Onsdag, 05 august 2015 07:11

Serio Powerbank D566 13000mAh - En budgetvenlig powerbank

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(41 bedømmelser)

Telefoner bliver hurtigere hvert år, men batteriernes levetid, synes ikke at blive meget bedre. Hvis du har brug for at holde din smartphone, tablet eller anden USB-enhed opladet hele dagen, så har du brug for en powerbank.

serio powerbank d655

serio logo


Design & Features

serio power back 1serio power back 2serio power back 3serio power back 4

Selve indpakningen af denne powerbank, ser lovende ud, den er virkelig pænt pakket ind, både i form af beskyttelse, men så sandelig også i form af designet og konstruktion af selve indpakningen. På fronten af powerbanken er der et diagram af et batteri, som bliver oplyst af fire dioder, som indikere hvor meget strøm der er på. Disse dioder vil lyse op under opladning af powerbanken, ligesåvel som de vil lyse op når du oplader en eller flere af dine enheder. Til højre for diagrammet, er der en knap, og vil tryk på denne knap vil du kunne se hvor meget strøm der er på, i form af de lysende dioder.

serio power back 5serio power back 6serio power back 7serio power back 8

Selve tilbehøret til powerbanken er sparsomt, men på den gode måde. Der er reelt kun det du har brug for, selve powerbanken, en kabel til opladning af denne samt en kort og forståelig brugsanvisning. I den ene ende af powerbanken sidder stikket, hvor kablet til opladning af powerbanken skal tilsluttes, samt en diode som indikere om powerbanken lader eller ej. I bunden har vi så de to USB-indgange, hvor du kan tilslutte dine enheder, når de skal oplades. Selve powerbanken er på 13000mAh


Test & Resultat

Der er flere vigtige faktorer du skal tjekke, når du vælger at erhverve dig en powerbank. Den ene er størrelsen, den skal helst være nem at tage med på farten, og helst ikke fylde det vilde.

En anden faktor er kapaciteten. Det er vigtigt at bemærke, at en powerbank ikke vil kunne levere den fulde annoncerede kapacitet, da en del af denne energi, går tabt igennem varme der genereres og konvertering af spændingen. Hvis ikke producenten har oplyst dette, kan du roligt forvente at du maksimalt vil kunne opnå en effektivitet på omkring 70%. Eksempelvis vil du med en 10000mAh powerbank, kunne forvente at den kan levere omkring 7000mAh. Selv nogle af de bedste powerbanker på markedet, kan kun levere omkring 90% af deres oplyste effektivitet.

Hvis vi går ud fra ovenstående formel for beregning af den brugbare kapacitet, vil vi rundt regnet, kunne forvente af få omkring 9000mAh, ud af denne powerbank. Dette virker ikke af meget, i forhold til de oplyste 13000mAh.

Måden hvorpå denne powerbank er testet:

I første test, har jeg gjort brug af min iPhone 5.

 • Først og fremmest har jeg sørget for at selve powerbanken er 100% opladet.
 • Derefter har jeg brugt min iPhone 5 indtil der kun var 5% strøm tilbage.
 • Dernæst har jeg tilsluttet min iPhone 5 til powerbanken, og ladet den op til 100%, hvorefter jeg har brugt min iPhone 5 indtil der kun var 5% strøm tilbage igen.
 • Således har jeg fortsat indtil der ikke længere var strøm tilbage på powerbanken.

I anden test, har jeg gjort brug af min iPad 4.

 • Først og fremmest har jeg sørget for at selve powerbanken er 100% opladet.
 • Derefter har jeg brugt min iPad 5 indtil der kun var 5% strøm tilbage.
 • Dernæst har jeg tilsluttet min Ipad 4 til powerbanken, og ladet den op til 100%, hvorefter jeg har brugt min iPad 4 indtil der kun var 5% strøm tilbage igen.
 • Således har jeg fortsat indtil der ikke længere var strøm tilbage på powerbanken.

