Søndag, 17 august 2014 08:35

AOC I2473PWY - Fuld skrald på farverne og musikken

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

AOC  kommer med en serie hvor de samarbejder med ONKYO dette er en af dem.

 AOCi2473pwyintro


Produktet er udlånt af: AOC
Prisen på produktet: 2286,49,-
Produktet kan købes her: computersalg.dk
 
I 1967 blev Admiral Overseas Corporation grundlagt i Taiwan. Med indførelsen af ​​mærket AOC i 1979 og åbningen af ​​den første fabrik i Kina i 1992, påbegyndte AOC sin hurtige ekspansion på markeder verden over. I dag er AOC til stede på alle kontinenter og i en ledende eller fremtrædende plads på mange markeder.AOC har været på markedet i årtier. Den omfattende teknologisk knowhow opbygget i løbet af denne tid er enestående i verden og grundlaget for den høje kvalitet af AOC produkter.
 aoc logo
Udover kvalitet, ergonomi og ydeevne, overbeviser skærme fra AOC med deres sofistikerede design. Lige fra tidløse og klassiske, til ultra stilfulde modeller med børstet aluminiumsrammer og profiler på mindre end én cm i dybden: de elegante skærme passer ind i alle moderne omgivelser. Flere og flere mennesker verden over bruger mere og mere tid foran en fladskærm. Derfor lægger AOC stor vægt på ergonomien af sine produkter. Udover korte svartider og høj kontrast samt store betragtningsvinkler og ensartet lysstyrke, har AOC's skærme talrige indstillingsmuligheder som sikre en afslappende tid foran AOC's skærme.

Produktet er udlånt af: AOC
Prisen på produktet: 2286,49,-
Produktet kan købes her: computersalg.dk
LINE  
Monitor Line Style
Monitor Size 23.8"
Visible Screen Size 60.5 cm
Screen Format 16:9
Brightness 250 cd/m² (typ)
Contrast Ratio Dynamic 50.000.000:1
Contrast Ratio Typical 1.000:1 (CR)
Pixel / Dot / Pitch 0.2745 (H) x 0.2745 (V)
Display Area 527.04 (H) x 296.46 (V)
Viewing Angle 178 (H) / 178 (V) (CR≧10)
Response Time 5 ms GTG
SCANNING FREQUENCY  
Scanning Frequency H: 30-83 KHz / V: 50-76 Hz
Pixel Frequency 170 MHz
RESOLUTION  
Maximum Resolution 1920 x 1080@60Hz
Recommend Resolution 1920 x 1080@60Hz
Colors 16.7 M
HDCP compatible x
SIGNAL INPUT  
Analogue Input: D-Sub x
Digital Input: DVI-D / HDMI - / 2
Composite CVBS Input -
Component CVBS Input -
S-Video Input -
Display Port Input -
CONNECTORS  
D-Sub 15 pin x
DVI-D 24-pin -
HDMI 2
Display Port Input -
POWER  
Power Source External power supply, 100 - 240 V, 50 / 60Hz
Power Consumption On: 23W, Standby: 0.5W, Off: 0.5W
OTHER FEATURES  
Plug & Play  
User Control Touch
OSD Languages languages
Speaker -
Regulations CE, CU, Energy Star 6.0, EuP, ISO 9241-307, RoHS, TCO 6.0, TÜV-Bauart, Ukrain Safety
Wallmount -
Height Adjustment -
Pivot -
Swivel -
Other Features -5/15 Tilt, Audio out, e-Saver, Eco Mode, i-Menu, Kensington Security Lock, MHL, screen+
DIMENSIONS  
Dimensions (WxHxD) 547.1 x 408.6 x 182.6 mm
Weight 4.12 kg wo/packaging // 6.46 kg w/packaging
Warranty 3 Years

Produktet er udlånt af: AOC
Prisen på produktet: 2286,49,-
Produktet kan købes her: computersalg.dk
 

Unboxing

Produktet er udlånt af: AOC
Prisen på produktet: 2286,49,-
Produktet kan købes her: computersalg.dk

 

