Torsdag, 13 august 2015 03:41

Zyxel Armor Z1 - Er navnet på en router udover det sædvanlige

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(2 bedømmelser)

En router med en CPU på 1,4GHz og 512MB ram, er med til at kunne streame video i 4K kvalitet.

zyxel armor z1 start

Zyxel logo

I mere end 20 år er ZyXEL forblevet en af ​​verdens førende leverandører af netværksprodukter til forskellige ressourceanvendelses krav. Det er det første valg for mange "tier-one" tjenesteudbydere, der forbinder mere end 400.000 små og mellemstore virksomheder, og op mod 70 millioner slutbrugere i hele verden.Vores engagement i innovation, kombineret med en evne til at tilbyde fuld end-to-end forbindelse og imødekommende tilpasning til vores værdsatte tjenesteudbyder partnere demonstrerer kraften i ZyXEL's tilgang. Denne proaktive holdning har også ført ZyXEL til at udvikle løsninger, der giver små og mellemstore virksomheder til at nyde den samme tilslutning som store selskaber - produkter med omfattende kompatibilitet, interoperabilitet mellem netværk og optimering - samt en række enheder, der hjælpe med at gøre intelligente hjem en realitet.


Specifikationer

Wireless Standard 802.11 b/g/n 2.4 GHz
802.11 a/n/ac 5 GHz
Wireless Speed Transmit 600 Mbps* for 2.4 GHz
1733 Mbps* for 5 GHz
Receive 600 Mbps* for 2.4 GHz
1733 Mbps* for 5 GHz
Wireless Security WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA2-PSK
Wireless Features Guest Wi-Fi
Wi-Fi Protected Setup (WPS)
Wi-Fi Multimedia (WMM)
Auto channel selection
Wireless scheduling
Wireless output power management
MAC address filtering
Routing Network Address Translation (NAT)
Auto WAN type detection: static IP, DHCP, PPPoE
DHCP server/client
IGMP v1/v2
Dynamic DNS
Auto-IP change
IPv6
VPN Pass-through IPSec/PPTP/L2TP
Firewall Stateful Packet Inspection (SPI)
Deny of Service (DoS) prevention
Application Control Smart QoS (StreamBoost™)
Parental control
Network service filter
USB Support Mass storage support by SMB/CIFS/FTP
Print server
Media Server DLNA
System Management Online firmware upgrade
Remote management
Wake on LAN
UPnP
Operation Mode Router mode
Access point mode
Hardware Specifications CPU: 1.4 GHz dual core processor
Memory: 512 MB RAM and 4 GB eMMC
WAN: One 10/100/1000 Mbps Ethernet RJ-45 port with auto MDI/MDIX support
LAN: Four 10/100/1000 Mbps Ethernet RJ-45 ports with auto MDI/MDIX support
LED indicator Power
Internet
Wireless (2.4 GHz)/WPS
Wireless (5 GHz)/WPS
Four dual-band high power external antennas
Buttons Wireless on/off
Power on/off
WPS
Reset
Physical Specifications Item dimensions (WxDxH): 297.7 x 207.8 x 71.5 mm (11.72" x 8.18" x 2.81")
Item weight: 0.84 kg (1.85 lb.)
Packing dimensions (WxDxH): 423 x 254 x 92 mm (16.65" x 10" x 3.62")
Packing weight: 1.84 kg (4.06 lb.)
Environmental Specifications Operating Environment
Temperature: 0°C to 40°C (32°F to 104°F)
Humidity: 10% to 90% (Non-condensing)
Storage Environment
Temperature: -30°C to 70°C (-22°F to 158°F)
Humidity: 10% to 95% (Non-condensing)
Certification Safety: CE-LVD
EMC: CE, FCC

Video


Design & Features

zyxel armor z1 5zyxel armor z1 6

zyxel armor z1 7zyxel armor z1 9

Pakkens indhold:

 • Quick start guide i tekst
 • Quick start guide i billeder
 • Gul LAN-kabel
 • Strømforsyning
 • 230 V kabel til danske stik
 • 230 V kabel til svenske stik
 • ZyXEl Armor Z1 Router
 • 4 stk. antenner

Man kender det måske godt fra den router man har nu, at storebror spiller Battlefield online på deres PS4, mens lillebror spiller Minecraft på sin computer, og mor og far gerne vil streame en film i HD kvalitet. Det kræver meget af ens router. Men det har ZyXEl et meget godt bud på, med deres nyeste skud på stammen. Deres Armor Z1, som er en Dual-band router der klarer hele 600 mbps på 2,4 GHz og helt op til 1750 mbps på 5 GHz, og tilmed på samme tid, hvilket giver en samlet hastighed på 2350 mbps.

