Tirsdag, 05 marts 2013 10:09

Dyson DC37 Animal Turbine

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)

Er du på udkig efter ny støvsuger? Så tag at kigge med når vi tester Dyson's DC37 Animal Turbine.

dysondc37animalslide

Dyson har udviklet en del lækre støvsugere, så jeg glæder mig rigtig meget til at teste denne model.


Med indtægterne fra den japanske licens besluttede James Dyson at producere en ny model under sit eget navn i Storbritannien. I juni 1993 åbnede han sit forskningscenter og fabrik i Wiltshire ikke langt fra sit hjem, og han udviklede et maskine, der opsamlede endnu finere støvpartikler (mikroskopiske partikler så små som bestanddelene i cigaretrøg). Resultatet var DC01 den første i en serie af støvsugere med konstant sug.

dyson logo
I 1978 bemærkede James Dyson, hvordan luftfiltret i Ballbarrow-sprøjtemalerummet konstant blev stoppet til af pulverpartikler, på samme måde som en støvsugerpose stoppes til at støv. Så han udviklede og byggede et industrielt cyklontårn, der fjernede pulverpartiklerne ved hjælp af centrifugalkræfter mere end 100.000 gange stærkere end tyngdekraften. Kunne det samme princip fungere i en støvsuger? James Dyson gik i arbejdstøjet. 5 år og 5.127 prototyper senere kom verdens første posefrie støvsuger fra Dyson.


 

Dimensioner 507 x 261 x 368mm (HxDxB)
Vægt 7,5kg
Sugestyrke 290 airwatts
Beholderkapacitet 2 liter
Kabellængde 6,5 meter
Maksimal rækkevidde 10 meter

 


IMG 1735

Her har vi selve motoren og opsamlings beholderen, det er lavet i et specialt design som giver den sin unikke form og udseende. Dyson' støvsugere har udviklet sig en hel del siden den første model kom på markedet, og det går kun fremad hvad angår design.

IMG 1739

Når vi kigger på bagenden af støvsugeren minder den jo lidt om en god bagdel på en flot dame, runde og flotte former. Bagpå har vi for neden den udgang hvor den kommer af med luften der bliver suget ind i maskinen, lige over den sidder den lange ledning som nemt rulles ud og automatisk bliver trukket ind igen ved et tryk på knappen, der sidder i toppen. Derefter er der en holder til støvsugerhovedet så den kan stå i et stykke uden slangen vælter. Udover det har vi håndtaget til at løfte den i som samtidig er det rør som forbinder motoren med filter og opsamler, og på hver side af dette håndtag sidder knappen til ledningsindrulningen og knappen til at frigøre opsamlings cylinderen, på den anden side sidder tænd og sluk knappen.

IMG 1743

Dette er en af kendetegnende ved Dyson's støvsugere, det er de turbiner som er med til at give den helt enorme sugeevne den kan levere, deres teknologi er enestående og jeg kan bekræfte at det er en virkelig kraftig maskine.

IMG 1745

Her har jeg taget et billede uden opsamleren på, det hele er formet så det passer sammen 100% og virker meget stærkt og robust. Hele understellet kan dreje så den følger med rundt om hjørner uden at sidde fast i dørkarme eller hvad der måtte stå i vejen. Den del gør den også et godt redskab for folk med dårlige led, rygproblemer o.lign, som kan gøre det besværligt at trække den rundt, desuden ruller den også utroligt godt gulvtæpper.

IMG 1746

Her har vi så opsamlings cylinderen, det er et super smart koncept at den skal være poseløs så man ikke skal købe nye poser konstant, her skal du bare tømme beholderen også er den klar til at arbejde igen.

IMG 1747

Dette filter sidder inde i opsamleren og kan tages ud ganske nemt og må vaskes under koldt vand, efter denne vask skal det tørre i mindst 24 timer.


IMG 1753

Der er en del tilbehør med til den så man kan klare alle de opgaver som en støvsuger nu kan udføre, alt er lavet yderst ergonomisk og er meget behageligt at arbejde med.

IMG 1756

Denne teleskopforlænger er med til at give den sin fleksibilitet og den kan forlænges fra 58cm til 91cm. Den har flere trin den kan stilles på, så den kan tilpasses din højde.

IMG 1758 IMG 1759 IMG 1760

Dette er nok det mest avancerede støvsugerhoved der er med i pakken, det har roterende børster der sørger for at alt bliver samlet sammen og derefter bliver suget ind i opsamleren, det har også 360° rotation og er meget fleksibel så det kan komme under sengen, uden man skal ændre noget.

IMG 1762 IMG 1763

Dette hoved minder meget om det ovenover men er ikke beregnet til det samme, dette har ikke alle de fleksible dele og er lavet til at støvsuge møbler. Det er helt genialt til hundehår mm. da det er lavet sådan at jo mere du presser det mod den del der skal støvsuges, jo mere hastighed får børsterne.

