Søndag, 28 september 2014 09:38

IRobot Roomba 880 - Næsten som at have husholderske

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Så er det tid til at vi skal kigge på en af de smarte robotstøvsugere. Det er IRobot Roomba 880, vi tager et nærmere kig på her.

roomba880

Kan denne robot støvsuger erstatte en normal støvsuger og hvordan fungere det?


Produktet er udlånt af: iRobot
Prisen på produktet: 5999,-
Produktet kan købes her: Pricerunner.dk
 
Som pioner inden for robot industri, iRobot’ mål er at fremme innovation, tjene som en industri katalysator og ændre verden ved at styrke den æra af robotter. At støtte og fremme udviklingen af ​​robotteknologi, iRobot tilbyder omfattende ressourcer til tredjeparts-udviklere, at give oplysninger og produkter, der letter oprettelse og nem integration af nye nyttelast, adfærd og kapaciteter på iRobot platforme. iRobot samarbejder med eksterne udviklere fra offentlige organer, akademiske institutioner og små og store virksomheder til at skabe og til at markedsføre nyskabelser, der hjælper warfighters og offentlige sikkerhed fagfolk tackle farlige missioner med mindre risiko. iRobots Research Group udfører banebrydende forskning for at opfylde de avancerede behov hos sponsorer med integrerede robotløsninger. Forskningsgruppen forfølger F & U-muligheder med førende akademiske forskningsinstitutioner, virksomheder og andre teknologiske innovatorer, gearing erfaring som systemintegrator og lave et best-in-class hold af partnere fra en lang række teknologiområder.
iRobot logony
iRobot hjemme robotter revolutionerer den måde, folk gør rent - inde og ude. Mere end 10 millioner hjemme robotter er blevet solgt på verdensplan. Den prisbelønnede iRobot Roomba® støvsugerrobot er i spidsen. Roomba indført praktiske robotter for første gang og viste verden, at robotter er kommet for at blive. iRobot roste linje af hjemme robotter omfatter også iRobot Scooba® Floor skrubning Robot, iRobot Braava ™ Floor mopping Robot, iRobot Mirra ™ Pool Rengøring Robot og iRobot Looj® Gutter Cleaning Robot.

Produktet er udlånt af: iRobot
Prisen på produktet: 5999,-
Produktet kan købes her: Pricerunner.dk
 
General 
Brand iRobot
Model name Roomba
Model number 880
Generation 3
Category vacuum cleaner robot
Colors Black
Dimensions ⌀35 × 9.1 cm (⌀13.8 × 3.6 in) (D×H)
Weight 3.8 kg
Main brush length  15.5 cm
Floor types carpet, tile, concrete, wood
Operation modes Auto, Spot, Scheduled (Auto)
Scheduling yes (7 times a week)
Remote control Yes
Navigation method  random
Mapping technology iAdapt Technology(area covering, not mapping)
Distance sensors Yes
Cliff sensors Yes
Collision sensors Yes
Accelerometer No
Cameras No
Laser mapping No
Electronic compass No
Area delimiters yes (virtual walls / light houses)
Doorsill crossing up to 1.5 cm
Docking station included
Auto charging Yes
Auto resuming No

Produktet er udlånt af: iRobot
Prisen på produktet: 5999,-
Produktet kan købes her: Pricerunner.dk
 

Produktet er udlånt af: iRobot
Prisen på produktet: 5999,-
Produktet kan købes her: Pricerunner.dk
 

IRobot Roomba 880 lille9 
Her skal vi kigge på støvsugerens design og features. Vi er jo kommet ind i en tid, hvor teknologi styrer meget af hverdagen og dermed også løser mange af vores gøremål. IRobot har jo været ude i en del år efterhånden og har nu lanceret Roomba 880, som er deres top model. Jeg vil nu gennemgå designet og de funktioner den har, sammen med billederne jeg har taget.

