fra mærke til mærke, hvad producenterne mener er mest praktisk i forhold til, hvordan ledningen skal sidde. Til laderen følger der et standard USB kabel med et almindeligt USB 2.0 stik i den ene ende, og micro USB i den anden. Selve ledningen er ca. en meter, som de fleste ledninger man får er, synes man det er for kort, kan man sagtens finde længere ledninger på markedet.


Opsætning & gennemgang

Jeg har testet uret på den eneste måde man kan mere eller mindre, nemlig ved at gå med det. Jeg har koblet den sammen med min Android telefon, som pt. er en OnePlus One, og har på intet tidspunkt haft problemer med uret. Når man skal starte uret op første gang, og parre det sammen med sin Android telefon, så skal man installere Android Wear på sin telefon. Det er dette program, som sender alle nødvendige info og notifikationer videre til uret. Jeg har lavet en lille gennemgang af første opstart af uret, og dermed også en guide til, hvordan man får det op at køre. Når man så er oppe og køre med uret, er det sådan set bare at komme i gang med at bruge det, og derfor jeg har jeg lavet en lille kort gennemgang af nogle af funktionerne og indstillingerne på uret.

Som beskrevet i videoen, så swiper man sig igennem menuerne på uret. Man swiper fra højre mod venstre for at komme ind i menuerne, og for at gå videre ind ad, og modsat fra venstre mod højre, for at gå tilbage i menuerne, og ikke mindst for at lukke en notifikation eller et program.


Konklusion

Så skal jeg komme med lidt afsluttende tanker og meninger om dette LG Smartwatch. Jeg har været super glad for uret i den tid jeg har haft det til test, og brugt det så meget jeg har kunne, dog passet voldsomt godt på det, da det er et testprodukt. Først og fremmest vil jeg sige, at personligt vil jeg nok skifte remmen til en anden rem, da den medfølgende rem er meget stiv, og man skal vænne sig meget til den. Men en 22mm urrem burde være ret nem at finde, og sandsynligvis også derfor LG har valgt netop den bredde på remmen. Som før beskrevet, er selve ur-rammen lavet i rustfrit stål, hvilket gør, at uret virker meget robust, og sammen med også giver et meget maskulint udtryk. Jeg er i perioden, jeg har haft uret til test, blevet spurgt mange gange, hvad det var for et, da de syntes var et flot ur, men da jeg så fortalte, at det var et LG smartwatch, så kom det meget bag på dem, da det jo ligner et helt normalt ur. Dette er en af tingene, der netop gør dette ur super fedt i mine øjne, da det ligner et helt normalt ur, men bestemt ikke er det. Dog syntes jeg det er lidt synd, at de har valgt et plastikdæksel, til at dække bagsiden af uret.

Uret er udstyret med en Qualcomm Snapdragon 400 med 1.2GHz, hvilket gør at uret på ingen måde burde blive overbebyrdet, jeg har på intet tidspunkt haft problemer med udfald, eller oplevet at uret har haft problemer med de ting jeg nu engang har brugt det til. Bliver man træt af notifikationer fra et givent program på telefonen, er det hurtigt og nemt at slå de givne notifikationer fra. Jeg har dog haft lidt problemer med stemmeaktiveringen af uret, men tror at det er de sædvanlige oversættelsesproblemer, i form af ikke at kunne forstå sætninger, hvis der er lidt accent på, men skal jeg være helt ærlig, så ser jeg det ikke som et minus, da tingene ellers er så nemme på uret. Knappen på siden gør det nemt at tænde og slukke for skærmen, hvis man kører med skærmen så den ikke er tændt hele tiden, det kan man nemlig selv vælge. Vil man spare lidt strøm, så kan man spare lidt her, ved at sætte det så den kun er tændt når man har brug for den. Man skal være lidt opmærksom på, at disse smartwatches bruger en del strøm, men man skal også lige tænke på, hvad for noget hardware der er i uret. I den tid jeg har haft uret, har jeg skulle lade uret ca. en gang i døgnet, hvilket er acceptabelt. Hvis man ikke ønsker at have et ur, der skal lades på den måde, skal men lede helt andre veje, da de altså bruger meget strøm, der er dog ganske få der holder strøm noget bedre.

