Onsdag, 18 november 2015 11:13

Netatmo Welcome - Din hoveddørs digitale sladrehank

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(5 bedømmelser)

Denne gang skal vi se på Netatmo Welcome, et lille kamera der fortæller dig hvem der træder ind af din hoveddør via en app, så du kan se om det indbudte eller ubudne gæster. Selv siger Netatmo "et enestående kamera, et minimalistisk design", og slår blandt andet på fantastisk optagelse i HD, nattesyn og at det genkender kendte ansigter. Kan det være sandt - vi kigger på det.

Start billede

netatmo logo

Netatmo, som er oprettet i 2011, er en dynamisk og innovativ virksomhed, der udvikler forbrugerelektronik for en bedre livsstil. Læs mere på http://www.elektroniktest.dk/klima/netatmo-urban-vejrstation-hav-det-fulde-overblik-pa-din-smartphone.


Specifikationer

Produkt  
Gruppe PC & Network Kameraer
Mærke Netatmo
Kompatibilitet Apple iOS / Android
Model Welcome
Produktlinje Netatmo
Fabrikant Netatmo
Antal pakker 1,00
Diverse  
Farvekategori Sort / Guld
Inkluderet tilbehør 8 GB microSD card
Dimensioner  
Højde 15.5 cm
Dybde 4.5 cm
Bredde 4.5 cm
Strømenhed  
Type Strømforsyningsadapter
Model Ekstern
Interfacer  
LAN RJ-45
Kabeloplysninger  
USB strømkabel Antal inkluderet: 1, Ekstern
Netværk  
Wi-Fi Ja
Netværksgrænseflade IEEE 802.11b / Ethernet 10Base-T/100Base-TX / IEEE 802.11g / IEEE 802.11n
Optisk sensor  
Pixler ialt 4.000.000 pixel
Flashhukommelse  
Understøttede hukommelseskort MicroSD Kort
Formater  
Farve eller S/H Farve
Egenskaber Ansigts Genkendelse
Kameratype Network surveillance camera
Max digital video opløsning 1920 x 1080
Kameras mekaniske tilstand Fast

Video


Design & Features

2015 11 19 12.40.21DSC 0007DSC 0028DSC 0033

Her har vi så Netatmo Welcome pakken, som man får. Der er ikke så meget med, men der er det man skal bruge, og man får ikke smidt alt muligt i nakken, som man i realiteten ikke skal bruge. Som det kan ses, er selv manualen meget lille og minimalistisk, og det er sådan jeg kan lide en manual. Det skal ikke være en roman man skal igennem, jeg skal blot have det essentielle at vide. De har her valgt at bruge illustrationer, til at vise hvordan man må og ikke må placere kameraet.

Pakkens indhold:

 • Netatmo Welcome Kamera
 • Ethernetkabel
 • Micro USB kabel
 • Strømadapter
 • Brugsanvisning

I kassen får vi altså det høje cylinderformede kamera, som er med det indbyggede 8GB SD kort, så der er ethernet-kabel, et Micro USB kabel og strømadapteren. Ved første øjekast, virker den hverken særlig stabil eller holdbar, da den ikke vejer ret meget, og har så fin en overflade, at den potentielt ville kunne få skrammer bare ved at holde ved den. Men dette er ikke tilfældet. Den står super stabilt, og den er ret standhaftig overfor skrammer og slag - selvfølgelig skal man ikke kaste med den, men den kan holde til at stå i gangen hos en børnefamilie, med hvad dertil hører.

2015 11 19 15.06.56DSC 0023DSC 0027

Netatmo Welcome er af aluminium som er anodiseret i en guld farve, og måler ikke mere end 15 cm høj. Kameraet beskyttes bag et glas, der samtidig er med til at give kameraet 130° vidvinkel funktionen, det er altså både præventivt og funktionelt, samtidig med at det bryder den guld farvede overflade. Billederne er i fuld HD 1080p og der er indbygget en infrarød LED som gør, at nat-optagelserne også er af super kvalitet. Sensoren i kameraet gør, at der kun bliver optaget når der er bevægelse. Dvs. at man ikke, som ved mange andre almindelige overvågningskameraer, behøver at gennemgå timers optagelser. Her får du optagelsen eller billedet fra første og til sidste bevægelse. Yderligere får du via app'en besked, når der sker noget. Derved kan du altså holde dig underrettet, uden selv at skulle kigge hele tiden.

På bagsiden af cylinderet, finder vi 3 ind/udgange. Den øverste er til SD kortet, som allerede er sat i, når man får sin Netatmo Welcome. I midten sidder Micro USB indgangen, hvori strømstikket sættes i. Nederst sidder Ethernet-indgangen, som man selv kan vælge om man vil gøre brug af.

