Lørdag, 19 december 2015 11:36

DanCell Evolution 3 Mini - Fornuftig budget smartphone uden bloatware

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(16 bedømmelser)

Alle kender de store smartphones producenter som Samsung, LG, Sony og Apple, men alle ved også at hvis man skal købe en smartphone fra de mest kendte mærker, så er prisen ofte høj, og især når man ønsker at købe en af deres flagskibe. Smartphonen som vi skal se nærmere på i dag, er på ingen måder en dyr investering, tværtimod. Navnet på firmaet bag denne lækre og funktionelle smartphone, hedder DanCell.

dancell evolution 3 mini

dancell logo

DanCell er grundlagt at to Sønderjyder, udfra en filosofi om at teknologi, i alle dens fantastiske afskygninger skulle være endnu mere tilgængelig, for befolkningerne rundt om i verden end den allerede var. Det manifesterer de blandt andet i deres evige søgen efter at skubbe til teknologiens grænser. Efterhånden som de er kommet længere frem i processen, har det været et meget naturligt skridt at starte deres eget teleselskab, der blandt andet kan tilbyde Danmarks bedste pris, på fri tale til udlandet.


Specifikationer

Model: DanCell DanCell Evolution3 mini
Skærm størrelse: 4,5 tommer
Skærm panel: IPS HD skærm 1480*854 pixels
Operativ system: Android 4.4.2
Processor Type/CPU Type: MTK6572  
CPU producent: MediaTek
Processor Clock frekvens: 1,3GHz
GPU: Mali-400
RAM: 512MB DDR3
Intern hukommelse: 4GB
Mikro-SD: 32GB (ikke inkluderet)
Yderligere features: Bluetooth 4.0
GPS
Smart wake 
Off-Screen Gestures
S-View 
FM
Kamera: 2.0Mp + 5.0Mp
G-Sensor
3D Spil
Sprog: Indonesia, Melayu, Czech, Danish, German, English, Spanish, Filipino, France, Croatian, Italian
Latvian, Lithuanian, Hungarian, Dutch, Norwegian,Polish, Portuguese, Romanian, Slovak, Swedish
Finnish, Vietnames, Turkish, Greek, Bulgarian, Russian, Ukrainian, Hebrew, Arabic, Persian, Hindi
Bengal, Thai, Georgian, Telugu, Korean, Chinese
Netværk: GSM 850/900/1800/1900MHz 
WCDMA 850/900/2100MHz
Wifi IEEE 802.11b/g/n
Understøttede formater:
Video 3GP,H.263, H.264, MP4, VP8
Lyd AAC, AMR, FLAC, MP3, MIDI, Vorbis, PCM / WAVE
Billeder JPEG/BMP/GIF/PNG/GIF
E-bøger TXT/CHM/DOC/HTML
Batteri og spænding:
Batteri type: lithium 2500mAh
Spænding: 5V 1A
Input: 100-240V
Taletid: 150min
Standbytid: 180timer
Stik:
USB Port: 1 x Micro USB
SIM kort: 2 x GSM/1 x WCMDA
Lyd: 1 x 3.5mm Jack
Kort: 1 x Micro SD
Produkt detaljer:
Dimensioner: 132.5 x 67.4 x 7.8MM
Vægt: 110 gram
Farve: Guld/Sølv/Blå
Hvad er der i æsken: 1 x DanCell Evolution 3 Mini
1 x Oplader
1 x USB Kabel
1 x Batteri
1 x Silikone Cover
1 x Skærmfilm

Design & Features

dancell evolution 3 mini 1dancell evolution 3 mini 2

Pakkens indhold:

 • DanCell Evolution 3 Mini
 • Silikone cover
 • Skærmbeskyttelse
 • In-ear headset
 • USB kabel
 • Oplader

dancell evolution 3 mini 3dancell evolution 3 mini 4

DanCell' Evolution 3 Mini er udstyret med en 4.5" stor skærm, så selv folk med tykke fingre, kan betjene den. :)

Mobilen bliver leveret med en påsat folie, hvorpå de forskellige knapper og funktioner, er placeret. Bag de små huller i bunden, er højttalerne placeret, og bag det lille ensomme hul til højre, er mikrofonen placeret. Som i nok også har lagt mærke til, er der ingen knapper i bunden af skærmen, da den er touch-styret.