Jeg skal gerne indrømme, at jeg var lå på vippen mellem karakteren 8 og 9, men da en af de punkter jeg ikke var helt tilfredse med, nemlig urremmen, kan skiftes meget nemt, så lander vi på karakteren 9.

plus

 • Design
  Selve ur-rammen er lavet i rustfrit stål, hvilket gør uret både super stilrent og maskulint, dette ur er nok ment som et herre-ur.
 • Lækker skærm
  Skærmen har en rigtig god størrelse, og har super farvegengivelse, også selvom man er ude i lyset, dog skal man skrue lidt op for lysstyrken.
 • Fornuftigt hardware
  Uret er udstyret med en god størrelse CPU og en god mængde ram, når man tænker på at det (kun) er et ur.
 • Prisen
  Selvom uret ser væsentlig mere eksklusivt ud, og har ret gode specifikationer, så koster uret ikke meget mere end konkurrenternes, og er tilmed billigere end nogle af de andres med lignende specifikationer.
 • Nem og enkel at bruge og sætte op
  Kan man finde ud af sin Android telefon, kan man nemt og hurtigt komme i gang med at bruge dette ur.
 • Nem at skifte ur-rem
  At LG har gjort det muligt at skifte remmen på uret, er ret lækkert, og gør at uret kan tilpasses lidt mere individuelt.

minus

 • Ur-remmen
  Jeg er ikke den største tilhænger af læder ur-remme, mest fordi de skal (gås) til inden de bliver bløde, men også fordi de nemt bliver grimme, syntes jeg.
 • Plastikdækslet bag på uret
  Nu når LG har gjort så meget ud af selve ur-rammen, syntes jeg at det er synd, at de har valgt et plastikdæksel til at dække bagsiden af uret.

overallscore9

silver

 


Conclusion

It’s time for me to come up with some final thoughts and opinions about this LG Smart Watch. I've been super happy with the watch in the time I've had it for testing, and used it as much as I could, however, I’ve been tremendously careful, because it’s a test product. First of all, I would say that personally I will probably change the strap as the supplied strap is very stiff, and you have to walk it in. However, a 22mm strap should be fairly easy to find, and probably also why LG has chosen just this width of the strap. As previously described, the watch frame made of stainless steel, making the watch seems very robust, and also gives a very masculine look to it. In the period that I have had it for testing, I’ve been asked a lot what kind of watch it was, because they thought it was a nice watch, but when I told them it was an LG smart watch, they were really surprised, since it looks like a normal watch. This is one of those things that just makes this watch really cool in my eyes, as it looks like a normal watch, but certainly isn’t. However, I think it’ a shame that they have chosen a plastic cap to cover the back of the watch.

The watch is equipped with a Qualcomm Snapdragon 400 with 1.2GHz, making sure the watch in no way should be overstretched, I didn’t have any problems with outages, or experienced the watch having problems with the things I used it for. If you get tired of notifications from a particular application on the phone, it’s quick and easy to turn off the given notifications. However, I have had some problems with voice activation of the clock, but think that it’s the usual translation problems, in terms of not being able to understand sentences if there is a bit of accent, but honestly, I don’t see it as a minus, because otherwise things are so easy on the watch. The button on the side makes it easy to turn the screen on and off if you have the screen, where it’s on all the time, this is something you can chose. If you want to save some of the power, you can save a little here, by putting it to only be turned on when you need it. One should be a bit aware that these smartwatches uses a lot of power, but you also have to think of what kind of hardware it has. In the time I’ve had it, I should charge the watch about once a day, which is acceptable. If you do not want to have a watch that needs charging like this, you should probably look somewhere else. However, very few holds power better than this.

I must admit that I was on the seesaw between score 8 and 9, but as one of the points I wasn’t totally satisfied with, the watch strap, can be changed very easily, I landed on a 9.

 

plus

 • The design
  The frame of the watch is made of stainless steel, which makes the watch look stylish and masculine, this watch is probably meant as a watch for men.
 • Nice screen
  The screen has a really great size, and super representation of colors, and this is even though you are outside in the light, however you have to turn down the luminosity intensity.
 • Reasonable hardware
  The watch is provided with a good size CPU and great amount of ram, when putting in mind that it's (only) a watch.
 • The price
  Even though the watch looks too be more exclusive, and has pretty good specs, it doesn't cost that much more than it's rivals, and is actually even cheaper than some of those with specs alike.
 • Easy and simple to use and to set up
  If you can figure out how to use an Android phone, you will quickly get the hang of how to use this watch.
 • Easy changeable strap
  That LG made it possible to change the watchstrap is pretty nice, and makes the watch easy to personalize.

minus

 • The strap
  I'm not the biggest fan of the leather strap, mostly because you have to wear it for some time before it softens up, but also because they quickly get ugly, in my opinion.
 • Plastic cover on the back of the watch
  Now that LG put so much effort into the frame, it's a pity that they chose a plastic cover for the back the watch.

overallscore9

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 728 gange
Log ind for at skrive en kommentar.