Søndag, 02 august 2015 20:24

Samsung Galaxy A7 - storformat til masserne

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Samsung har længe leveret nogle af de bedste smartphones på markedet, men desværre blev hverken Galaxy S5 eller Galaxy Alpha de storsælgere, som Samsung havde håbet på. Nu har Samsung lanceret en ny serie af mellemklasse telefoner, baseret på Galaxy Alpha, altså lækkert aluminium og gode specifikationer, men til en meget overkommelig pris. Med octa-core processor, 5,5" 1080p skærm pakket ind i aluminium, er der i hvert fald potentiale for at gøre det godt. Spørgsmålet er bare, om den er så godt, at den vil komme til at true Samsung's egen Note 4, eller om den mere er skabt som et alternativ til de populære phablets fra bl.a. Huawei og Oneplus...?

 a7startbillede

samsung logo

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, er førende globalt inden for forbrugerelektronik og komponenter hertil. Gennem kontinuerlig innovation og nye opfindelser udvikler vi Smart-tv, smartphones, PC'er, printere, kameraer, køkken- og hvidevarer, medicinaludstyr, halvledere og LED-løsninger.
Læs mere på http://www.elektroniktest.dk/smartphones/samsung-galaxy-s6-er-samsungs-s-serie-tilbage-som-nummer-1.


Specifikationer

Specifikationer 
Type mobiltelefon Phablet
Type SIM-kort Nano-SIM
Operativsystem Android
Type operativsystem Kitkat 4.4.4 (opgraderes til 5.0.2)
Processor  Chipset Qualcomm Snapdragon 615
CPU Quad-core 1.8 Cortex-A15 GHz & quad-core 1.3 Cortex-A7 GHz
Kamera  Primær 13 MP (4128 x 3096 pixels), autofokus, LED flash
Videooptagelse 1080p 30fps
Sekundært kamera 5 MP, 1080p video
Funktioner  
FM Radio Ja
Højttaler Ja Ja
GPS GPS, A-GPS, GLONASS
3.5mm mini-jack Ja
Display  
Type Display Super AMOLED med Gorilla Glass 4
Størrelse (tommer) 5,5"
Opløsning 1920 x 1080 pixels - 401 PPI
Hukommelse  RAM 2 GB
Intern hukommelse 16 GB
Understøttede hukommelseskort Op til 64 GB
Data  
3G Ja
4G Ja
Bluetooth v4.0, A2DP, EDR, LE
Wi-Fi Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, WiFi Direct, hotspot
NFC Ja
Mål  
Højde 151 mm
Bredde 76,2 mm
Tykkelse 6,3 mm
Vægt 141 g
Batteri Ikke-udskifteligt 2600 mAh Li-Ion

Video


Lad os tage et kig på telefonen

 Samsung Galaxy A7 01

 

 

 

 

Pakkens indhold:

 • Quick start guide
 • Hovedtelefoner med ørepuder
 • Ladekabel
 • Lader
 • Nål til at åbne sim-kort skuffen

En phablet

Det er en produktkategori som Samsung selv opfandt med den første Galaxy Note, som dengang havde en 5,3" skærm, og af mange blev anset som en kæmpe, som de færreste gad slæbe rundt på. Siden 2012 er phablets blevet markant mere populære, specielt siden Apple også er kommet med på bølgen. A7 skal derfor hjælpe med at fange nogle af de kunder, som fravælger Note 4 og Note Edge på grund af prisen. 

 Samsung Galaxy A7 1Samsung Galaxy A7 2Samsung Galaxy A7 3

Er det virkelig... aluminium...? 

Det første man lægger mærke til, når man tager telefonen op af kassen, er den lækre metalfinish hele vejen omkring telefonen, samt på knapperne på siden, og fronten, og omkring højttalere, og kameraet på bagsiden. Tidligere tiders blanke plastik bagside har delt vandene, og nu lyder det til at Samsung har lyttet til køberne. Med Galaxy S6 er der kommet glas på bagsiden, sammen med en lækker aluminiumsramme og Galaxy A-serie er helt indrammet i aluminium - dog tog det mig faktisk 3 dage at indse, at bagsiden faktisk er aluminium, og ikke plastik. Det er godt skjult bag en elegant metallisk mørkeblå lakering, som også pryder siderne af telefonen. 
Efterhånden tegner der sig et billede af en slank, flot og gedigen telefon, specielt når man tager prisen på godt 3.000 kr i betragtning. Men hvad venter der under den flotte overflade...?

