Onsdag, 15 juli 2015 10:22

AOC U3477pqu - en stor produktiv skærm til den kræsne bruger

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Denne gang er det AOC's store 34" ultrawide panel vi skal kigge på, med en opløsning på 3440x1440 pixel er der masser af skrivebords plads. Det betyder også at det næsten er 2 skærme i en, og det kan komme mange til gode.

aoc34tommer

aoc logo

I 1967 blev Admiral Overseas Corporation grundlagt i Taiwan. Med indførelsen af ​​mærket AOC i 1979 og åbningen af ​​den første fabrik i Kina i 1992, påbegyndte AOC sin hurtige ekspansion på markeder verden over. I dag er AOC til stede på alle kontinenter og i en ledende eller fremtrædende plads på mange markeder. AOC har været på markedet i årtier. Den omfattende teknologisk knowhow opbygget i løbet af denne tid er enestående i verden og grundlaget for den høje kvalitet af AOC produkter. Udover kvalitet, ergonomi og ydeevne, overbeviser skærme fra AOC med deres sofistikerede design. Lige fra tidløse og klassiske, til ultra stilfulde modeller med børstet aluminiumsrammer og profiler på mindre end én cm i dybden: de elegante skærme passer ind i alle moderne omgivelser. Flere og flere mennesker verden over bruger mere og mere tid foran en fladskærm. Derfor lægger AOC stor vægt på ergonomien af sine produkter. Udover korte svartider og høj kontrast samt store betragtningsvinkler og ensartet lysstyrke, har AOC's skærme talrige indstillingsmuligheder som sikre en afslappende tid foran AOC's skærme.


Specifikationer

Monitor Line Pro-line
Monitor Size 34 Inch
Screen Format 21:09
Brightness 320 cd/m2 (type)
Contrast Ratio 1000:1
Dynamic Contrast Ratio 80M:1
Viewing Angle 178/178
Response time 5 ms
Maximum Resolution 3440 x1440@60Hz

Video


Design & Features

IMG 8006IMG 8008IMG 8009IMG 8010

Her er så lidt billeder af fronten på skærmen. Designet er jo også en stor del af valget, når man kigger på skærm, det er det i hvert fald for mange. Noget man vil se her er, at de har formået at lave en ret tynd kant hele vejen rundt, så den virker meget slank og stilet. Bunden af fronten er lavet i blank plastik, ligeledes er top og bund af bagenden. Selve skærmen er 34" som bruger LG AH-IPS panel som giver et super flot og meget klart billede. Skærmen har en mat overflade, som jeg er mest til, da det ikke skinner så meget igen, og man spejler ikke sig selv i den når man arbejder på den. Som du nok har set, så er det jo ikke en skærm som man normalt ser, eller det vil sige, at det er ved at blive mere normalt. Den kører nemlig 21:9 format, som også er kaldet ultrawide format. Det betyder at den er en del bredere end man normalt ser på en 16:9 skærm, hvilket også giver sig selv. Jeg kunne ikke selv se ideen i det i starten, men må jo sige, at jeg ret hurtigt blev meget glad for den. Faktisk så glad, at jeg slet ikke kan undvære den nu, når jeg arbejder på min PC. Det giver mulighed for at dele skærmen op i 2, uden at man får nogle helt forkerte forhold på hjemmesider og programmer. Jeg kan uden problemer have en webbrowser kørende i den ene side og enten Word, Excel eller noget helt tredje i den anden side. Det giver gode muligheder når der skal arbejdes, og så er det også kanon fedt til redigering af video og billeder, både med den høje opløsning, og de flotte farver fra IPS panelet. Ud over det, så har den en fod, hvor der er mulighed for højdejusteringer og at stille den på højkant. Det virker dog lidt voldsomt at stille den på højkant, men mon ikke det er funktionelt til et eller andet når det er lavet.

Pakkens indhold:

 • AOC 3477pqu
 • HDMI kabel
 • Displayport kabel
 • VGA kabel
 • Strømkabel
 • Brugsanvisning

IMG 8011IMG 8012IMG 8015IMG 8016

Bag på har vi jo som altid alle tilslutninger, samt mulighed for at montere skærmen på en vægholder, eller andet der bruger Vesa standarden. Skærmen er flot at se på fra begge sider, da der også er gjort noget ud af, at det skal være flot når man ser den bagfra. Det betyder også, at den kan bruges på et skrivebord der har pladser på begge sider, uden at det ser rodet ud. Der er en række ind- og udgange, som jeg vil stille op i en punktopstilling her under.

