Mandag, 16 december 2013 14:50

Snart 5G i Nordjylland

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Snart 5G i Nordjylland.

HT

Revolutionerende udviklingsmetoder vil bringe Nordjylland på forkant med 5G.

Den stigende kompleksitet af mobile netværk og modemløsninger med 2G/3G/4G har medført en eksponentiel vækst i udviklingsomkostningerne. Ved hjælp af realistiske modeller og troværdighedstest i laboratoriet, vil et nyt projekt i Nordjylland fokusere på at fastholde den hurtighed, som markedet efterspørger. Dette vil skabe en række fordele for slutkunderne og forbedre konkurrenceevnen for de deltagende virksomheder.

Forskere i telekommunikation fra Aalborg Universitet og en række internationale partnere vil danne VIRTUOSO-projektet, der har et samlet budget på 110 millioner danske kroner. Partnerne består af den danske afdeling af den amerikanske chipproducent Intel, den engelske producent af måleudstyr Anite og telekommunikationsgiganten Telenor. Med en støtte på 55 millioner er projektet blandt de største, som instituttet nogensinde har finansieret i det mobile område, og den største i den aktuelle runde.

Gert Frølund Pedersen, professor fra Aalborg Universitets Institut for Elektroniske Systemer, forventer, at initiativet og dets resultater vil give genlyd verden over:

- Vi kan virkelig udrette noget af betydning, fordi vores værktøjer er blevet så meget bedre, siden ankomsten af højhastighed mobilt internet, der debuterede for ti år siden. De løsninger, vi har udviklet sammen med andre partnere i tidligere projekter vil nu blive sat på prøve. Sammen med de metoder, som vi vil udvikle inden for rammerne af VIRTUOSO-projektet, vil disse blive brugt til at understøtte den fortsatte globale spredning af den nuværende 4G og fremtidige 5G-teknologi, siger Gert Frølund Pedersen.

Per Hartmann Christensen, Administrerende direktør for Intels danske afdeling, beskriver projektet som en mulighed for differentiering i den mobile industri ved hjælp af revolutionære metoder til at strømline udviklingsprocessen:

- Behovet for pålidelig og hurtig forbindelse overalt er støt stigende, og med henblik på at få opfyldt sådan et krav, er branchen gået sammen om at udvikle og implementere mere komplekse produkter på kort tid. Med virtualisering kan den kompleksitet, som forbindes med at designe og validere kommunikationssystemer, flyttes fra feltet og til laboratorier og softwaremodeller af miljøet. Det vil medføre en betydelig stigning i tempoet for os og de andre partnere i projektet, og vi vil være i stand til at levere produkter, der kan opfylde markedets forventninger, siger Intel direktøren.

 

"Brugen af mobilt internet på smartphones og tablets er steget i de seneste år, og kunderne har høje krav med hensyn til brugeroplevelsen. Derfor er det afgørende, at vi når frem til en dybere forståelse af samspillet mellem netværket og de mobile enheder, som kunderne bærer rundt på. Den indsigt, vi får som partner i dette forskningsprojekt, kan give Danmark en af verdens førende positioner inden for kundeoplevelse i det mobile netværk," siger Richard Stigaard, der er Netværksdirektør for Telenor i Danmark

Læst 605 gange
Log ind for at skrive en kommentar.