Samsung Galaxy A7 7Samsung Galaxy A7 6Samsung Galaxy A7 5Samsung Galaxy A7 4

På fronten af telefonen er der som sagt metalgitter, foran højttaleren øverst og omkring knappen nederst. Først når telefonen bliver tændt kommer der lys i de to touch-knapper på hver side af den velkendte "home"-knap, som sidder midt under skærmen. Den ene touch-knap fungerer som en tilbage-knap, og den anden til multitasking. De 4 små mærker man kan se i metalrammen øverst og nederst, er til antennen, så den ikke bliver lukket helt inde bag metallet. 

Kameraet på bagsiden er også indrammet af metal, ligesom højttaler og LED-lys på hver sin side af kameraet, og så selvfølgelig det obligatoriske Samsung logo under kameraet. Finishen på bagsiden er mat og føles lækker, men de færreste fanger med det samme, at det faktisk er metal. 

Samsung Galaxy A7 8Samsung Galaxy A7 9Samsung Galaxy A7 10Samsung Galaxy A7 11

Venstre side byder på volumen-taster, præcis hvor de sidder på langt de fleste telefoner. På højre side finder vi skufferne til sim-kort og microSD-kort samt power-knappen. 

På toppen af telefonen sker der ikke meget, men der er dog blevet plads til en lille ekstra mikrofon til støjreduktion. Laderstik og jack-stik til hovedtelefoner osv. er begge placeret i bunden, hvilket har både fordele og ulemper. Flere som løber eller cykler med hovedtelefoner i ørerne vil sikkert klage over placeringen af jack-stikket. Personligt synes jeg dog det er en fin placering, da det letter brugen af f.eks. dockingstationer og gør at ledningen ikke så let kommer i vejen, hvis man bruger telefonen mens man hører musik eller taler. 

Storformat der rykker

Skærmen er på 1920x1080 pixels, altså Full HD, og af Super AMOLED typen. Der har altid været meget blandede meninger om Samsungs mobilskærme, grundet AMOLED teknologien, som giver meget skarpe farver og høj kontrast. Personligt er jeg kæmpe fan af Samsung's skærme. Farverne, kontrasten, sort er SORT.
Jeg er imponeret af, at man til den pris, kan få så flot en skærm. Men træerne vokser ikke ind i skyerne. AMOLED skærmene bruger mere strøm end en LCD-skærm, og i direkte sammenligning ser skærmen ikke helt så skarp og detaljeret ud, som en tilsvarende LCD skærm. I sidste ende er jeg dog tilhænger af farverne og kontrasten i Samsung's AMOLED skærme. Dog kan man ved sammenligning med Note Edge godt se, at Samsung ikke vil have konkurrence fra egne rækker. Note Edge har lidt flottere farver, lidt mere kontrast og næsten 50% flere pixels end A7 - men prisen er også en del højere. A7 tager efter min mening førertrøjen i klassen, når det kommer til skærmen. 

Samsung Galaxy A7 12

Fokus på brugervenlighed

Samsung har siden den første Galaxy model haft deres egne visioner om hvordan Android skal tage sig ud. Over tiden er styresystemet langsomt blevet forfinet, og der har kun været tale om små forbedringer fra gang til gang, hvorfor Samsung's version af Android også virker som en af de mest helstøbte. Om de har lært at Apple, eller om Apple har lært af Samsung, skal jeg lade være usagt, men det er lidt som om de kigger hinanden over skuldrene, omend Apple, modsat Samsung, som regel ikke er de første til at teste noget nyt af. Man får en meget positiv, lys og lækker oplevelse af styresystemet, og der er endda også en "Nem tilstand" til de som ikke har overskud til at sætte sig ind i alle funktionerne, eller som bare gerne vil have en mere overskuelig startside. 
Det er godkendt Samsung. 