 

Pakkens indhold:

 • IRobot Roomba 880
 • Ladestation
 • 2 virtuelle vægge / Lystårne
 • Fjernbetjening
 • Ekstra filter til opsamleren
 • Brugsanvisning

IRobot Roomba 880 lille21 IRobot Roomba 880 lille22
IRobot Roomba 880 lille23 IRobot Roomba 880 lille24
IRobot Roomba 880 lille25 IRobot Roomba 880 lille0
Vi starter med toppen, som har alle knapperne til at styre støvsugeren. Den har faktisk stadig den samme form, som de tidligere, og har ikke ændret så meget. Der er en række knapper på toppen, som styrer enheden, foruden den fjernbetjening der er med. Nedenunder er der lavet en opstilling med knappernes funktioner. Lige under knapperen er der en håndtag, som nemt kan vippes op, så man kan løfte den op. Ellers er der det her øje, som den bruger til at navigerer med. Blandt andet til at finde opladeren og de lystårne, som indformerer om at den skal blive i den rum den er i. Bagpå er der en knap, som man bruger til at afmontere beholderen/opsamleren.

 

Knapper på toppen:

 • Start / Stop
 • Tilbage til dock
 • Klokken
 • Kørsels skema
 • Spot
IRobot Roomba 880 lille2 IRobot Roomba 880 lille3
IRobot Roomba 880 lille4 IRobot Roomba 880 lille5
IRobot Roomba 880 lille7 
Her har jeg så vendt bunden i vejret, så vi kan se hvad der er i bunden. Der har de 2 store ruller, som er en af de hovedsagelig dele, for at den gør arbejdet ordenligt. Den lille 3 armede børste, der sidder i fronten, sørger for at trække alt skidtet ind fra siden, så man får alt det med, der nu ligger helt op af gulvlister, med mere. I fronten er der et lille hjul, som sørger for støvsugeren kan holde balancen og ikke vælter. I hver side af midten, er de 2 hjul, som skaber fremdriften og sørger for den kan dreje og manøvre rundt på gulvet. Det sidste billede, er de her sensorer, som sørger for den ikke køre ned at trapperne. Det vil jeg også prøve af i praksis, for at det de nu også virker som de skal.
IRobot Roomba 880 lille11 IRobot Roomba 880 lille12
IRobot Roomba 880 lille15 IRobot Roomba 880 lille14
IRobot Roomba 880 lille16
Her skal vi kigge lidt på tilbehøret, som der er med i pakken. Der er jo, som tidligere nævnt, en fjernbetjening, som kan styre støvsugeren rundt, hvis den har overset et spot. Den er ganske enkelt og har kun de funktioner som man skal bruge - faktisk de samme som er på toppen af støvsugeren. Der er også et lille filter, som er et ekstra til opsamleren der sidder i bagenden af støvsugeren. Ud over det er der jo 2 virtuelle vægge / lystårne, som har den funktion, de er navngivet efter. Den virtuelle væg er, som den hedder, en væg man kan opstille, så man kan holde støvsugeren fra at køre ind på et bestemt område. Det kan være grundet ledninger eller andet, så det er ganske nyttigt. Når den så er sat i den mode der hedder lystårn, så fungerer den ved at den så kender adskillelse af rummende i huset og dermed ikke suser rundt i dem alle, men tager 1 rum af gangen.

IRobot Roomba 880 lille17 IRobot Roomba 880 lille20

Her har vi oplader stationen, som egentlig er meget enkel. Den har en sensor i toppen, ligsom støvsugeren, så de kan se hinanden. Den har også 2 metal ben, som leverer strømmen til støvsugeren.

Produktet er udlånt af: iRobot
Prisen på produktet: 5999,-
Produktet kan købes her: Pricerunner.dk
 
Jeg vælger at lave en video af mine oplevelser med den, samt lidt afprøvning, da jeg synes det er mere relevant end at skrive en masse ned  her.

Produktet er udlånt af: iRobot
Prisen på produktet: 5999,-
Produktet kan købes her: Pricerunner.dk
 

Så er vi kommet til den endelige dom over denne robot støvsuger. Der er ingen tvivl om jeg synes den er super fed og det er fordi at den gør det nemt, lige at støvsuge lejligheden, imens kan køber ind eller andet. Dog ser dog ikke denne støvsuger som en erstatning for en traditionel støvsuger, da der er nogle steder den bare ikke tager ligeså godt. Overordnet synes jeg den fungerer og gør arbejdet så godt som den nu kan. Jeg har jo brugt den i et godt stykke tid nu, og er blevet helt vant til at den bare klaret jobbet, imens man er væk eller laver noget andet. Den er nem at indstille og bruge, så det burde alle kunne finde ud af. En ting jeg gerne så, var en indbygning af trådløs funktion i den, da det ville være fedt at kunne følge den, på sin smart enhed; eventuelt med batteri, hvor længe den har kørt og om der er nogle advarsler man skal være opmærksom på.