Under første test var det muligt for mig, at oplade min iPhone 5, 5½ gange. Sidste gang opnåede jeg kun at få ladet den op til 44%. Ser vi ud fra iPhone 5' batteri kapacitet, som er på 1440mAh, så svarer det godt og vel til 7920mAh+-, hvilket ikke er besynderligt godt, i forhold til de oplyste 13000mAh, og derfor må vi konkludere at overstående formel til udregning af kapaciteten, fremstår korrekt. Formlen for udregningen er således: 1440*5,5=7920.

Under anden test var det slet ikke muligt for mig, at oplade min iPad 4 til 100%, men derimod kun til 69%. Ser vi igen på iPad 4' batteri kapactitet, som er på 11560mAh, så svarer det godt og vel til 7976mAh+-, som igen ikke er ret godt, i forhold til den oplyste kapacitet af powerbanken. Formlen for udregningen er således: 11560/100*69=7976.


Konklusion

I forhold til mit første indtryk af powerbanken, da jeg pakkede denne ud, som var ovenud god, så blev det hurtigt ændret, da jeg begyndte at teste denne. Idét jeg forventer de 13000mAh, så må det siges at jeg blev noget skuffet, da det kun lykkedes mig at trække omkring 8000mAh ud af powerbanken, hvilket ligger langt under de forventede 13000mAh. Jeg havde dog forventet en smule tab i kapacitet, men slet ikke i dette omfang. Men ser vi bort fra dette, selvom det i bund og grund er den vigtigste faktorer, så fremstår SERIO D655 som en flot og særdeles pæn powerbank, som ikke fylder ret meget og nemt kan tages med på farten.

plus

 • Pænt og nydeligt design
  SERIO D655' design, fremstår utrolig flot, og kan fåes i mange forskellige farver, således du kan få en powerbank der matcher dig, og dine enheder.
 • Vægten er lav
  Den vejer ikke det vilde, hvilket gør det bekvemmeligt og ikke mindst behageligt, at have den med på farten.

minus

 • Alt for stort tab af kapacitet
  I forhold til de oplyste 13000mAh, så er et tab på rundt regnet 5000mAh alt for meget, i mine øjne.
 • Lang opladningstid
  Gør man brug af ens computer, være det bærbar eller stationær, så vil du skulle vente en del timer, førend powerbanken er 100% ladet op. Her kan det være en fordel, at gøre brug af en væglader med USB-udgang, samt større lade kapacitet, som eksempelvis en væglader til en iPad 4, som kan leverer 2.1 amperer, hvorimod en USB-port i en computer, kun kan leverer op til 0.5 amperer.

overallscore5

bronze

 


 

Compared to my first impression of the power bank, when I packed this out, which was exceedingly good, then it was quickly changed, when I started to test this. As I expected the 13000mAh, then it must be said that I was somewhat disappointed when it only managed to draw about 8000mAh, which is far below the expected 13000mAh. However, I had expected a little loss of capacity, but not to this extent. But if we disregard this, although it basically is the most important factor, then the SERIO D655 appears as a nice and very neat power bank, that does not take up much space and can easily be taken with you, on the go.

plus

 

 

 

 • Nice and neat design
  SERIO D655' design appears incredibly beautiful, and comes in many different colors, so you can get a power bank that matches you and your devices.
 • The weight is low
  It weighs not much, making it convenient and not least comfortable, to have it with you on the go.

minus

 • Excessive loss of capacity
  Compared to the enlightened 13000mAh, then a loss of roughly 5000mAh, is too much in my eyes.
 • Long charge time
  If you use your computer, be it laptop or desktop, then you'll have to wait some hours, before the power bank is 100% charged. Here it may be advantageous to make use of a wall-charger with USB output, and higher charging capacity, such as a wall-charger for an iPad 4, which can deliver 2.1 amps, while a USB port in a computer, only can deliver up to 0.5 amps.

overallscore5

bronze

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 11812 gange
Log ind for at skrive en kommentar.