Når man starter telefonen op første gang, skal man igennem opsætningsguiden, hvor man kobler til sin Google konto, giver telefonen et navn og flere andre ting. En ting der dog undrede mig under opstart, var manglen på nem overførsel fra sin gamle telefon. Jeg ved Samsung har lavet en app til det, som fungerer rigtig godt, derfor er det underligt at den ikke ligger som en mulighed under opstarten. 

Til dem der er vant til Android, og selv vil bestemme, har Samsung også givet rigelige muligheder for at personliggøre styresystemet. Farvetema i menuerne, genvejspanelet i toppen af skærmen og animationerne på forsiden er alt sammen noget man selv kan styre. Det fungerer rigtig godt, og tilfører en ekstra dimension til brugervenligheden. 
Dog er testenheden af en eller anden årsag endnu ikke opdateret til Android 5.0 endnu, og kører derfor stadig 4.4.4. Om det er fordi Samsung endnu ikke har sendt opdateringer ud til A7, eller det simpelthen bare er testenhederne der er forsinket, kan jeg ikke svare på, jeg ved dog at bl.a. A3 for længst er blevet opdateret. 

 nem tilstandgenvejeindstillingertastatur2

Der er dog også et par ting, som har irriteret mig i testperioden.
Når man skal lave smileys, skal man holde komma-tasten (,) nede og så vælge smiley-ikonet for at få de mange smileys frem, men næste gang man skal bruge et komma skal man igen holde den nede og vælge komma. Og frem og tilbage. Det virker unødvendigt bøvlet. 
Desuden har Samsung længe brugt den samme måde at låse deres telefoner op på, nemlig en kort bevægelse på skærmen i en hvilken som helst retning. Når de så samtidig sætter låseskærmen til samme skærmtimeout, som når den er låst op, får man en telefon som (i mit tilfælde i hvert fald) konstant tænder i lommen, og derved kan lave nogle sjove opkald og blive meget varm. Det resulterede i, at jeg meget hurtigt fik brugt batteriet, og endte med at bruge mønster til oplåsning i stedet - men skærmen tændte stadig, og lavede i stedet nødopkald og startede kameraet. Hvis bare skærmtimeout for låseskærmen blev sat betydeligt ned, eller endnu bedre de lavede oplåsningsmetoden om, blev problemet løst. 
Til sidst har jeg flere gange oplevet, at telefonen ikke vil lade mig lukke apps ved at skubbe dem til side i multitasking menuen. Så har jeg været nødt til at lukke multitasking og prøve igen, for at få det til at virke. 

Udover de her par "småting" synes jeg telefonen kører overraskende godt, når man tænker på at den altså kun koster ca. 3.000 kr. i øjeblikket.

Fornuftigt kamera

Da dette er en mellemklasse telefon, har jeg ikke haft de store forventninger til kameraet. Dog har det alligevel overrasket mig positivt, i hvert fald i god belysning. Kameraet er på 13 megapixel, men kun de 9 megapixel bruges, når man tager billeder i 16/9 format, som telefonen som standard er indstillet til. Blænden på f/2 lukker relativt meget lys ind og giver en flot sløret baggrund. 

a7 test5at7 test4a7test2a7test5 morke

Billederne her er alle taget med telefonens auto-funktion. I god belysning er der tale om relativt flotte billeder. Umiddelbart vil det være godt nok til at erstatte kompaktkameraet for mange mennesker, men der er altså en grund til, at der stadig bliver solgt kompaktkameraer. I områder som er let over- eller underbelyste bliver detaljerne væk, og desuden er kompressionen af billederne meget hård, og der opstår en del støj som følge deraf. En del af de detaljer som mistes, kan reddes via HDR funktionen (der er et par eksempler nedenunder), men desværre er denne begrænset til 6 megapixel i 16/9 format (3264x1836 pixels) og 8 megapixel i 4/3 format (3264x2448) - det kan hurtigt give problemer, hvis man vil vise sine billeder på sin nye 4K skærm (4096x2160 pixels).