IMG 1757 IMG 1761

Dette er det mere velkendte støvsugerhoved som er til hårde gulve som trægulv og klinker mm. Det er udstyret med små hjul og små børster som danner en form for kost som hjælper med en let støvsugning.

IMG 1755

Her har vi de små hoveder som bruges til at komme ind imellem madrasser og den slags ting. Den flade af dem er til at støvsuge møbler, tøj og etc.

IMG 1765

Denne del er meget vigtigt og giver meget af den ergonomitet som Dyson's støvsugere tilbyder, den kan frit bevæge sig i den del som er sammensat med slangen.Jeg har brugt den i flere sammenhæng nu og den har været yderst tilfredsstillende, dog har den roterende hoved lidt med at det gerne vil samle en masse sand op i de led der gør den kan bevæge sig, så det skal lige rengøres en gang i mellem, det er så også det eneste jeg har oplevet som et problem, og det bliver hurtigt overrendt af dens vilde evner, den har en kanon sugeevne og giver et godt resultat hver gang.


Så er vi kommet til den afgørende konklusion. Der er ingen tvivl om at når jeg kommer fra en gammel Nilfisk støvsuger så er dette jo et vildt dyr, som er overvældende og suger helt anderledes og godt. En ting er dens sugeevne, en anden er dens ergonomiske form og design som er en stor hjælp når man skal rundt i huset med den. Maskinen følger godt med og den er kun væltet for mig en enkelt gang som i øvrigt nok var min egen skyld. Der medfølger led der kan dreje næsten overalt og den er meget alsidig hvad angår dreje muligheder. Jeg er en af de uheldige der har dårlig ryg og her er den super god i forhold til min gamle Nilfisk som ikke har alle disse muligheder for at indstille højden etc. Kort sagt så har den været langt bedre end jeg havde forventet.

5

Af de støvsugere jeg har prøvet er denne klart den kraftigste, den har vildt meget overskud og der bliver bare suget så meget op.

4.5

Design er noget man er til eller ej, jeg kan godt lide det ikke ligner alle andre og skiller sig lidt ud.

4.5

Dyson er på alle områder meget innoverende og laver noget som giver mening til et sådan produkt, den store fleksibilitet og den vilde turbine løsning.

3.5

Kvaliteten er overordnet god, dog oplevede jeg et par gange at den roterende del i hovedet satte sig fast og skulle vrides løst igen. Den kommer også ret hurtigt til at se slidt ud i beholderen når der har hvirvlet noget sand rundt der inde, men dette vil jo komme da det jo virker som sandpapir.

4

Vi kan ikke komme udenom at det er en dyr maskine og der findes nok løsninger som langt de fleste er tilfreds med. Prisen ligger på 3599,- DKK, men når det så er sagt så er det altså pengene værd i min optik, man får et super fedt produkt som er virkelig overlegen. Dyson's DC37 Animal Turbine kan købes her.

4

Alt i alt er det en rigtig lækkert maskine og gør sit arbejde ekstremt godt. Jeg har hund og den fælder meget og det kan den klare uden at stoppe til, hvilket min gamle nilfisk gør, desuden er det også langt sjovere at støvsuge når man har en god støvsuger.


Now it's time for the final conclusion. There's no doubt that this indeed one wild beast, it's overwhelming and it has a great a absorbency. One thing is it's absorbency, another is it's ergonomic shape and design which is completely in a league of it's own. It rolls great and i've only managed to tip on to it's side once, which clearly was my own fault. The DC37 also includes some extra parts which can turn almost anywhere and is really versatile in terms of turning opportunities. I'm one of the unfortunate ones who's got a bad back, and here this vacuum cleaner is really god as it has the option the adjust the height etc. In short words, it has been far better than i had expected.

5

I've worn out a lot of vacuum cleaners through the years and they've all had a great absorbency, but this is the most powerfull vacuum cleaner i've ever had tried.

4.5

The design of the vacuum cleaner is either something you like or you dont, personally i love it as it stands out and doesn't look like any other vacuum cleaner.

4.5

Dyson's DC37 Animal Turbine is innovative in all areas, the high plexibility and the wild turbine solution, it all makes perfectly sense.

 3.5

The overall quality is great, however, a couple of times i did experience that the rotating part of the head got stuck and i had to twist it to loosen it up. Besides that, the container will quickly look worn out, if any kind of sand or it's like gets swirled around it there, as it acts like sandpaper.

4

The price is around 3599,- DKK, and we can't ignore that this machine is expensive and there are other and cheaper solutions which the most people are satisfied with, but with that said, i do think it's worth the money. You'll not only get a super cool vacuum cleaner, but an superior one. Dyson's DC37 Animal Turbine can be bought right here.

4

All in all it's a really great machine and it does it's job extremely well. I have a dog and it sheds a lot, but the Dyson handles that without any problems, which my old nilfisk didn't. Also, it's just more fun to vacuum when you've got a great vacuum cleaner.

Yderligere information

Læst 2520 gange
Log ind for at skrive en kommentar.