zyxel armor z1 9zyxel armor z1 10zyxel armor z1 11beamforming

Jeg vil allerede nu sige, at vi har med en rigtig lækker router at gøre her. Den har et rigtig lækkert design, i form af den lidt matsorte farve og med en gul kant rundt i kanten. Dog er den lidt svær at holde fri for støv og fedtede fingre, men nu er det jo forhåbentlig ikke en man skal røre ved hver dag. De fire store antenner, som måler 215mm i længden, kan virkelig sende ens Wi-Fi rundt i hele huset. Den bruger det der hedder "beamforming-teknologi", som betyder at den sender efter den enhed, som skal bruge internet, hvilket er meget godt illustreret på billedet ovenover. Det kan virkelig mærkes på forbindelsen, både i form af hastighed, men også på rækkeviden. Jeg har et hus fra 1920 i to plan, alle vægge bygget af mursten, hvor mit netværksdelingssted er placeret på 1. sal, og jeg har fuld forbindelse over alt i huset, så her kommer beamforming virkelig til sin ret.

zyxel armor z1 3zyxel armor z1 2zyxel armor z1 1zyxel armor z1 4

Vi ser lidt på de mange tilslutningsmuligheder der er på denne router. Der er de 4 gule LAN-porte, hvor man tilslutter sit netværksudstyr. De kører alle med 10/100/1000 Mbps, som jo i øvrigt er ved at være standard i alle routere i dag. Så er der den blå WAN-port, som er tilslutningen fra sit modem, eller en anden router fra sin udbyder, samt der er tilslutning af strøm fra den medfølgende strømforsyning. Ydermere er der on/off både til strøm, men også til WI-Fi. Så er der en reset-knap, som kan bruges hvis alt går galt, så kan man nulstille den til fabriksindstillinger. På forsiden er der også en knap, nemlig WPS knappen (Wi-Fi protected setup) som er til at parre netværksudstyr med f.eks. IP kamera eller en repeater. På højre side er der, bag et dæksel, 2 USB 3.0 porte, hvor man kan tilslutte en printer, og på den måde får en printer, som alle på netværket kan bruge, eller man kan tilslutte en USB harddisk, og få en netværksharddisk til deling af filer. Den kan man også sætte op som en FTP server, men det vil jeg vise under opsætning. På undersiden er der lavet gode ventilationsmuligheder, men også to huller til skruer, så man kan hænge den op på væggen. Men her må jeg sige at de har sovet i timen, hvis man hænger den op på væggen, kommer det hele til at vende ned ad, her synes jeg jo det skulle vende op ad, det er ikke noget der går ud over Wi-Fi dækningen.


Opsætning


Test & Resultat

Så er vi kommet til testdelen af denne ZyXEl Armor Z1 router. Her har jeg kigget på dækning og overførelseshastigheder.

For at kunne lave denne test, har jeg brugt nogle forskellige maskiner, en stationær til LAN dele, som består af, et Asus X99 bundkort, en Intel I7 5820K CPU, 16BG ram og et Intel netkort med cat 5e kabel til routeren. Det trådløse bliver testet på en Lenovo bærbar med en AMD A6 6310 APU, 4GB ram og et ZyXEl AC 1200 netkort. Der bliver overført til en NAS server, ASUSTOR AS-202TE.

Dækning.

dækning01

Lad mig lige starte med at fortælle lidt om placering af min router. Den er placeret på 1.sal, ved den hvide gavl som ses på billedet. Alle mine vægge i huset er murstensvægge, på nær to som er lette vægge af gips.

Den røde cirkel på billedet er 2,4Ghz båndet, og denne grønne er 5GHz. Jeg vil lige nævne, at det kun er vejledende. Hvis man måler hvor langt de kan række, har 2,4GHz en dækningsradius på ca. 20 meter, hvor 5GHz kun er på ca. 10 meter. Hvis man er inden døres, kan man fange begge bånd i en rimelig god styrke, men igen er 2,4GHz båndet altså bedst.