Når det kommer til bygge kvalitet er den ganske fin. Jeg er bare ked af de har valgt den blanke sorte farve, som både er meget overfølsom overfor støv og skidt, samt at den bliver vildt hurtigt ridset og grim at se på - det må kunne klares bedre, er jeg ret sikker på. Jeg må jo indrømme at prisen er lidt høj, til hvad jeg ser denne koste. Den gør jo det den skal, men der mangler nogle ting, som bedre materialer og tilslutning til netværk - så have prisen nok været mere passende. Vi slutter af med et flot 8 tal.

 
plus
 • Brugervenligheden
  Jeg synes at det er en enhed som er nem at gå til. Der skal ikke meget teknisk snilde til at håndtere den og det er en meget vigtig ting.
 • Virtuelle vægge er vigtige
  For mig er de virtuelle væge vigtige at have, så man kan afholde den fra nogle steder - der er 2 med i pakken, som dækker mine behov.
 • Ydelsen
  Ydelsen er nok så god, som den kan blive, på et produkt af denne art. Jeg kan stadig ikke klare mig uden en traditionel støvsuger, men denne klarer opgaven fint nok, til at jeg kun behøver finde den anden frem hver 3-4 gang og det er for mig fint.
 • Skema funktion
  Med skema funktionen, kan man indstille den til at starte, imens man er på job eller andet og det fungere ganske godt. Jeg har ikke kunne teste det vildt meget, da jeg har en hund, der som regel er hjemme i det tidsrum og de 2 kan ikke helt enes.
 • Fjernbetjeningen
  Den kan man styre den med og starte enheden. Jeg har dog ikke brugt den til så meget andet, end at starte den, når den skal køre, da den står inde under et bord, hvor den er svær at komme til.
 
minus
 • Materiale valg
  Jeg synes ikke materiale valget er det rigtige, da jeg oplever den bliver hurtig ridset og træls at se på, og den er på ingen måder blevet mishandlet eller andet.
 • Ingen trådløs tilslutning
  Vi lever i 2014 hvor næsten af er tilsluttet netværket, hvorfor skal denne ikke det?
overallscore8 
silver
 

 
There is no doubt that I think it's really great, and it's because it's easy to put to vacuum, while you're out shopping or otherwise. However this vacuum cleaner is not a substitute for a traditional vacuum cleaner, since there are some places it just doesn’t take as well. Overall, I think it works and does the work, as well as it can. I already used it for quite some time now and I’ve been quite used to, that it would do the job, while I’m away or doing something else. It‘s easy to set up and use, so it should be able to find out. One thing I would like to see is a built-in wireless capability in it, as it would be cool to be able to follow it on a smart device; perhaps with the battery, how long it has been running and if there’re any warnings, you should be aware of.
The build quality is quite nice, but I’m disappointed, that they’ve chosen a glossy black color, which is very sensitive to dust and dirt. It gets scratched and ugly to look at very fast – I’m pretty sure it can be improved. I have to admit that the price is a little high, for what I see. It’s doing the job, but there are some things that could be improved; better materials and connection to the network – if that was the case, then the cost would’ve probably been more appropriate. We end up with a score of 8.
 
plus
 • User friendliness
  I think it's a device that is easy to use. It doesn’t require much technical skill to handle it and that’s a big plus.
 • Virtual walls are important
  They are important to me, in order to keep it from some places - there are two in the package, and they meet my needs.
 • The performance
  The performance is very good, to a product of this kind. I still can’t do, without a traditional vacuum cleaner, but this does the job well enough, so I only need to find the traditional one, every 3-4 time, and to me that is fine.
 • Schedule function
  With the schedule function, you can set it to start, while you’re on the job or somewhere else, and it work quite well. I couldn’t test the schedule a lot, because I have a dog, that’s usually home during the time and the two can’t quite agree.
 • The remote control
  It can manage and start the unit. I haven’t used it for much else, than to start it, because it’s stands underneath a table, where it is difficult to get to.
 
minus
 • Materials
  I don’t think the choice of materials is right, as it gets scratched quick and therefore annoying to look at.
 • No network connection
  We live in 2014, when almost everything is connected to the network - why shouldn’t this?
 
overallscore8
silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

 

Yderligere information

Læst 1584 gange
Log ind for at skrive en kommentar.