AOCi2473pwy s 1 

 

Her ses skærmen let oppefra, så man kan fange helheden af skærmen, hvordan skærm og fod ser ud i en helhed. Som det ses har skærmen en grå plast ramme rundt om selve skærmbilledet, dette synes jeg giver en super fed effekt, så man ikke bare har en sort skærm i forskellige nuancer. I bunden sidder et blankt sort AOC logo, ud over logoet sidder der i venstre side to mærker, det første fra venstre er et Windows mærke som fortæller at skærmen er Windows 8 kompatibel. Det næste er en Energy star, som er EUs officielle mærkning af energieffektivt kontor udstyr. I øverste højre hjørne står modelnummeret på skærmen. Foden er med et indbygget sæt højtalere, hvor der er sat en speciel stof type hen over, som vi normalt ser på højtalere for at beskytte mod snavs og støv.

 

AOCi2473pwy s 5 AOCi2473pwy s 6

Skærmen er super tynd i forhold til mange andre skærme, dette giver rigtig fedt udseende. Lad os sige det havde været en tyk LCD skærm kunne havde det set en smule klodset ud, nu når foden er så stor og høj som den er. Fra den nederste del af skærmen går holderen ned til foden, med sin glatte overflade og let buede kanter giver den et fedt udsende, den går ned i en bue og derefter ned til foden.

AOCi2473pwy s 4 AOCi2473pwy s 2

Holderen fra bagsiden forsætter ned og hen over foden hvor den giver en fin kontrast i udseendet på den ellers stofbeklædte fod. Den glatte overflade fortsætter ned over foden, og ender ud i et lille touch panel med de mest basale knapper til at kunne styre indstillingerne på skærmen. På den højre side af foden er der et lille skilt for at reklamere for deres samarbejde med ONKYO. Fra kanten af højtalerne og ned til bunden er der lavet en lækker detalje, den er let buet indad som gør bunden af foden mindre og knap så firkantet at se på.

AOCi2473pwy s 3 AOCi2473pwy s 8

På det lille display er sluk knappen, den skal bare have en lille berøring, og så er skærmen tændt og klar. Når man skal slukke den igen skal den holdes inde i omkring 3 sekunder, og det er lavet for at man ikke kommer til at slukke skærmen, hvis man kommer til at røre den. På displayet er der også en højre og venstre pil til at kunne styre med, når man er inde i menuen, som der selvfølelig også er en knap til, ligeledes er der også en knap som hedder auto som man bruger til at skifte i mellem HDMI/MHL, Miracast og D-SUB (hvorfor de har kaldt den auto kan jeg ikke lige se)
Bag på foden er der lavet et indhak i foden, som gør at når man har stikkene i foden at man ikke kan se de grimme kabel ender. Der er 5 stik bag på det første er et helt almindeligt HDMI / MHL stik, som jeg selv har kørt med, som har givet både lækker billed og lyd. Derefter er der et VGA stik til billede, og er det dette man kommer til at køre med, er der ved siden af en indgang til lyd så man kan få lyd i højtalerne på skærmen. Så er der et lyd ud stik, så man kan sætte sit headset i, og ikke skal helt ned og finde stik i selve pc'en. Til sidst er der en strøm indgang som skal tilsluttes med en omformer som ligner en lader til en bærbar
AOCi2473pwy s 7 AOCi2473pwy s 9
Bag på skærmen er der et større logo med AOC. Selve logoet er glat i det ellers knoppede udseende, dette giver en rigtig god kontrast mellem de to forskellige udseender. I venstre hjørne er der et lille hul, dette er til Kensington Security Lock.

Jeg har lavet en lille video omkring hvordan Miracast virker, og hvad det kan. Det tog lidt tid at få det til at virke, men efter lidt søgen rundt på nettet fandt jeg ud a,f hvad jeg gjorde forkert, og det var et enkelt tryk på en knap der gjorde forskellen.