Afstand - forhindring 2,4GHz - WI-FI 802.11n 5GHz - 802.11ac
1 - 2 meter 1.sal 32,5 Mb/s 50,5 Mb/s
5-6 meter med let væg imellem 1.sal 30.3 Mb/s 46,6 Mb/s
6-8 meter med mur imellem stue 28 Mb/s 22 Mb/s
5 meter udendørs, mur imellem 30 Mb/s 20 Mb/s
10 meter udendørs, mur imellem 28 Mb/s 7 Mb/s
20 meter udendørs mur imellem 16 Mb/s 0 Mb/s

Som det ses i tabellen, dækker den ret fint, og med nogle gode hastigheder, både på 1.sal og i stueplan. Jeg kunne godt tænke mig, at der kunne komme lidt mere fart på. Jeg har også forsøgt nogle forskellige indstillinger i routeren, såsom at skifte kanal, men uden held. Det kan også være at det er min Lenovo der ikke kan klare mere, men lad det være usagt.


Konklusion

Så er vi kommet til den endelige dom over denne ZyXEl Armor Z1 router. Jeg har nu brugt den i en 3 uges tid, og jeg har ikke oplevet nogle udfald, af nogen art med den. Den er meget nem at gå til i opsætning, hvor den bare skal have strøm og et internetkabel og så er man kørende, både på LAN dele men også på Wi-Fi dele, med den standard SSID og password der er lagt på den. Interfacen i routeren er jo webbaseret, som i jo nok så i videoen under opsætning. Selve måden interfacen er opbygget på, er meget nem at overskue, i form af de menuer og undermenuer, som det er opdelt i. Hvis jeg skal sige lidt om designet på den, har den et meget tidsløst design, og med dæmpet LED lys, som ikke lyser hele rummet op. Selve Wi-Fi delen i den kunne jeg godt tænke mig kunne dække lidt bedre, især 5 GHz båndet. Da smartphones og bærbare forbinder til det bånd der er bedst dækning på, så ved jeg godt at man kan slette 2,4 GHz, men det dækker bedst, men da 5 GHz er hurtigst, vil man jo gerne kunne bruge begge to.

plus

 • Kan klare det meste
  Med sin 1,4GHz dual-core processor og sine 512MB ram, kan man virkelig sende datapakker på kryds og tværs at sit netværk.
 • Gæstenetværk
  Det er rigtig smart, så gæster kan bruge internettet, men ikke logge på ens netværk.
 • Nem opsætning
  Der skal ikke meget til, før man er kørende på nettet.
 • De 4 antenner
  Det er rigtig godt med de 4 eksterne antenner, i stedet for interne antenner.
 • Dual-Band
  Det giver virkelig styrke til ens Wi-Fi.

minus

 • Placeringen af USB porte
  Det synes jeg ikke er ret gennemtænkt. Hvis man så bare kunne fjerne dækslet, men det kan man ikke.
 • Wi-Fi dækningsporte
  Det skuffer mig, at den ikke dækker bedre, både på 2,4GHz og5 GHz.

overallscore8

silver

 


Conclusion

We have reached the final judgment of this ZyXEL Armor Z1 router. I have been using it in 3 week's time, and I have not experienced any outages of any kind with it. It is very easy to go to the setup, where all it needs is power and a LAN cable, and you are running on both LAN parts but also Wi-Fi parts, with the default SSID and password, that are put on. The interface in the router's web-based, which you probably saw in the video during the setup. The way the interface is built on is very easy to grasp, in the form of menus and submenus, in which it is divided. If I have to say a little about the design of the, it has a very timeless design, and with dim LED lights, which prevents it form lighting up the entire room. I'd like to cover the Wi-Fi part of it a little better, especially the 5 GHz band. As smartphones and laptops connect to the best coverage, I know that you can delete 2.4GHz, but it covers most, but since 5 GHz is the fastest, you naturally want to be able to use both.

plus

 • It handles most
  With its 1,4GHz dual-core processor and its 512MB ram, you can really send data packages a cross your network.
 • Guest network
  It's very smart, so guests can use the internet, but not log on to your network.
 • Easy setup
  It does not take much before you are running the network.
 • The 4 antennas
  It's really good with the 4 external antennas, instead of internal antennas.
 • Dual-Band
  It really gives strength to your Wi-Fi.

minus

 • The placement of USB ports
  I don't think it thoughtthrough. If only you could remove the cover, but you can't.
 • Wi-Fi coverage ports
  I am disappointed that it does not cover better, both at 2.4GHz og5 GHz.

overallscore8

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 1090 gange
Log ind for at skrive en kommentar.