Det sidste billede er taget med ISO 800 i dårlig belysning, og her er der meget støj at se. Specielt når det bliver sent på eftermiddagen, døjer den med at følge med, og billederne bliver som resultat ofte uskarpe eller fyldt med støj. Det er resultatet af en meget lille sensor og et begrænset budget. 

Ligesom på andre Samsung telefoner er der indbygget forskellige funktioner i kamera-app'en, som f.eks. HDR, kontinuerlig optagelse, panorama, nat mm. Dog er der på de større modeller, som S6 og Note, endnu flere. Samsung har her prædefineret nogle indstillinger, som er gode i bestemte situationer, så det bliver lettere at tage det billede man gerne vil. 

a7 test7 hdra7 test6 hdrnat2

De første to billeder er taget med HDR funktionen, som tager flere billeder og sætter sammen til ét, så man får en mere jævn belysning over hele billedet. Det andet billede er taget kort efter det mørke billede fra før, men denne gang med nattilstand slået til. Dermed fremstår billedet skarpere og med mindre støj. Generelt synes jeg faktisk hovedparten af disse funktioner fungerer glimrende.

Video tager den i 1080p med 30 fps, som er standarden i klassen. Videoen ser udmærket ud, men bliver ligesom billederne hurtigt grumset når mørket falder på. 

Alt i alt er jeg positiv overfor kameraet. Der mangler en smule detaljer når man kommer tæt på, og det mister lidt af brugbarheden når opløsningen falder til 6 megapixel ved HDR og nattilstand. Men i sidste ende synes jeg faktisk at man får nogle gode resultater af autotilstanden, med gode farver og kontrast i billederne. 


Konklusion - rigtig meget lækkert for pengene

Under testperioden er jeg blevet mere og mere glad for denne telefon, men der er dog også ting som er begyndt at irritere mig. 
Skærmen er flot. Lydkvaliteten er fornem, omend baghøjttaleren er dårligt placeret, og en smule tynd i lyden. Kameraet gør det generelt godt, men mister dog en smule af glansen om aftenen. Softwaren er velkendt, stabil og velfungerende, på trods af at testenheden, af en eller anden årsag, endnu ikke har fået Android 5.0. Når det kommer til ydelse, lægger man sjældent mærke til, at det ikke er en topmodel. Alt kører flydende, og kun ved hårdt brug med multitasking, bliver processoren sat på overarbejde. Der har som sagt været tre ting som har irriteret mig i testperioden. Måden man skifter mellem smiley's og "," har sammen med oplåsning af telefonen i lommen været medvirkende til, at jeg lige skulle genoverveje min endelige karakter. Software-fejlen som jeg stødte på næsten dagligt, har ikke haft indflydelse på bedømmelsen, da det er noget som nemt burde kunne rettes med en opdatering, og det er ikke sandsynligt at alle A7 har denne fejl. 

Når det er sagt, så er dette en telefon som befinder sig i en prisklasse, hvor man ikke kan forlange perfektion. Der er også mangler, men jeg synes dog alligevel den har gjort det rigtig godt. Jeg har altid været en af de første til at købe de nyeste topmodeller fra specielt Samsung og HTC, og senest OnePlus, og jeg synes faktisk denne telefon klarer sig rigtig godt, selv i forhold til dyrere telefoner. 

Når jeg afleverer telefonen står jeg stadig tilbage, imponeret over hvor lækker en samlet pakke Samsung har fået strikket sammen her, og det er kun småting der gør at det ikke bliver til en topkarakter. For mig ender A7 som et reelt alternativ til Oneplus og Huawei, men man kan godt mærke, at Samsung har neddroslet den i forhold til Note og S-serien. 

