Fredag, 29 januar 2016 05:21

Garmin VivoActive - Et smartwatch til dig som er aktiv

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Vi har igen fået et smart-watch i hænderne, denne gang er det et af Garmins nyeste modeller, nemlig deres Garmin VívoActive. Vi har tidligere testet Vívofit og Vívosmart fra Garmin, men dette ur er i en hel anden klasse, både ift. design og funktioner. Lad os tage et kig.

Start billede

 

garmin navigation logo

Fire enkle ord, der beskriver vores produkter, vores virksomhed, vores kultur...vores fremtid. Som førende global leverandør af navigationsudstyr har vi forpligtet os på at udvikle førsteklassesprodukter til brug inden for bilindustrien, luftfart og skibsfart samt til udendørs- og sports-aktiviteter, som er en vigtig del af vores kunders liv. Som følge af vores forretningsmodel baseret på "vertikal integration" udfører vi alle design-, produktions-, markedsførings- og lagerprocesser inden for egne rækker, hvilket giver os bedre kontrol over vores tidsplaner, kvalitet og service. Vores brugervenlige produkter er ikke alene eftertragtede for deres overbevisende design, høje kvalitet og bedste værdi, men også for deres nyskabende funktioner, der forbedrer tilværelsen for vores kunder. Garmin har over 9.200 medarbejdere fordelt på 35 kontorer i hele verden.


Specifikationer

Fysiske mål 43,8 x 38,5 x 8,0 mm
Displaystørrelse, BxH 28,6 x 20,7 mm
Displayopløsning, WxH 205 x 148 pixel
Touchscreen Ja
Farvedisplay Ja
Vægt Uden rem: 18,0 g . Med rem: 38,0 g
Batteri Genopladeligt litiumionbatteri
Batterilevetid Op til 3 uger i ur-/aktivitetstracker-tilstand. 10 timer i GPS-tilstand
Vandklassifikation 5 ATM
GPS-aktiveret Ja
GLONASS Ja
Smart Notifications (viser e-mail, sms og andre alarmer, når den er parret med din kompatible telefon) Ja
Vibrationsalarm Ja
Musikstyring Ja
Find min telefon Ja
VIRB®-fjernbetjening Ja
Urfunktioner time, date, calendar, and alarm
Ja
Løbefunktioner  
Accelerometer (beregner afstand for indendørstræning uden brug af fodsensor) Ja
Cykelfunktioner  
Cykelhastigheds-/kadencesensor Ja (tilbehør)
Løbe- og cykelfunktioner  
Pulsmåler Ja (tilbehør)
Auto Pause® (sætter ur på pause eller genoptager ur ud fra hastighed) Ja
Multisport (ændrer automatisk sportstilstand ved tryk på en knap) Ja
Tempoalarm (udløser alarm, hvis du afviger fra forudindstillet tempo) Ja
Kalorieforbrug baseret på puls Ja
Beregner forbrændte kalorier Ja
Svømmefunktioner  
Svømmemålinger i bassin (længder, distance, hastighed, antal svømmetag/hastighed, kalorier) Ja
Golffunktioner  
Måler optageafstand (beregner nøjagtig afstand for slag et vilkårligt sted på ruten) Ja
Afstand til F/M/B (afstand til forkanten, midten og bagkanten af greenen) Ja
Afstand til layups/doglegs Ja
Aktivitetsregistreringsfunktioner  
Viser skridt Ja
Automatisk mål (lærer dit aktivitetsniveau at kende og tildeler et dagligt mål for skridt) Ja
Aktivitetsindikator (vises på enheden efter en periode uden aktivitet. Gå et par minutter for at nulstille den) Ja
Søvnregistrering (registrerer samlet søvn og perioder med bevægelse og rolig søvn) Ja
Garmin Connect™  
Kompatibel med Garmin Connect™ (online-fællesskab, hvor man kan analysere, kategorisere og dele data) Ja
Automatisk synkronisering (overfører automatisk data til din computer) Ja
Yderligere  
Ekstra Parres med din kompatible smartphone til at vibrere diskret og vise Smart Notifications ved indgående opkald, sms'er, e-mails og påmindelser samt meddelelser fra sociale medier og andre mobile apps
Datafelter/skærmbilleder på enheden: Totalt dagligt antal skridt, resterende dagligt antal skridt, aktivitetsindikator, distance, kalorier, klokkeslæt/dato, puls*, cykelhastighed*, VIRB® actionkamera/fjernbetjening*, musikafspilningsfunktioner*
Understøtter puls og pulszoner: Ja (når det anvendes med en ANT+ pulsmåler)

Video


Design & Features

garmin vivoactive5garmin vivoactive7garmin vivoactive9

Da vi fik at vide at vi skulle teste uret, diskuterede vi lidt om det henvendte sig mest til herrer eller damer, og vi må jo nok indrømme, at det rustikke og firkantede design nok mest henvender sig til mænd. Men trods det, valgte vi at uret skulle testes halv tid på mig, og halv tid på min kæreste, og vi ville derefter komme med hver vores inputs. Derfor skrives denne artikel i "vi-form". 

