Søndag, 21 september 2014 10:18

Linksys WRT1900AC - Et kraftværk til at styre dit netværk

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Denne gang skal vi kigge på et monster af en router. Det er en router til dig der ikke kan få nok power i en standard router.

linksys-wrt1900

Denne Linksys WRT1900AC er udstyret med en 1.2Ghz Dualcore processor, til at håndtere alt din trafik.


Produktet er udlånt af: Linksys
Prisen på produktet: 1891,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Linksys blev grundlagt i 1988 i en garage i Irvine, Californien. Grundlæggerne, Janie og Victor Tsao (der modtog en kandidatgrad i datalogi fra Illinois Institute of Technology i 1980), var indvandrere fra Taiwan, der holdt andet job som konsulenter med speciale i parring amerikanske teknologi leverandører med producenter i Taiwan. Virksomhedens første produkter var printer delagtige der er tilsluttet flere pc'er til printere. Fra denne voksede ind i Ethernet-hubs, netkort, og kabler. I 1994 var det vokset til 55 medarbejdere med en årlig omsætning på 6,5 millioner.
linksys logo ny
Selskabet modtog et kraftigt boost i 1995, da Microsoft udgav Windows 95 med indbygget netværk funktioner, der udvidede markedet for sine produkter. Linksys etablerede sin første amerikanske detail kanaler med Frjs Elektronik (1995) og Best Buy (1996). I 1999 offentliggjorde selskabet den første Fast Ethernet PCMCIA kort til bærbare pc'er. I 2000 introducerede den første 8-port router med SNMP og QoS, og i 2001 den leveret sin nr. 1 million kabel / DSL-router. I 2003, da selskabet blev opkøbt af Cisco, havde 305 ansatte og en omsætning på mere end $ 500 million.That var også den af Cisco betales for virksomheden beløb.

Produktet er udlånt af: Linksys
Prisen på produktet: 1891,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Technology Wireless-N & AC
Bands 2.4 & 5 GHz
Processor 1.2 GHz dual-core ARM-based
Antennas External antennas 4x
Ports 4 x Gigabit LAN, 1 x Gigabit WAN, 1 x USB 3.0 + 1x eSATA/USB 2.0 - See more at: http://store.linksys.com/Linksys-WRT1900AC-Open-Source-Wireless-Router_stcVVproductId158014980VVcatId551966VVviewprod.htm#sthash.LwaTvzIW.dpuf
Power Adapter 100-240V -50-60- Hz
Storage File System Support FAT,NTFS,and HFS+
LEDS Power, Internet, 2.4 GHz, 5 GHz, LAN (10/100 Mbps or 1 Gbps), USB 3.0, USB 2.0, eSATA, Wi-Fi Protected Setup - See more at: http://store.linksys.com/Linksys-WRT1900AC-Open-Source-Wireless-Router_stcVVproductId158014980VVcatId551966VVviewprod.htm#sthash.LwaTvzIW.dpuf
VPN Support PPTP IPSec pass-through
Media Specifications UPnP Server
Memory 128MB Flash, 256MB DDR3 RAM
Warranty 1 year hardware limited warranty
OS compatibility Windows, Mac
Wireless 802.11b: up to 11 Mbps, 802.11a/g: up to 54 Mbps, 802.11n (2.4 GHz): up to 600 Mbps, 802.11ac (5 GHz): up to 1.3 Gbps, Simultaneous Dual-Band 2.4 GHz and 5 GHz Next-Generation Wireless-AC Technology For Powerful Networking. - See more at: http://store.linksys.com/Linksys-WRT1900AC-Open-Source-Wireless-Router_stcVVproductId158014980VVcatId551966VVviewprod.htm#sthash.LwaTvzIW.dpuf
IPv6 support Native IPv6 and 6rd support

Produktet er udlånt af: Linksys
Prisen på produktet: 1891,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

Produktet er udlånt af: Linksys
Prisen på produktet: 1891,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 

Linksys WRT1900AC lille0 
Vi skal, som altid, starte med designet og de features denne router har at byde på. Denne router er jo uden tvivl for entusiaster, som vil have noget af det ypperste, lige inden man går over til industri løsninger. Med andre ord er denne router nok noget af det kraftigste man finder, når vi snakker om hjemmebrug. Linksys har valgt at holde deres "gamle" design, men alligevel med lidt nyt, så den ser mere moderne ud. Når jeg siger den er meget kraftig, så tænker jeg på den hardware der er indbygget i den. Den er udstyret med en 1.2Ghz Dualcore processor, samt 256Mb DDR3 ram og da jeg så det, var min første tanke: kraftværk. Det er faktisk sådan, at en del af de mindre NAS servere, vi har testet, ikke engang kommer i nærheden af de her specifikationer. Dog kan denne router også agerer som fildeling og FTP server, så måske man kan erstatte en del af de ting, man måske ville bruge en server til. Det er ikke muligt at køre sikkerhed på harddiske og man har heller ikke de andre smarte features, som en NAS server tilbyder. Så skal man have en rigtig god løsning, er det en NAS server og har man bare brug for at dele lidt filer, over enten FTP, eller bare i hjemmet, så kan man klare det med denne router og jeg er sikker på det ikke vil påvirke den ret meget. Lad os tage et kig på selve boksen og de muligheder den har.