dancell evolution 3 mini 5dancell evolution 3 mini 6

På højre side af mobilen, er der placeret to knapper. Disse har samme funktioner, som på samtlige andre Android smartphones. Den øverste agere volume-knap, hvor du kan skrue op eller ned, for lydstyrken. Den nederste agere både som tænd-, sluk- og sleep-knap.

dancell evolution 3 mini 7dancell evolution 3 mini 8

I toppen af mobilen, er hvor porten til det medfølgende USB kabel, er placeret, samt indgangen til det medfølgende in-ear headset. Det medfølgende USB kabel bruges både til opladning, og til tilslutning til ens computer eller mac. Denne budget mobil er desuden både udstyret med et front-kamera, samt et bag-udvendt kamera, hvilket ikke ses så ofte på disse budget smartphones.

dancell evolution 3 mini 9dancell evolution 3 mini 10

Bagsiden er udsmykket med DanCell' logo, og i toppen sidder der det bag-udvendte kamera på 5MP, samt en flash/blitz, kært barn har mange navne. :)

dancell evolution 3 mini 11dancell evolution 3 mini 12

Ud over det normale, så er Evolution 3 Mini faktisk udstyret med dual-sim, hvilket er ret atypisk at se i disse budget smartphones. Derudover er der plads til montering af et microSD kort. På DanCell' egen hjemmeside oplyser de, at du kan isætte et microSD kort på op til 32GB, men da jeg testede denne smartphone, brugte jeg mit ADATA microSD kort på 64GB, og alle GB var brugbare, ergo er der virkelig mulighed for lagring af tonsvis musik, dokumenter, spil, apps mv.


Testgennemgang og konklusion herpå

Hvordan tester man lige en budget smartphone? Ja, det var også min første tanke. Jeg gjorde derfor brug af både min datter på 10år, samt min, en smule ældre, mormor, da jeg mente at de, inklusiv mig selv, ville kunne repræsentere de forskellige typer af forbrugere, som kunne finde på at erhverve sig en sådan smartphone.

Min datter har selv en ældre Huawei budget smartphone, og ud fra hendes synspunkt, så var Evolution 3 Mini langt hurtigere, både i de forskellige spil, men også de apps hun normalt bruger i hverdagen, som Facebook, Instagram og diverse tegne- og farve-apps.

Hvad angår min kære mormor, så er hun ikke på Facebook eller andre lignende sociale medier, men til gengæld elsker hun at tage billeder af alle hendes blomster, som vi andre i familien dagligt modtager billeder af, og hun var noget overrasket over hvor gode billeder, denne Evolution 3 Mini rent faktisk tager out-of-the-box. Efterfølgende hjalp jeg hende med at tweake de forskellige kameraindstillinger, og vi opnåede faktisk endnu bedre resultater.

Det skal dog nævnes, at kvaliteten af billederne, på ingen måder kan sammenlignes med de billeder, som min egen iPhone 6s Plus tager, men set i forhold til prisen for selve erhvervelsen af mobilen, så er kvaliteten spektakulær.

Til sidst skulle jeg selvfølgelig også hygge mig lidt med denne Evolution 3 Mini. Jeg må ærligt indrømme, at de apps jeg ofte bruger er spil som Monster Busters, Hexa Blast og Jelly Splash. Derudover er der selvfølgelig de normale apps, som app til min netbank, dropbox, mobilepay og e-boks mfl.

Alle disse apps kørte helt som de burde, og selvom processoren ikke er en octa-core, ja så klarede den det faktisk helt fint.


Konklusion

Så er det tid til den endelig dom, på DanCell' Evolution 3 Mini. Mener selv jeg har forsøgt at teste den på alle leder og kanter, samt indenfor alle aldersgrupper.

Det er en kendsgerning, som vi alle ved, at dette ikke er noget flagskib indenfor smartphones, men set i forhold til hvad denne budget smartphone indeholder af funktioner og features, så kan jeg sige, uden at blinke, at dette er en stabil og prisbillig smartphone som har alle de generelle funktioner, foruden at være udstyret med to kameraer, dual-sim, 4.5" skærm og meget mere.

Efter testen, stod det også klart for mig, at denne smartphone rent faktisk henvendes sig til folk i alle aldre, det er blot et spørgsmål om hvad man forventer og kræver af en smartphone. Men har du et barn, som skal have sin første mobil, eller en kær mormor, som du ønsker skal være med på moden, så er Evolution 3 Mini et godt bud på en prisbillig, men kvalitetsbevidst smartphone.

