Lørdag, 31 januar 2015 10:39

YouTube dropper Flash: HTML5 bliver den nye standard

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Google der ejer YouTube har nu valgt at pensionere Adobe's Flash og hyrer en ny rekrut kaldet HTML5.
youtube logo
I lang tid har debatten mellem Flash og HTML5 været i gang og denne er ved at være ret gammel. Selvom HTML5 utallige gange er blevet kaldt den oplagte efterfølger til Flash, er det stadig Adobes teknologi der hænger fast. Flash mister nu sin plads idet Googles videotjeneste YouTube annoncerer, at videostreaming fremover kommer til at anvende HTML5 som standard. Dog er det ikke helt slut for Flash endnu, da denne bliver sat på sidelinjen som alternativ.
Youtube skriver, at tjenestens udviklere allerede for fire år siden, påbegyndte at eksperimentere med HTML5, dog havde denne standard alt for mange begrænsninger dengang. I de seneste fire år har vi arbejdet sammen med browser-leverandører og det brede udviklingsmiljø for at fjerne disse mangler, og nu bruger Youtube HTML5 videotagget som standard i Chrome, IE11, Safari 8 og betaversioner af Firefox.Fordelene ved HTML5 rækker videre end til browsere, da det også bruges i SMART-TV og andre streaming enheder. I forhold til de fremskridt vi har gjort med HTML5, gør vi nu HTML5-afspilleren til standard på nettet. lyder det fra YouTube.
Herved fremhæver YouTube også, hvordan HTML5 efterhånden har fået sit indpas på tværs af industrien, og at dette er sket med god grund Andre indholdsleverandører som Netflix, Vimeo, Microsoft og Apple har taget HTML5 til sig og derved været afgørende bidrags ydere til succesen.
I dag er det præcis et år siden, at streamingtjenesten Vimeo, valgte at droppe Adobes Flash til fordel for HTML5.
 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Læst 271 gange
Log ind for at skrive en kommentar.