Produktet er udlånt af: AOC
Prisen på produktet: 2286,49,-
Produktet kan købes her: computersalg.dk

 

AOCi2473pwy s 14 

Her ses I-menu softwaren, det er OSD menu fra skærmen man har lavet om, så det hele kan styres her. Det gør det hele lidt nemmere og mere brugervenligt at bruge. Alle indstillimger kan styres her, så man er ikke nødsaget til at skulle rode rundt i OSD menuen. Alt ligger nemt og er meget let at finde ud af.

AOCi2473pwy s 20 AOCi2473pwy s 18

Her er det screen + vi har gang i. Det emulere mere eller mindre at din skærm virker som flere. Som man kan se på billedet, er der mange muligheder på hvordan den kan dele din skærm op, jeg valgte en alm side om side som man kan se på billede 2. Den deler desværre kun skærmen op i flere felter, men de felter virker så som hele din alm skærm gør nu. Feks hvis du maksimere et vindue, lad os sige i vindue 1 så fylder den kun i vindue 1. Der er 7 forskellige indstillinger i hvordan du vil have skærmen delt op, men maks 4 vinduer.

AOCi2473pwy s 19 

E-Saver er en indbygget strøm spare funktion, istedet for den der ligger i windows, kan man gøre det i dette program. Virker rigtig godt og er lidt mere dybde gående. Man indstiller hvornår skærmen skal slukke når computeren feks er gået i pauseskærm.


Produktet er udlånt af: AOC
Prisen på produktet: 2286,49,-
Produktet kan købes her: computersalg.dk

 

Da jeg modtog skærmen, så jeg det var et IPS panel, så det gav mange muligheder i forhold til test. Men det mest optimale at teste den med billedbehandling og lign. Den er selvfølgelig også testet i spil med, den tanke i hovedet det ikke er en gaming skærm. Jeg satte kæresten til at teste den med billedbehandling og hjemmeside design, da hun har mere brug for farverne i stedet for mit gaming.

Så hun får ordet lidt her.
Jeg har leget med noget animation, som jeg må sige den klarede med topkarakter, i forhold til min egen skærm som er en gamer skærm, kunne jeg pludselig se alle detaljerne. Jeg kunne se forskellen på to farver, selv om der kun var to toner i mellem. Med et IPS panel vil jeg nærmest sige, at det var en helt ny verden, alting er mere klart, skarpt og farverne er ikke bare rød blå og grøn.
Vi har et spejlrefleks kamera, som jeg elsker at bruge til at tage billeder af dyr og natur. Men syntes næsten først at man for det fulde udbytte med en skærm som denne hvor man f.eks. ikke bare har et billede af en brun hund, men har et billede at en hund med mange nuancer af brun både i de lyse og mørke toner.
Når jeg har siddet og lave hjemmesidder, og f.eks. har skulle have noget til at skulle passe sammen med en pixels præcision, så kan jeg rent faktisk se forskellen, selv om jeg kun rykker tingende rundt med en pixel af gangen, det hele er så skarpt at det ikke er noget problem at se forskellen.
Lyset i skærmen er dejlig behageligt for øjnene, selv om man er træt, eller der er meget eller lidt lys i rummet man sidder i. Og alt dette uden at skulle ændre noget som helst i indstillinger på skærmen. Tit og ofte syntes jeg, man skal rette på lysstyrken på skærmen, for at den er behagelig at sidde med, men ikke denne.

Efter ordene fra hende overtager jeg igen.
Jeg har prøvet højtalerne af i det daglige brug med musik / film og generelt brugt dem til alt. Lyden kan desværre godt virke en meget hul. Det kan være svært at høre, og forstå hvad folk siger, for skruer man op forvrænger den lyden en anelse. Men om det er højtalernes skyld eller selve foden / højtalerkabinettet, der ikke er dimensioneret efter højtalerne, skal jeg ikke kunne sige.
Det er super ide, og det virker også til hverdags brug, til hr og fru jensen der bare lige en gang i mellem skal bruge højtalere, og ikke er så krævende med lyd kvalitet.
Jeg har testet skærmen med lidt let gaming, men i det at det kun er en 60Hz skærm, kan det altså godt ses hvis man er vant til at spille på en 144Hz skærm i Feks. Battlefield 4. Men spiller man Diablo 3 eller Dota 2 er skærmen helt fin. Man får en helt anden dybde i farverne i forhold til et TN panel, det kommer man ikke udenom.