Vi var yderst spændte, da vi efterhånden har haft et par smartwatches, og 2 af dem er som sagt fra Garmin, derfor var vi spændte på hvad dette kunne, som de andre ikke kunne. Og vi blev meget positivt overraskede. Først kigger på lige på pakkens indhold:

 • VívoActive Smartwatch
 • Oplader
 • Softstrap-pulsmåler
 • Brugsanvisning

garmin vivoactive0garmin vivoactive1garmin vivoactive2

Det var ikke meget der var med i pakken, men der var det vi havde brug for. Først har vi selvfølgelig uret, som bare er super lækkert. Det er relativt stort, i forhold til hvad vi før har set. Skærmen måler ca. 43x38 mm, hvor displayet ca. måler 29x21 mm. Dog vejer det ikke mere en 38g. Så trods den store skive er det et meget "anonymt" ur at have på, da man nemt kan glemme at man har det på, pga. den lille vægt.
Remmen er af en blød gummi, som både er super behagelig at have på under alm. brug, men for os begge også har været rigtig lækkert når det har været udsat for vand. Vi har haft det på 24/7 (på nær når det skulle lades op), det vil sige at det både har været med ude i regn og snevejr, i bad og selvfølgelig når vi har løbet, og svedt. Remmen bliver ikke klistret eller på anden måde "klam" når det bliver udsat for disse ting, det afviser det relativt hurtigt, og man lægger faktisk ikke mærke til at materialerne er våde. Uret måler ca. 25 cm. og er udstyret med hele 16 huller, så det burde kunne passe til de fleste, uanset tykkelsen på håndledet.

Opladeren er meget almindelig. Den er af hård plast, hvori der er en magnet, og er udstyret med 4 små kontaktpunkter, der tilslutter uret, så litium batteriet kan oplades. Vi ved ikke præcist hvor lang tid en opladning tager, men vi har begge opladet det ca. hver 3. eller 4. dag, og har sat det til opladning om aftenen, og fundet det fuldt opladet om morgenen.

Til sidst er der pulsmåleren, som der ikke er det vilde at fortælle om. Remmen er at elastik, som gør den mere behagelig og fleksibel at have på. Det kræver lige lidt tilvending at løbe med den på, men efter et stykke tid lægger man ikke mærke til det. Den hverken gnaver eller strammer, den sidder bare, og den fungerer rigtig godt.

garmin vivoactive3garmin vivoactive4

Selve ur-skiven er jo nok det vigtigste her. Glasset går næsten helt ud til kanten, som give en stor skærm og et rent rent look, dog har vi fået et par hakker rundt langs skiven, da uret selvfølgelig er ret udsat. Selve glasset har dog kun fået en enkelt overflødig ridse i den tid vi har brugt det, så det er et stort plus. Skærmen er en farve touch screen, men opløsningen 205x148 px. Du kan via app'en downloade widgets til dit ur, og derved indstille det præcis som du ønsker på "hjemmeskærmen". Der er et væld af funktioner og visninger af tid osv.

Uret er udstyret med 2 fysiske knapper. Knappen på venstre side af uret er til at tænde og slukke baggrundslyset i displayet, samt til at tænde og slukke selve uret. Knappen på højre side er en funktionsknap. Det er eksempelvis den knap du bruger når du vil starte en tracking. Ud over disse to knapper er der 2 touch knapper nederst på skærmen. Den til venstre er en tilbage-knap, den til højre er en menu-knap. Til sidst har vi øverst på skærmen, hvor vi ser Garmin-logoet.

 


Test & Resultat

Garming-uret har et væld af muligheder og funktioner, og det vil tage os mange timer at komme igennem hver enkelt. For os har vi afprøvet det funktioner som passer til os, men da uret er så funktionelt indenfor virkelig mange aktiviteter, vil uret også henvende sig til forskellige typer som vil gå efter bestemte funktioner.

