Søndag, 30 november 2014 00:53

Symantec har opdaget ny supervirus

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sikkerhedsfirmaet Symantec har opdaget, hvad de mener er den mest avancerede virus nogensinde.

Virus---Resized

En ny supervirus er for nyligt blevet opdaget.

Virussen kaldet Regin som stammer tilbage fra 2008, er udviklet som en metode til at udspionere virksomheder og regeringer.
Symantec mener at virussen er så avanceret at det er en regering der står bag udviklingen, som muligvis har taget flere måneder, for ikke at tale om år.

I tilfælde af at virussen bliver installeret på en computer, er der mulighed for at den kan hente slettede filer og finde kodeord.
Virussen er beskyttet med forskellige typer af kryptering, hvilket gør den i stand til at kommunikere direkte til den hacker, der har sendt den i omløb.

Det oplyses af Symantec at virussen har ramt mindst 10 lande indtil videre, og at Rusland samt Saudi Arabien er de hårdest ramte.

Det vides ikke på nuværende tidspunkt hvordan Regin spredes, men det er meget sandsynligt at det sker via inficerede hjemmesider. Derfor opfordrer Symantec at den bedste måde hvorpå man kan undgå denne virus, er at holde sig fra hjemmesider man ikke har tillid til, samt åbne filer og links man ikke stoler på. Derudover opfordres der til at man laver sikre kodeord som indeholder store og små bogstaver samt tal og specialtegn.
 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Læst 356 gange
Log ind for at skrive en kommentar.