Dertil skal du ikke engang selv tænke på beskyttelse til den, for der medfølger både skærmbeskyttelse og silikone cover.

Havde det ikke været for den manglende brugsanvisning i kassen, så havde den uden tvivl fået en top-score på 10 med ↑.

plus

 • 4.5" skærm
  Elektronik ændre sig konstant, og især indenfor smartphones, bliver deres skærme større og større. Personligt mener jeg at 4.5" skærmen, som denne smartphone er udstyret med, er the sweetspot, i forhold til at være for lille eller for stor.
 • Dual-sim
  Med dual-sim, kan du slippe for at rende rundt med to mobiler på dig, og simpelt isætte to simkorts, og have både dit private nummer, samt dit arbejdsnummer i én og samme mobil. Det er da smart Kasper, ja det er det dælme!
 • Medfølgende skærmbeskyttelse og silikone cover
  Jeg har endnu ikke i min 28år, oplevet at erhverve mig en ny smartphone, hvor hverken skærmbeskyttelse eller cover, var inkluderet, med mindre jeg ville betale ekstra, så det er absolut noget som jeg synes at DanCell bør have en high-five for!
 • Fornuftig batteritid
  Selvom batteriet kun er på 2500mAh, så holder den strømmen i en fornuftig periode. Dette vil selvfølgelig variere efter ens brug.
 • Ingen unødvendige apps
  Endnu en ting, som jeg ofte ser på smartphones fra alle de velkendte producenter, er at de er propfyldt med bloatware, som ingen alligevel bruger, men alligevel kan man ikke fjerne dem. Dette vil du ikke opleve med denne smartphone fra DanCell.

minus

 • Manglende brugsanvisning
  Om det er for at holde salgsprisen nede, ved jeg ikke, men i hvert fald skal man være opmærksom på at der ikke medfølger nogen brugsanvisning. Dog kan denne downloades på DanCell' hjemmeside.

overallscore9

silver

 


 

Conclusion in English

Now it's time for the final judgment, on the Dancell' Evolution 3 Mini. Personally, I'm sure I have tried to test it in every angle and within all age groups.

We all know that this is not a flagship of a smartphone, but compared to what this budget smartphone contains of functions and features, then without flinching my eyes, i can say that this is a stable and affordable smartphone that has all the general features, besides being equipped with two cameras, dual-sim, 4.5" screen and much more.

After the test, it was also clear to me that this smartphone actually is directed at people of all ages, it's just a question of what you expect and require from a smartphone. But if you've got a child who needs its first mobile, or a lovely grandmother, who you want to be fashionable, the Evolution 3 Mini is a good bet for an affordable, but quality-conscious smartphone.

And you dont even have to think of protection for it, as there is included both screen protection and a silicone cover.

Had it not been for the lack of instructions in the box, it would have gotten a top score of 10 ↑.

plus

 

 

 • 4.5" screen
  With electronics constantly changing, and particularly smartphones, as their screens are getting bigger and bigger. I personally think that screen size of 4.5", as this smartphone is equipped with, is the sweet spot, in terms of it being too small or too big.
 • Dual-sim
  With dual-sim, you wont have to run around with two phones, as you can simply insert two simcards, and have both your home number and your work number in one mobile. It's smart Kasper, you're damn right it is!
 • Included screen protector and silicone cover
  At the age of 28, I've never experienced, that when buying a new smartphone, that neither screen protection or cover, was included, unless I wanted to pay extra, so it's definitely something that I have to give DanCell a high-five for!
 • Reasonable battery life
  Being that the battery is only 2500mAh, it keeps the juice flowing for quite a reasonable period. This will of course vary depending on one's use.
 • No unnecessary apps
  Another thing that I often see on smartphones from all the well-known manufacturers, is that they are chock-full of bloatware that nobody uses anyway, but yet you can't remove them. This you wont experience with this smartphone from DanCell.

minus

 • Missing manual
  Whether it is to keep the price down or not, I don't know, but I thinkt that you should be aware that there isnt included any manual. However, this downloaded at DanCell' website.

overallscore9

silver

 

Følge os gerne på Twitter eller like vores Facebook-side, så sørger vi for at holde dig opdateret om alle de seneste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 3100 gange
Log ind for at skrive en kommentar.