Søndag, 18 januar 2015 11:42

Turbo-batteri kan oplades på to minutter

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Nyt super batteri!
storeDotBattery

Et israelsk firma lover at være klar med et revolutionerende batteri til smartphones i 2017.

De siger at fra et helt tomt batteriet, kan man oplade det til 100 procent, på lidt under to minutter. Det er jo en stor forandring, da vi fleste normalt venter en et par timer før den er ved at være fuld opladet igen.

Det israelske firma som hedder StoreDot fremviste sin nyeste prototype på det batteri, som der kan oplades på under to minutter, til smartphones. Deres prototype blev præsenteret i forbindelse med verdens største forbrugerelektronik-messe, I Las Vegas og BBC fik vi et eksklusivt kig på det revolutionerende batteri.
Sidste år i april præsenterede firmaet en gammel prototype, der kunne lade på bare 30 sekunder. Men problemet var at batteriet var stor og klodset, hvilket gjorde at smartphone-producenterne ikke ville accepteres det, da det ikke ville være inden for deres idealer på det daværende tidspunkt.
Batteriet udnytter Quantum Dot-teknologi, som der består af nano-krystaller som er opbygget af halvledermaterialer. Det gør det muligt at manipulere med materialernes kvantemekaniske egenskaber og meget præcist designe elektronernes energiniveauer.
Firmaet StoreDot har lovet at de vil være klar med et batteri i 2017, som vil have cirka den samme kapacitet som et lithium-ion-batteri og kunne oplades på under to minutter.

Så det glæder vi til at se mere til her på Elektroniktest.

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Læst 249 gange
Log ind for at skrive en kommentar.