Lørdag, 20 december 2014 09:54

Corsair VENGEANCE LPX 2666MHz DDR4 - De første DDR4 på siden

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Vi skal idag kigge på et sæt DDR4 ram, fra den yderst velkendte producent, Corsair.

corsair lpx 2666mhz

Her har vi Corsair´s VENGEANCE LPX 2666MHz, som er de første DDR4 ram, vi har haft til test.


corsair logo
Grundlagt som Corsair Microsystems i 1994 Corsair udviklede oprindeligt Level 2 cache moduler til OEM'er. Efter Intel indarbejdede L2 cache i processoren med udgivelsen af ​​sin Pentium Pro processor familie, så fik Corsair ændret sit fokus til DRAM-moduler, primært i server-markedet. I 2002 begyndte Corsair med sin forsendelse DRAM-moduler, der specifikt var designet til at appellere til computer overclocking entusiaster. Fra sine rødder i high-performance hukommelse, har Corsair udvidet sin prisbelønnede produktportefølje til at omfatte ultra-effektive strømforsyninger, byggevenlige kabinetter, banebrydende CPU kølere, lynhurtige solid state drev, og andre vigtige systemkomponenter. Corsair er en global virksomhed fører innovative, højtydende komponenter til pc gaming markedet. Med speciale i meget høj ydeevne hukommelse, ultra-effektive strømforsyninger, og andre vigtige systemkomponenter, vores produkter er valget af overclockere, entusiaster og gamere overalt. Corsair's produkter sælges til forbrugere i over tres lande verden over, primært gennem førende distributører og forhandlere.

Memory Size 16GB Kit (4 x 4GB)
SPD Latency 15-15-15-36
SPD Speed 2666MHz
SPD Voltage 1.2V
Speed Rating PC4-21300 (2666MHz)
Tested Latency 15-17-17-35
Tested Speed 2666Mhz
Tested Voltage 1.2V
Warranty Limited Lifetime
Fan Included No
Heat Spreader Vengeance LPX
Memory Configuration Dual / Quad Channel
Memory Series Vengeance
Memory Type DDR4
Package Memory Format DIMM
Package Memory Pin 288
Performance Profile XMP 2.0

corsair lpx ram l 0 corsair lpx ram l 1

Her ser vi kassen som rammene ankommer i, og som i kan se, så ankommer de i en ganske almindelig papkasse, som vi normalt modtager ram i nu om dage. Selve papkassen har et fint design, hvor vi kan se selve ram blokkene og lidt kort info om dem, som f.eks. at Corsair VENGEANCE er lavet til høj ydeevne og overclockning. Dette sæt er et low profile sæt, så de burde passe ind i de fleste mindre systemer, så vel som de passer ind i større systemer. Når vi får rammene ud af kassen, ligger de godt pakket ned i to styks plastik etuier, hvor de ligger fast i nogle rammer, så de ikke kan rykke sig rundt og blive beskadiget under transport og lignende.

corsair lpx ram l 2 corsair lpx ram l 3

corsair lpx ram l 4

Der er ikke så meget at fortælle om udseendet, når man kigger på ram blokke, men jeg vil dog gøre et forsøg alligevel. Rammene har en aluminiums køleprofil for at køle dem så godt ned som muligt, og stadig holde dem godt nede i størrelse, så de passer ind i små systemer. De har en fin rød overflade, med en rigtig lækker finish (kan fåes i blå, rød og sort). På siden af rammene er der er et stort VENGEANCE LPX logo, for at have en chance for at man stadig kan se dette, når man har monteret dem i maskinen. Ikke sikkert det er så tydeligt på billederne, men når vi kigger på selve benene på blokkene, så går de ikke helt lige over, da der er en lille bue omkring udskæringen i midten så man ikke går galt i byen, og risikere at sætte andre ram i ens DDR4 sockets. De har en fin størrelse da det jo er low profile ram, så man har stadig muligheder for en stor luftkøler. Pt. kører jeg selv med en Thermalright Archon IB-E X2, og der er slet ingen problemer der overhovedet. Det skal så lige siges, at den køler skulle passe imellem rammene, selv på X99 setups. Dog kan man se at der plads under blæseren, på køleren.

corsair lpx ram l 5

Her har jeg haft rammene monteret i et ASUS X99-A bundkort. Her kan vi se at ovenpå ram blokkene, er der skrevet Corsair med hvidt, det synes jeg faktisk er en god idé, da man så nemmere kan få noget reklame fra Corsair's side af.