Min score ender på et 9-tal. 

plus

 • Fuldendt samlet pakke
  Design, hardware og software spiller sammen på et niveau der er sjældent i denne prisklasse
 • Fantastisk flot skærm
  5,5" Full HD Super AMOLED. Ingen laver skærme som Samsung i mine øjne
 • Kamera til det hele
  Flotte billeder i næsten enhver situation
 • Design og kvalitetsfølelse
  Det er sjældent man ser materialer og design som dette, i den prisklasse

minus

 • Kameraet har et par svagheder
  Flere af de ekstra funktioner, derunder HDR funktionen, er efter min mening nærmest ubrugelig i praksis, da opløsningen falder til 6 megapixel i 16/9 format
 • Tænder i lommen
  Jeg har oplevet telefonen tænde i lommen flere gange om dagen, selvom jeg har brugt kode, og det bruger altså en hel del strøm
 • Smiley's på tastaturet
  Det, at man skal vælge mellem hurtig adgang til "," eller smiley's, synes jeg ikke hører hjemme i et styresystem, som ellers virker så helstøbt
 • Placering af højttaler på bagsiden
  Udover, når man har telefonen i lommen, giver det ikke meget mening at placere højttaleren på bagsiden. Lyden er egentlig ok, men bliver kvalt af at højttaleren er på bagsiden

overallscore9

silver


Conclusion - quite a bang for your buck

Towards the end of the testing period, I've grown really fond of this phone, although it is not perfect. 

The AMOLED is, as usual, incredibly beautiful and (in some eyes a bit too much) saturated in comparison with almost any other phone. Sound quality breaks no barriers, but is still good for the money, although the placement of the loudspeaker on the back and it's razor-thin and depth-lacking sound won't win any prizes. Thath being said, it is no worse than a lot of the competition. 

Images taken with the built-in 13 megapixel camera are generally sharp and well saturated, but looses a little of it's magic as the sun sets. But even though the ISO-noise becomes very visible at night, I'd say it is still among the top cameras in the price range. The biggest drawback for me, is that the images looses 4 megapixel in 16/9 format, and is only 9 megapixel. 

Samsung's take on Android, their Touchwiz, looks and feels familiar. It is as stable and smooth as ever, and has only minor drawbacks. At normal use, everything is running smooth and fast, and only intensive multitasking can put stress on the CPU. All in all i have encountered three things which has been bugging me. Changing between comma and smiley's shouldn't be necessary, I would have liked a button for each. Automatic unlocking and calling from the phone, while being in my pocket has been a recurring problem, with this phone. These two things has had a influence on the final score. The third problem i had, was a software bug that was on the test unit, and hasn't been taken into account on the final score. The bug prevented me from closing apps via the multitasking menu on the phone, and i had to restart the multitasking menu to get it to work. 

This phone is in a pricerange, where you can't really ask for perfection. Furthermore it is rare to find a good phablet in this price range. So of course it has it's drawbacks, but in total the Samsung Galaxy A7 has made a very positive impression on me. I have always been kind of a phone geek with the latest of the greatest especially from HTC, Samsung and now Oneplus. And I honestly think this phone is worth considering, if you don't actually need the premium phones. This phone gives a premium-ish feel in a completely different price range. 

At the point i return this phone, I'm still impressed about the complete package this phone delivers. And it's only minor aspects prevented this phone from getting the highest score. Samsung Galaxy A7 - you scored 9. 

plus

 • Feels like a complete package
  There's a harmony between design, hardware and software rarely seen in this pricerange
 • Beautiful and rich display
  5,5" Full HD Super AMOLED. Samsung can really produce beautiful displays
 • Convincing camera
  Take beautiful images in almost every situation 
 • Design and feel
  Design and materials like this is rare in this price range

minus

 • Camera has a few flaws
  A number of the extra features, for instance the HDR mode, is more or less useless. as the resolution drops to only 6 megapixels in 16/9 format
 • Not so pocket friendly standard screen unlock
  Almost hourly I have felt a warmth in my pocket, because the phone has unlocked itself - as a result I had to charge it in the car home from work
 • Smiley's or comma
  Having to chose whether i want fast access to smiley's or comma doesn't belong in such a finely tuned OS
 • The position of the loudspeaker
  Only when the phone is in the pocket, does it make sense to have the speaker on the back - when playing games or watching Youtube, it only annoys

overallscore9

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 615 gange
Log ind for at skrive en kommentar.