DSC 0044DSC 0002

Man er ikke i tvivl om, at Netatmo har tænkt over designet. Kameraet har i den grad WAF (Women Acceptance Factor) da den både er lille, stilren og med et super flot design, som vi tror, vil kunne falde i mange kvinders smag. Kameraet står, som nævnt ovenfor, meget stabilt og sikkert, og den fylder ikke meget. Det kan fint stå på en hylde eller en kommode i gangen, uden at genere.


Test & Resultat

Nu har vi haft Netatmo Welcome til test i et par måneder, og har været overraskende glade for den. Der er lige en periode hvor man bruger en del tid på at identificere de ansigter den nu har opdaget, men når først det er gjort, så kører App'en som den skal. Lad os kigge lidt nærmere på vores test af enheden.

2015-11-19 15.31.462015-11-20 10.17.352015-11-20 10.17.17

App'en er opbygget enormt simpelt og let forståeligt, og man falder hurtigt ind i hvordan det hele fungerer. Når man åbner app'en, ser man et billede, set fra kameraet, samt man får vist beboerne, tilknyttet enheden. Da de fleste vel nok får besøg fra tid til anden, vil der jo blive opdaget andre ansigter end blot beboernes. Derfor er det rart at den kun viser sidste aktivitet for beboerne. Det tager selvfølgelig et stykke tid for app'en at vide hvem der er hvem. På andet billede ses en af vores gæster, som kun er set fem gange. Vi har indtastet ham i vores app som gæst, men kameraet har ikke tilstrækkelig billeder af ham, til at kunne identificere ham med sikkerhed fremover (dette kommer jeg ind på ved de næste billeder). Når man så er blevet set nok gange for kameraet, opnår man fuld genkendelighed i app'en, som ses på tredje billede.

2015-11-19 15.33.022015-11-19 15.42.37

Når nye ansigter opdages, kan man vælge at få en notifikation, som vi valgte i starten - men ret hurtigt slog fra, da man går forbi kameraet mange gange i løbet af en dag, og indtil den genkender der med sikkerhed, kan det være belastende. Men ellers kan man gå ind på app'en og se en oversigt over hændelser. Her skriver den både hvornår kendte ansigter er set, men man kan også se hvis der eksempelvis har været en fejlmelding eller, hvis den har opdaget et ukendt ansigt.

2015-11-19 15.40.392015-11-19 15.41.122015-11-19 15.37.51

Så kan du vælge at få vist billedet/filmen, og derudfra forhåbentlig identificere personen. Ved at holde på ansigtet, kan man vælge om man vi identificere, glemme eller afvise at det er et ansigt. Det er super smart, og meget nemt på den måde at identificere. Som det ses på sidste billede, har den samlet en række billeder, som den mener er den samme person, og beder os verificere om det er korrekt eller ej.

Så alt, en super simpelt og nem app, som alligevel har mange fede funktioner. En sidste ting jeg vil nævne er natoptagelserne. På andet billede i rækken ovenfor, ses natoptagelserne. Og for mig er de perfekte. Man kan se hvad der foregår, og hvem der går forbi, og klarer det faktisk bedre end mange andre dyrere og mere avancerede kameraer gør. Så super godt gået af Netatmo!


Konklusion

Inden vi fik Netatmo Welcome, synes jeg måske den var en smule unødvendig - i hvertfald for os. Men det skulle selvfølgelig testes. Og idag står jeg faktisk der, hvor jeg ikke vil af med den igen. Det er blevet en automatiseret tanke for mig, at gå ind og tjekke om der har været nogle, og endda se hvornår min kæreste kom hjem. Det kan virke en smule overvågende først, men tanken bag er jo genial, og især for familier. Og vi har i flere forskellige henseender faktisk haft det super sjovt med den, og haft stor gavn af den. Det tog lidt tid at nå de 100%, så i starten vil man bruge en del tid på app'en, men det er det værd, det er det helt sikkert. Og det tager jo ikke ret lang tid. Kvaliteten af optagelserne er også af så god kvalitet, og lyden er meget ren, så det er jo en leg. Jeg er virkelig overrasket over, hvad så lille en enhed har af kvaliteter og muligheder. Så for mig, vil jeg klart anbefale den til alle, børnefamilier eller ej. Det er en af de ting man ikke kan undvære, når man først har haft den et stykke tid. Det eneste negative jeg har på den, er strømledningen. Det ville være fedt, om den havde været trådløs, da vi kun har én stikkontakt i vores gang, som sidder henne ved hoveddøren. Derfor har den været sat til i vores køkken - altså via en døråbning. Men når det er det eneste negative jeg har at sige, som ikke behøver at være en negativ ting for alle, vil jeg give den et 10-tal, for alle de fede egenskaber og kvaliteter som den har.