Så kom vi til at skulle teste disse ram. De eneste måder man kan teste ram på, er vel ved at benchmarke lidt på dem og lave lidt overclock så det gjorde jeg. Jeg har brugt henholdsvis SuperPi og AIDA64 Cache & Memory Benchmark, til at teste.

Jeg har teste disse i mit nye setup som består af:

ASUS X99 - Deluxe

Intel I7 5820K

Corsair AX860

MSI GTX 970 Gaming

Jeg lavede en lille reference test på de standard 2666MHz, og opnåede disse tal.

corsair 2666 l 1 corsair 2666 l 2

corsair 2666 l 0

Så prøvede jeg den af ved de 2800 MHz, og da der lagde en XMP profil så valgte jeg den. Og den starter op helt fint og kører stabilt, men som man kan se har AIDA64 lidt problemer, med at læse data på det nye bundkort, da den viser 3734MHz men dette er ikke sandt, så derfor er der sat CPU-Z billeder ind, for at vise de rigtige tal.

corsair 2800 l 1 corsair 2800 l 2

corsair 2800 l 0

Så kom vi over hvad der var XMP profiler til, men prøvede nu alligevel på de 3000 MHz. Der skulle ændres en lille smule, men ikke ret meget før de var stabile.

corsair 3000 l 2 corsair 3000 l 0

corsair 3000 l 1

Det var det jeg kunne få disse ram til at køre stabilt ved, og det synes jeg egentlig også er ganske fornuftigt. Har set andre der har fået dem længere op, men de har også lavet mere om, for at få det til at køre. Og i det de folk der gerne vil clocke dem længere op, selv ved hvordan de skal gøre det, så vil jeg ikke komme videre ind på det her. Da de 3000MHz er et ganske fint overclock, og jeg ikke kunne komme til at få dem stabile ved højere hastigheder, valgte jeg at stoppe her.

Produktet er udlånt af: Corsair
Prisen på produktet: 2292,-
Produktet kan købes her: EDBPriser.dk
 
Jeg har brugt disse ram i mit ASUS X99 - Deluxe, og i starten havde jeg en smule problemer med at få startet computeren op, men fandt hurtigt ud af at det var et problem med BIOS'en på bundkortet, som var årsag til det. Men efter en opdatering af BIOS'en, så kørte det bare. De har en god højde, hvis man kører med store luftkølere, da de passer ind under de fleste kølere, grundet deres low profile design, dog skal man lige være opmærksom på det. Jeg er godt tilfreds med den overclock jeg opnåede på dem, og helt uden de store problemer. De kan nok clockes mere, men som tidligere nævnt, dem der vil have dem clocket højere, ved hvad de skal gøre, så ingen grund til at lave et vildt overclock i en test. Der er nok en del der vil være godt tilfredse med den røde farve, er dette ikke tilfældet kan de også fåes i sort og blå.
 
plus
 • Overclocking muligheder

De overclocker nemt til de 3000MHz, og er stabile ved den hastighed. De kan nok godt klare mere end det.

 • Farve udvalg

De fåes i sort, rød og blå

 • God størrelse

Det er low profile ram, så de passer sammen med store luftkølere.

 
minus
 • Jeg har intet
  Negativt at sige om dette ram kit.

overallscore10

 gold

 

 
I have used these ram in my ASUS X99 - Deluxe, and in the beginning I had a little trouble getting my computer too boot up, but soon found out that it was a problem with the BIOS on the motherboard, which was the cause of it. So after updating the BIOS, it ran without a problem. They have a good height, when using large coolers as they fit under most coolers, due to their low profile design, however, one must just be aware of it. I'm very satisfied with the overclock I obtained on them, and without any problems. They can probably be overclocked even more, but as mentioned earlier, those who want to overclock them beyond 3000Mhz, knows how to do it, so no need to make a crazy overclock in this test. There are probably a few who will be satisfied with the red color, but if this is not the case, they are also be available in black and blue.
 
plus
 • Overclocking options
  They can easily be overclocked to 3000MHz, and they are stable at that speed. And they can probably be overclocked even more that that.
 • Color selection
  They come in black, red and blue.
 • Good size
  Since they are low profile ram, you wont run into problems, if you're using a large cooler.
 
minus
 • I have nothing
  Negative to say, about this memory kit.
 

overallscore10

gold

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

 

Yderligere information

Læst 781 gange
Log ind for at skrive en kommentar.