Under videoen ses nogle af funktionerne, men ellers vil jeg råde til at besøge Garmins side for at se det specifikke funktioner.

Vi vil dog kort gennemgå vores tanker og meninger her:

Uret er som sagt utrolig behageligt at have på, både ved daglig brug og under træning. Det lever op til de ting der loves, både i forhold til batteritid, funktioner og "evner" i form af vand- og støvtætheden. Vi har brugt både Connect app'en og MyFitnessPal, og det har fungeret rigtig godt synes vi. Det har til tider nogle problemer med at synkronisere, app'sne og urets målinger, hvor vi begge har været nødt til at slå Bluetooth fra og til på vores telefoner, for at synkroniseringen er begyndt.

En anden ting er, at imens jeg testede et andet ur fra garmin, og min kæreste brugte dette, kunne vi på den samme tur, få forskellige målinger. Det kan sagtens være at det er os der har lavet fejl i opsætningen med skridtafstand osv. men i og med at der er GPS i, burde afstanden om ikke andet være ens på urene. Vi vil ikke lade det gå ud over testen her, da vi som sagt ikke ved om fejlen er vores, men det er i hvert fald noget der har undret os.

Oversigten over vores skridt, søvn og udvikling er super fedt at følge med i, da uret selv synkroniserer og laver nye mål, hvor app'en danner en række oversigter, så man kan følge sin udvikling på kurver.

Så er der funktionerne, der ligger ud over aktiviteter. Her tænker jeg blandt andet på notifikationer fra telefonen. Emails, sms, facebook, instagram, skype mm. Den viser en kort besked, og du kan så vælge at gå ind og læse hele indholdet, ignorere den, eller slette notifikationen fra uret.

En sidste ting vi vil nævne under testen, er funktionen med det sociale. Man kan parre med hinandens profiler, og selv vælge hvor meget man vil dele, men yderligere kan man deltage i udfordringer, hvor man "kæmper" mod andre brugere af app'en på skridt, det er meget sjovt synes jeg, og motiverende!

Som sagt er der en række funktioner som ikke er nævnt, men tag et kig på videoen, der vil i blive klogere.


Konklusion

Så er vi nået til vores endelige konklusion af Garmins VívoActive. Hvis vi ser på design og fysikken generelt, er vi meget enige om at uret fortjener topkarakter. Materialerne virker gennemtænkte, og de har ramt en fed mellemvej mellem et simpelt og rustisk design, som alligevel rammer en stor målgruppe, i følge os. De fysiske funktioner i form at vandtæthed og støvtæthed er super fede, da det jo er et aktivitetsur, som uden tvivl vil blive udsat for forskellige former for vejr og skidt. Glasset virker også meget stabilt, og har som nævnt kun fået en enkel ridse.
Softwaren af uret har vi også kun gode ting at sige om. Opsætningen er meget enkel, og nem at navigere rundt i. Herudover har du så mulighed for at hente yderligere ting ned til uret, så du derved kan få det lige som du ønsker. Skærmens opløsning er super god. Farverne er måske en smule matte, men ud fra det synspunkt at det skal være en blanding af et ur og en aktivitets-tracker synes jeg opløsningen er helt acceptabel.
Brugen af uret er også fin, dog har vi begge haft nogle små problemer i form af at vi er kommet til at stoppe en tracking - og derved misset en halv træningsmåling. Vi har også haft nogle usikre målinger synes vi, hvor afstanden kan variere lidt, selvom det er den samme rute. Til sidst er der problemer med tilslutning. Uret gemmer alle målinger, så det er ikke fordi der går noget tabt, det kan bare ofte kræve nogle forsøg at få synkroniseret, og man skal ikke ret langt fra sin telefon, før den disconnecter. Der er altså både gode og knap så gode ting ved uret her. Vi har begge været utrolig glade for uret, men har dog også begge oplevet nogle ting som kunne forbedres - men hvem ved, måske er de allerede i nogle af de nye modeller? Vi er i hvert fald enige om et 8-tal til Garmin, for et gennemtænkt design og et meget funktionelt ur.