 

Pakkens indhold:

 • Linksys WRT1900AC
 • 4 x Antenner
 • Strømforsyning
 • Brugsanvisning

Linksys WRT1900AC lille1 Linksys WRT1900AC lille2
Vi starter lige med at se på, hvordan den kommer ud af kassen. Når man får den, skal man selv montere antennerne, men der skal ikke meget handyman / woman til at montere dem, så det burde alle kunne klare. Da jeg fik den ud af kassen, var jeg egentlig overrasket over hvor solid, den virker til at være. Jeg har haft en del routere mellem hænderne og stort set alle, bliver slået helt ud, af bygge kvaliteten på denne enhed. Min ASUS AC66U, som jeg er virkelig glad for, virker bare som en discount vare, i forhold til denne her. Det er noget andre producenter kan lære noget af. For mange, handler det også om byggekvalitet af produktet, som det er, med det inden i. Jeg ser gerne det bedste af begge verdener, når vi er oppe i de prisklasser som vi nu er.

Nu er routeren samlet og klar, til vi kan gå videre med resten af den.

Linksys WRT1900AC lille3 Linksys WRT1900AC lille4
Vi kigger nærmere på fronten, som er her, hvor man holder øje med status på routeren, og hvad der er tilsluttet. Der er en lang række dioder, som jeg stiller op i en punkt opstilling her under. Disse dioder er hvide, som jeg synes er en fin neutral farve, da det ikke ligner en rumstation der står og kører. Alle dioderne kan man vælge at slukke, så de ikke lyser hele rummet op.

 

Indikations lamper i fronten fra højre:

 • ON/OFF
 • Internet
 • 2.4Ghz
 • 5.0Ghz
 • eSATA
 • USB 1
 • USB 2
 • Ethernet 1 - 4
 • WPS
Linksys WRT1900AC lille8 Linksys WRT1900AC lille5
Antennerne er jo monteret og dem skal vi også kigge på. Der er 4 store antenner, som skal sørge for super god dækning, af højhastigheds netværk. Jeg kan allerede afsløre nu, at det klarer den kanon godt. De 4 antenner kan drejes og vippes, så man kan montere denne router, på alle tænkelige måder, uden de kommer i vejen. Hos mig bliver den monteret på væggen, med antennerne op, så de drejes op og de 2 top antenner vippes så de står oprejst.
Linksys WRT1900AC lille6 Linksys WRT1900AC lille10
Som jeg har nævnt flere gange, så er der jo meget kraftig hardware i og det skal selvfølgelig også køles. Som det ses på billederne, så er der et stort gitter, som giver masser af rum til at varmen kan stige op og ud af enheden. Hvis den ikke kan komme af med varmen hurtigt nok, så er der en lille blæser, der starter og sørger for at hjælpe lidt til. Jeg har ikke hørt til denne blæser og regner heller ikke med at høre den - jeg har forsøgt at presse den uden jeg hører noget, så det er ganske fint. Det var faktisk en af mine bekymringer og den blev lagt helt til jorden her. Som i sikker har lagt mærke til, så er der 4 - firkanter på toppen som giver mulighed for at stable de her enheder hvilket jeg synes er en super god ide. For lige at runde toppen af, tager vi lige og nævner at der er et flot Linksys logo på toppen.

Linksys WRT1900AC lille9 Linksys WRT1900AC lille7
Tilsidst, skal vi kigge på bunden og bagenden af routeren. Vi starter med bunden, som igen har et stort gitter til ventilation, og udover det, er der jo 4 store fødder og jeg mener meget store fødder, i forhold til, hvad jeg er vantil at se, på enheder som denne. Fødderne  sørger for den står super godt og ikke mindst, at den kan hænge ordenligt på væggen, med de multi monteringshuller der er i bunden. Disse huller giver mulighed for at vende routeren på alle tænkelige måder, så man kan placere den lige, hvor man ønsker den skal være. Og nu til bagenden - jeg vil igen lave en punkt opstilling, her under med hvilke porte der er. Som i kan se der er 2 USB porte, hvor den ene er USB 3.0 og den anden er en kombineret USB 2.0 og eSATA. Det vil sige at du kan enten have 2 USB enheder eller 1 USB enhed og 1 eSATA tilsluttet på en gang. Det er den del, som giver muligheden for at dele ting på netværket eller at dele nogle ting via FTP-server, som alt sammen er indbygget i routeren. Det er ganske nemt at sætte op, også kører det bare.