Produktet er udlånt af: AOC
Prisen på produktet: 2286,49,-
Produktet kan købes her: computersalg.dk
 

Vi er nu nået så langt at vi skal have lavet en konklusion af denne skærm. Den har et super lækkert design, og man kan virkelig se, der er gjort noget ud af alle detaljerne. Dog syntes jeg at den mangler at kunne justeres i højden, så den passer bedre ind overalt. Men skulle det realiseres, har man skulle ændre hele konstruktionen i armen fra fod til skærm. Ideen med at gå sammen med ONKYO for at få lavet en skærm hvor man langt om længe kunne få ordentlig lyd indbygget i skærmen er genial, dog syntes jeg ikke de har ramt plet, da lyden er meget hul og lyder lidt sær. Skærmen har MHL og miracast tilslutning. Det at de har lavet software der kan styre skærmen er rigtig godt og fungere rigtig godt. Den har super billedkvalitet og lækre farver til billedbehandling og surfing, der er virkelig smæk på farvene uden at de bliver unaturlige. Jeg vil ikke anbefale den til FPS gaming da det kun er en 60Hz skærm, men til mmo / strategi spil er den ganske fin.

 
plus
 • Super lækkert design
  Der er virkelig kælet for komponenterne på denne skærm for at alt er lækkert at se på feks. armen der går fra skærm til fod.
 • Billedkvaliteten er helt i top
  Der er virkelig skrald på farverne uden at de går hen og bliver unaturlige, og det selv om man kører med standard indstillinger.
 • Miracast
  Efter lidt baksen frem og tilbage fik jeg Miracast til at virke. Og det fungere faktisk rigtig godt giver skærmen lidt ekstra anvendelses muligheder.
 • Softwaren giver mange muligheder
  Der er rigtig mange indstillinger i softwaren til denne skærm som gør skærmen mere behagelig at sidde med. Og rigtig nem og overskuelig at bruge
 • Ideen i at have samarbejde med ONKYO om fornuftige højtalere i skærmen.
 
minus
 • Højtalerne spiller ikke godt nok
  Selvom ideen er helt genial i at sætte gode højtalere i, har de ikke rigtig formået at få det fulde ud af det. Da lyden er meget hul.
 • Mangler højdejustering
overallscore9 
silver
 

 

Now we are so far that we can make the conclusion for this monitor. The monitor has a great design, and you can see that the manufacture have put some thought into that. However, I miss the option of being able to adjust the height of the monitor so it would fit in everywhere. If that should be made possible, then the manufacture have to replace the arm the holds the monitor in place. The whole idea for making a partnership with ONKYO, and by that being able to make a monitor with great sound, I find intriguing. However, I do not thing they have hit the mark. The sound is hollow and a little odd. The monitor has MHL and Miracast connections. The software the company has made for the monitor is quite good. The monitor has super picture quality, and some good colors for editing pictures and surfing around on the net. The colors are bright and good without being too much and unnatural. I will not recommend this monitor for FPS gaming, because it is only a 60Hz monitor, but for MMO/strategy games, it is quite well.

 
plus
 • Great design
  There is really been put a lot of thought in to the components of the monitor, which is nice for an example the arm between the foot and the monitor.
 • Picture quality is in top
  The colors are nice a bright without being unnaturally and that is also a fact while running the standard setting.
 • Miracast
  After a few tries to get it to work, the Miracast is working quite good and makes a few more options for the screen
 • The software gives many options
  There is plenty of options in the software for this monitor, it makes it more pleasant to use. Nice and easy to use.
 • The idea of making a partnership with ONKYO
 
minus
 • The speakers does not play very well
  Even though the idea of installing high quality speakers in the monitor is good, the outcome of it is not good, the sound I hollow.
 • Missing the height adjustment
 
overallscore9
silver

Yderligere information

Læst 1037 gange
Log ind for at skrive en kommentar.