 • HDMI
 • DVI-D
 • Displayport
 • VGA
 • Lyd ind og ud
 • USB hub ( I siden )

Test & Resultat

Generelt brug

Jeg har brugt denne skærm længere, end jeg nogensinde har brugt en anden skærm vi har testet. Det kommer af den simple årsag, at jeg ikke kunne komme mig over, at der ikke er noget negativt om denne opløsning, og det er der virkelig ikke. Jeg er blevet så glad for den brede ratio, som giver mulighed for at arbejde på en helt anden måde end jeg plejer. Det giver mulighed for 2 vinduer på samme skærm! Ikke at man ikke kan det på en normal skærm, men der er der som regel ikke plads til at man kan have fulde internetsider og et almindelig skriveprogram kørende uden, at det bliver skaleret ned eller ser mærkeligt ud. Jeg har altid kørt med 2 eller 3 skærme førhen, og jeg er sikker på, at jeg godt kunne nøjes med denne ene skærm når der er de muligheder for at have 2 fulde vinduer åbner på en gang, dog har jeg stadig en ekstra 27" som i øvrigt passer perfekt ind i opløsningen og størrelsen af denne skærm, selvom det er en 34", men det kommer jo af at man har en meget bredere skærm, og dermed mere areal. Ligesom 4K skærme er vi oppe i en høj opløsning, og skal man have den til at køre 60Hz, som er ret vigtig for et flydende billede, er det meget vigtig at man har kablerne i orden. Jeg havde et Displayport-kabel, som var 5 meter, og på grund af min opsætning her hjemme, har jeg brug for et længere kabel end der er med normalt, og det fungerede simpelthen ikke. Det flimrede og ville ikke køre ordentligt, det stoppede dog med det samme da jeg satte det medfølgende kabel i. Så det er mere en information, end det er en del af artiklen, for det har jeg oplevet på flere af de 4K skærme vi har kigget på.

Spil

Man tænker jo nok, at den ikke rigtig dur til gaming, det gør den nok heller ikke for alle. Jeg finder den dog super fed at spille på, da man får den ekstra bredde på i spillet også, og har man et grafikkort der kan følge med, så ser det super fedt ud. Man skal jo huske på, at det er en ret høj opløsning man er oppe i her, så der skal også nogle kræfter til, når der skal spilles. Jeg har brugt et ældre GTX780 som ikke er helt stort nok til opgaven, så det er ikke alle spil der er lige fede, men det er mest fordi der ikke er kræfter nok i kortet.

Her under vil der lige være et par billeder af opstilling mulighederne

2015-07-15 12 15 40-2015-07-15 12 17 46-New notification

Mulighederne er mange, og det er egentlig bare at bruge sin fantasi til hvordan man gerne vil arbejde med denne skærm.


Konklusion

Det er jo en smagssag om man kan lide denne type skærm, men jeg ser bare at der er mange der synes, at det virker tåbeligt når de hører om det, og når de så ser den og prøver det, bliver de jo overrasket ret hurtigt over hvor lækkert det er. Jeg har flere kammerater der har været forbi og sige, at sådan en må de eje fordi den har de muligheder og måske kan spare dem for plads på bordet. Det er jo også en ting at tage med i overvejelserne, godt nok koster den mere end en traditionel 27", men nu har den så også næsten 2 skærme i én. Det kan man så ikke helt sige alligevel, men jeg ser det som en god løsning i stedet for at have 2 skærme. Farver og billede er meget behagelige, samt skaleringen er ganske god på den. Jeg har prøvet de nye 4K, som ret hurtigt gav mig hovedpine, fordi man skulle anstrenge sig for at se hvad der stod på skærmen. Så det her er nok den gyldne mellemvej for mig, indtil der bliver gjort noget ved skaleringen på 4K, og mon ikke vi også snart ser en udtrawide i højere opløsning? Det tror jeg, det har jo kun gået en vej de sidste par år, og jeg håber på at der sker ligeså meget i fremtiden. Jeg kan nok ikke beskrive min begejstring nok her, men det er virkelig en skærm som har gjort mit arbejde nemmere, og jeg sætter pris på dens egenskaber hver dag. Vi slutter af med et 10-tal med pil op for det her fede produkt. Det eneste der måske kunne slå den lige nu, var en buet model, men det har jeg stadig til gode at prøve af.