 

Der er følgende porte:

4 x Ethermet 1Gb/s porte

1 x WAN port ( det er her internet skal ind )

1 x USB 3.0

1 x USB 2.0/eSATA

Strømforsyning ind

 

Ud over disse porte, er der en reset knap, som er rød, så man nemt kan se, at det er en knap, som har stor betydning for din opsætning.


Produktet er udlånt af: Linksys
Prisen på produktet: 1891,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Jeg har lavet en video, hvor jeg viser softwaredelen frem, så i kan danne jer et indtryk, af hvordan den fungere. Jeg må sige at det virker ganske godt og er godt fyldt med features, som er nyttige. Det eneste jeg mangler og som jeg mangler i stort set alle hjemmebruger routere, er muligheden for at blokere lande IP områder. Det er indtil videre kun noget Synology tilbyder på deres servere og det ville bare være en meget bedre løsning, at det bliver stoppet inden det kommer så langt. Det ser jeg gerne bliver tilføjet på et senere tidspunkt.

Produktet er udlånt af: Linksys
Prisen på produktet: 1891,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Jeg har testet den med mit normale hjemmenetværk som nok også er lidt ud over det almindelige. Der er tilsluttet 3 NAS servere, 8 computere, 4-5 mobile enheder, 2 netværksprintere og noget Logitech Harmony Hub, samt et par overvågnings kameraer. Der er hele tiden nye ting, der kommer på, da jeg jo tester en del ting og der er det meget vigtigt at routeren, som jo er den der skal styre det hele, kan klare presset. Vi ser jo at flere og flere ting bliver kørt på netværk, så derfor bliver netværks udstyret også presset noget mere, end vi er vant til. Jeg vil sige at jeg faktisk ikke har oplevet nogle udfald på den og du kan se, her under, nogle tests, jeg har lavet med overførsels hastigheder. Jeg har taget min bærbare computer med udenfor for at se hvor langt væk jeg kunne gå uden at miste signalet, jeg kunne gå noget der ligner 30 meter fra min bolig uden at signalet forsvinder. Dette testede jeg med min anden router, ASUS AC66U her kom jeg kun 10 meter væk før signalet begyndte at falde ud, de blev begge placeret på samme plads og havde derfor samme vilkår. Udover det, er min bedømmelse lavet ud fra dagligt brug og her vægter jeg meget højt at den er stabil. Jeg har ikke oplevet min ASUS er ustabil og det må en router til de penge heller ikke være.
ss 2014-09-07 at 10.17.50
Her kan du se hvad hastighed jeg har på netkortet. Det er et AC1200 netkort, som er det største jeg har tilgængeligt til denne test.

ss 2014-09-07 at 11.12.27
Jeg ramte desværre ikke på det tidspunkt, hvor der var mest fart på, men jeg kan så fortælle her at jeg nåede op på omkring 38Mb/s og faktisk tæt på 39Mb/s nogle gange. Det er ganske pænt og meget hurtigere end min gamle ASUS AC66U, så klart en stor forbedring af mit netværk her.


Produktet er udlånt af: Linksys
Prisen på produktet: 1891,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Jeg skal give min endelige mening om denne router. Som jeg har skrevet under hele testen, så er det jo en super stærk og pålidelig router. I al den tid jeg har brugt den, har der intet udfald været eller andre problemer. Udover at være super pålidelig og hurtig, så har den også et godt bruger interface med gode funktioner og faktisk også super nem at navigere i, selv om det er en avanceret router. Rækkevidden er jo som i kan se i videoen også ganske fin og det er mere end rigeligt til langt de fleste behov. Jeg har net på min mobil i hele ejendommen, samt hele haven og hvad mere kan man ønske sig? Jeg vil egentlig hellere have at den kan begrænses lidt, så mit netværk ikke går ud over grunden her. Så kan det jo være, at man slipper for ubudne gæster, der forsøger på at komme på netværket. Vi skal også lige runde udseende og byggekvalitet af, og her er det med sikkerhed en smagssag. Dog vil jeg lige nævne her, at det er ikke udseende man går efter, hvis man er oppe i de her klasser - så er det ydelsen der spiller den største rolle. Byggekvaliteten er helt i top og man kan mærke at det er noget tykkere materiale der er brugt og selv antennerne virker meget mere robuste og stærke end dem på min ASUS router. Som det tydeligt ses i testen, så er det jo også en hurtigt router, når det kommer til det trådløse net og ikke mindst det kablede. På det kablede, yder den det samme som min ASUS gjorde og det er at udnytte båndbredden til dens maksimale. Det trådløse har jeg testet med en bærbar der har et AC1200 netkort i og her nåede jeg op på godt 38Mb/s, selvom jeg var et stykke fra routeren, hvilket er mere end jeg nogensinde har opnået på ASUS AC66U routeren. Jeg har kun en lille bøn og det gælder til alle router producenter der ude: Jeg mangler en feature, der kan blokere lande fra at tilgå mit interne netværk. Indtil videre har jeg kun set enterprise produkter, også Synology, med den funktion. Jeg ville gerne som almindelig hjemmebruger, kunne bruge denne funktion, så jeg kan stoppe dem, inden de når ind på mit netværk. Selvom jeg ser det som en mangel så synes jeg ikke det kan trække ned, da jeg heller ikke har set andre hjemmebruger routere have denne funktion.
 