plus

 • Fedt design
  Det er meget stilrent, og rammer i mine øjne både mænd og kvinder. Vi har set de små tynde ure, og der er derfor lækkert at se et "fuldvoksent" ur.
 • Lækre materialer
  Gummiremmen er meget behagelig at have på, og den hårde plast og det solide glas giver uret en lækker feeling.
 • MyFitnessPal
  At man kan tilslutte til MyFitnessPal giver en større kendskab til ens udvikling, og app'en arbejder super fint sammen med uret.
 • Vandtæt
  Uret kan tages med ud og svømme, med ud i regnen, og med i bad. Og det er bare fedt!
 • Stor skærm med høj opløsning
  En stor skærm er altid fedt, og på uret her gør det at du kan se flere målinger på én gang. For mig har det også været fedt når jeg har været ude og løbe, at jeg ikke skulle fokusere på bitte små tal, her kan man se tid og målinger, selv under træning hvor man er presset.
 • Vejer næsten ingenting
  Uret vejer 38 g. og du bliver derfor ikke generet på nogen måde. Man glemmer faktisk nemt at man har det på.
 • Gør opmærksom på inaktivitet
  Efter x antal minutter uden aktivitet får du en lille reminder om at du skal bevæge dig.

minus

 • Har svært ved at tilslutte til tider
  Vi har begge haft problemer med tilslutning både til telefon og apps. Man mister ikke data, men det er en smule irriterende når man gerne vil se sin fremgang, og den ikke synkroniserer.
 • Vi har flere gange ved en fejl stoppet en tracking
  Vi kan ikke sige om det er os der er kluntede, men vi har begge flere gange oplevet at komme hjem fra en træning, og når vi så ville stoppe trackingen, ser vi at den faktisk har stået på pause længe. Der går data'en tabt, og det er virkelig irriterende!
   

overallscore8

silver

 


Conclusion

We have reached out final conclusion of Garmins VívoActive. When it comes to design and the physical factor in general we agree that the watch deserves full marks. The materials is really well thought through, and they caught an awesome middle way between simple and rustic, that still has a wide target group, in our opinion. The physical functions in terms of being water and dust proof are really awesome as it is a activity tracker, which without a doubt will have to go through al kinds of whether and dirt. The glass seems pretty solid, and as mentioned it has only gotten one scratch in the time we've tested it.
We only have good things to say about the software of the watch. The setup is really simple, and really easy to navigate through. Also, you have to possibility to download further expansions to the watch, and thereby get it just like you want. The solution of the screen is great. The colors might be a bit mat, men when taking into account that this is a mix of being a watch and an activity tracker I think the solution is totally acceptable.
The usage of the watch is fine, though both of us has experienced some minor problems, ex. accidentally stopping the tracker - and thereby missing half a training session. We have also had some uncertain readings, where the distance can verify a bit, even though it's the same route. Last there is the problem with the connection. The watch saves all of the data, so they won't go lost, it often just takes a few tries for it to synchronize, and you can't go too far away from you phone before it disconnects. So, there's both good and fairly good things with this watch. Both of us has been very happy with the watch, but we do have some wishes for improvements - but who know, maybe they already made those alterations with some of the new models? Well, we both thought of the score 8, and that's what we gave Garmin, for a well thought design and a very functional watch.

plus

 • Awesome design
  It's very stylish, and fits both men and women in my opinion. We've seen the small thin watches, and it's great now to see a "full-size" watch.
 • Great materials
  The rubber strap is very comfortable to wear, and the hard plastic and the solid glass gives the watch an awesome feeling.
 • MyFitnessPal
  That you are able to connect with MyFitnessPal gives a bigger knowledge of you development, and the app works great together with the watch.
 • Water proof
  You can wear the watch while swimming, in the rain and in the shower. And it's simply just awesome!
 • Big screen with a high solution
  A big screen is always awesome, and here it makes you able to get more readings at once. To me, it has also been great when running, that I didn't have to focus on those small numbers, here you are able to read al of the data, even during your work out where you are under pressure.
 • Weighs next to nothing
  The watch weighs 38 g. and you won't get bothered in any way. You actually easily forget that your wearing it.
 • Makes you aware of inactivity
  After a period of time without activity, you get a reminder to move.

minus

 • Has some difficulties connecting at times
  Both of us has been experiencing some problems with the connection on both the phone and the apps. You don't lose data, but it's a bit annoying when you want to see you improvements, and it won't synchronize.
 • We have several times stopped a tracking by mistake
  We don't know if it's simply just us being clumsy, but both of us has experienced getting home from a workout, and when we wanted to stop the tracking, we saw that it had actually been paused for a while. Here you lose the data of a workout, and that is really annoying!

 

overallscore8

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 1091 gange
Log ind for at skrive en kommentar.