plus

 • Super funktionel
  Som jeg har skrevet flere gange, så er jeg solgt til den måde man kan arbejde på skærmen. Jeg har dårlig ryg, så derfor er det rart at man ikke skal rykke sig frem og tilbage, som man vil gøre hvis man havde 2 x 27" skærme man skifter imellem, samt at det bare for mit vedkommende gør arbejdet meget nemmere i flere sammenhæng.
 • Meget behagelig opløsning
  Det her er sikkert også en individuel ting, men for mig er det her en opløsning, der passer godt størrelsesmæssigt af skrivebord- og tekst størrelse. Jeg ved, at man normalt kan skalere, men det synes jeg aldrig har givet et godt resultat for mig, så derfor er det her perfekt.
 • Flotte og tro farver
  Jeg bruger den til billede- og videobehandling, som jo også gerne skulle være i de rigtige farver. Jeg sad før på et andet IPS panel, som virkede som om det var meget overstyret i kontrast, og det var en verden til forskel på de her 2 skærme.
 • Design og udseende
  Det er jo igen en smagssag, og det skal man gøre op med sig selv, men jeg synes at den er meget elegant og flot, uden at virke for voldsom, selvom det jo er en 34" skærm, det hjælper nok også meget på, at den bare passer så godt til de formål jeg har med en skærm.

minus

 • Jeg kan vitterligt ikke finde negative ting på denne skærm. Havde jeg muligheden for det i vores system havde den fået platin.

overallscore10

gold

 


Conclusion

It’s a matter of taste, whether you like this type of screen, but what I’m seeing is that a lot of people thinks it seems foolish when they hear about it, but when they first take a look at it and give it a try, they are pretty quickly surprised over how sweet it is. I have several friends who stopped by and said they had to own one of these, because it has the possibilities and might save them some room on their desk. That’s a thing you have to put under consideration as well, it might cost a bit more than a traditional 27” screen, but now this one has 2 screens in one. Well, you might not say that, but I see this as a great alternative to having 2 screens. Color and picture is very comfortable, also the resizing of image is quite good. I’ve tried the new 4K, which quickly gave me a headache, cause you have to put strain yourself to see what was on the screen.  So this is probably the perfect compromise for me, until they do something about the resizing of image on the 4K, and I it wouldn’t surprise me if soon we will be seeing a ultra wide in a higher resolution? I think so, I has only went in one direction the last couple of years, and I hope the future will bring just as much. I probably can’t describe my excitement enough, but this screen has really made my work easier, and I appreciate the features every day. We will round up with a big 10, thumb up, for this awesome product. The only think that might be able to top this right now, is the curvy model, but I still have this yet to try.

plus

 

 

 • Super functional
  As I mentioned several times, I'm hooked on this in so many ways of how you are able to work with this screen. I have a bad bag, therefore it's nice that I don't have to move back and forth, as you would with 2 x 27" screen you switch between. Also for me, it makes working so much easier in so many ways.
 • Very nice resolution 
  this is probably an individual thing, but to me, it's a resolution that fits the desktop and text size wise. I now that normally you kan resize the image, but I never find it as a good result for me, so that's why this is perfect.
 • Nice and true colors
  I used it for editing picture and video, which of cause preferably should be in the right colors. Before, I used an other IPS panel, which seemed as if it was over steered in the contrasts, and is a world of difference on the 2 screens.
 • Design and look
  Again, it's a matter of taste, and you have to make sure with yourself, but I think it's very elegant and nice, without being too heavy, even though it's a 34" screen. It might help a lot that it fits perfectly to my needs of a screen.

minus

 • I actually can't find anything negative to say about this screen. If I had the possibility in out system, this would have gotten platinum.

 

overallscore10

gold

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 795 gange
Log ind for at skrive en kommentar.