plus

 • Design
  Den er holdt i samme stil som de andre enheder Netatmo tilbyder, og personligt synes jeg farven de har valgt her er rigtig fin. Igen må vi nævne WAF (Woman acceptance factor) som Netatmo igen rammer plet.
 • God kvalitet
  Kvaliteten af både billede og video er overraskende god. Nogle gange bliver man selvfølgelig fanget i farten, og billedet kan derfor være sløret. Men video og billeder er generelt af rigtig fin kvalitet - også om natten.
 • Både billede og video
  Den optager både billede og video, hvilket for børnefamilie eks. gør at børnene kan indtale en besked til forældrene når de kommer hjem. For os personligt, har vi været glade for når vi skulle have passet vores hund, at vi kunne se hvornår den blev hentet - og om passeren havde noget at sige til os.
 • God genkendelse
  Sensoren fanger alt, og er meget intuitiv. Den genkender for det meste, så snart man har nået de 100% i app'en, og hvis ikke, så får man en forespørgsel om man vil identificere personen. Der er selvfølgelig nogle optagelser hvor den har set en, som den har troet har været en anden. Men det er en acceptabel ting synes jeg. Har vi ikke alle prøvet at se en, vi troede var en anden?
 • Nemt og simpelt
  Det taget ikke mange sekunder at sætte enheden til, og downloade app'en. Herefter er der selvfølgelig en tid hvor man skal ind hver gang kameraet ser et ansigt, og navngive denne. Men det er så simpelt, at det er ikke noget som kræver den store gennemgang.

minus

 • Ledningen
  Det at Netatmo'en ikke er trådløs, giver nogle udfordringer, samt det ser træls ud med den ledning der hænger i gangen. Internetforbindelse er dog trådlås, dog ville det have været et plus med en PoE løsning også.

overallscore10

gold

 


Conclusion

Before, getting the Netatmo Welcome, i might have thought it was a bit unnecessary, well for us that might be. And today, I’m actually thinking that I don’t won’t to give it back again. Over the time, it has become an automated thought to log in and check out if there has been any activity, and even to see when my boyfriend got home. It might seem a bit too surveillance-ish, but the thinking behind this unite is genius, especially for families with kids. And in several occasions, we have had a lot of fun with it, and great benefits as well. It took some time to reach the 100 %, so to begin with, we spend quite a bit of time on the app, but it was worth it, that’s for sure. It every session doesn’t take up too much of your time. The quality of the recordings is also of very good quality, and the sound is very pure, so it’s just a piece of cake. I’m really surprised, that such a small unite has those qualities and opportunities. So, for me, I would definitely recommend it to everybody, both families with and without kids. It’s one of those thinks, which you can’t live without once you’ve tried it. The only negative thing to mention, is the power supplier. It would be great, if it had been wireless, as we only have one power socket in our entrance hall, and that is next to the door. Therefor we had to plug it in the kitchen, which means the wire is hanging between the hall and kitchen – through the door opening. But, as this is my only negative thing, which doesn’t necessarily has to be a problem for others, I will give it a score of 10, cause of all the cool options and qualities it has.

plus

 • Design
  It’s kept in the same stile as the other units from Netatmo, and personally I think the colors they chose is really great. Again, we have to mention the WAF (Woman acceptance factor) which Netatmo nails yet again.
 • Good quality
  The quality of both pictures and video is surprisingly good. Of cause, sometimes it will catch you on the run, and the picture gets a bit blurry. But video and picture is generally of great quality – also at night.
 • Both picture and video
  It records both picture and video, which for an example for a family with kids does, that the kids can record a message to the parents when they get home. For us, we have had great pleasure when our dog needed sitting, so we could keep an eye on when it good picked up, and if the sitter had something to tell us, he could just tell us there.
 • Good recognition
  The sensor catches everything, and is very intuitive. Most of the time it recognizes you, once you’ve reached the 100 % in the app, and if not, you get a inquiry to identify the person. Of cause, it will make some recordings, where it thought it was someone else, and identify incorrectly. But that acceptable in my opinion. Haven’t we all tried that, where we thought we saw someone, but it turned out it wasn’t him/her?
 • Easy and simple
  It doesn’t take many seconds to set up the unit, and download the app. Here after there is a bit of time where you have to identify every time the camera sees a face. But it so easy and straightforward, so it doesn’t need the great walk through.

   minus

 • The wire
  The fact that the Netatmo isn’t wireless, gives some challenges, and it looks a bit messy with the wire hanging in the hall. The internet is wireless though, so if they had just made a PoE solution, I wouldn’t have finger to put on it.

  overallscore10

gold

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 966 gange
Log ind for at skrive en kommentar.