plus
 • Design og byggekvalitet
  Efter min mening, så er det et super lækkert produkt, som er bygget op af gode stærke materialer. Det føles faktisk mest af alt, som en erhvervs enhed, da den er så stærkt bygget. Jeg kan ikke sige jeg er super fan af designet, men der er nu alligevel noget over den, og jeg elsker at der ikke er alt det her blå lys i.
 • Hastigheder, både kablet og trådløst
  Som sagt, så yder den jo kanon godt og der er virkelig fart over feltet. Min gamle ASUS AC66U kan ikke følge med her. Jeg får mere end 10Mb/s mere trådløst her, end med min ASUS.
 • Brugerinterface og brugervenligheden
  er helt i top. Jeg skulle lige gå menuen igennem en enkelt gang, og så var der styr på det hele. Derefter er det intet problem, lige at ændre de småting, man nu engang imellem skal.
 • Mulighed for OpenWRT
  Med denne router, har du mulighed for at flashe en OpenWRT software på, og dermed køre med en custom firmware, som måske passer bedre til dine behov. Jeg fandt den originale mere end rigeligt for mig og det er kun den omtalte firewall funktion jeg mangler.
 
minus
 • Jeg mangler en firewall funktion
Den funktion jeg omtaler, er at man kan blokere, for eksempel lande som Nigeria og lignende, så man slipper for alle de her trælse DDoS angreb og lignende ting. Det er noget jeg tror mange vil sætte pris på.
overallscore10 
gold
 

 

I'll give my final thoughts on this router. It is a super strong and reliable router. In all the time I have used it, there hasn’t been outcomes or other problems. Besides being super reliable and fast, it also has a good user interface with nice features and actually super easy to navigate, although it is an advanced router. The range is, as you can see in the video, also quite nice and it's more than enough for most needs. I have network on my mobile, throughout the property and the whole garden, and what more could you want? I would really rather have it limited a little, so my network doesn’t go beyond reason here and therefore avoid intruders. It’s about appearance and quality now, and here it’s certainly a matter of taste. However, I will just mention, that it is not the look you are going for, if you are up in these classes - it's the performance that plays the biggest role. The quality is top notch and it is made of thicker material and even the antennas seem much more robust and powerful, than the ones on my ASUS router. As clearly seen in the test, then it's also a fast router when it comes to the wireless network and not least the wired. On the wired, it provides the same as my ASUS did and that is to utilize the bandwidth to its maximum. The wireless, I have tested with a laptop, that has an AC1200 network interface card, and I did come to about 38Mb / s, even though I was some distance away from the router, which is more than I've ever been on ASUS AC66U router. I only have a little prayer and it applies to all router manufacturers out there: I need a feature that can block countries from accessing my internal network. So far I have only seen enterprise products, also Synology, with the function. I would like, as ordinary home user, to use this feature, so I can stop them before they reach into my network. Although I see it as a defect, I can’t pull the score down, because I haven’t seen other home user routers have this feature.

 
plus
 • Design and quality
In my opinion, it's a super nice product, which is made up of good strong materials. It actually feels like a business unit, since it is so heavily built. I can't say I'm super fan of the design, but there's still something about it, and I love that there isn’t all this blue light.
 • Speed, both wired and wireless
It provides great, and my old ASUS AC66U, can’t keep it up with this Linksys. I get more than 10Mb / s wireless speed, than my old ASUS.
 • User Interface and usability
is top notch. I was just going through the menu, once, and then everything was under control. If you later want to change something, it’s not a problem.
 • Chance of OpenWRT
With this router, you can flash it to OpenWRT software, and operate at a custom firmware, that maybe suit your needs better. I found the original software, more than enough. I only need a firewall function.
 
minus
 • I need a firewall function

The feature I mentioned, is so you can block, for example, countries such as Nigeria and similar, so you do not have all these annoying DDoS attacks and stuff like that. It's something I think many will appreciate.

 
overallscore10
gold

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Læst 1627 gange
Log ind for at skrive en kommentar.