Søndag, 04 maj 2014 10:25

SanDisk på vej med 8TB SSD i 2015, og 16TB i 2016

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Ny SAS SSD fra SanDisk på vej, med kæmpe kapacitet.

optimus max ssd

SanDisk Corp mener, at SSD'er i de kommende år vil efterlade HDD'er i støvet hvad angår både ydeevne og kapacitet, i det mindste i dette markedssegment.

Mange moderne systemer - både på klient og server delen bruger SSD'er til at gemme cache til data og programmer, og harddiske til at gemme store mængder data, der kræver en masse lagerplads, men som er den data der ikke bruges så ofte. Kort fortalt, kan lager enheder nyde godt af det bedste fra begge verdener.

SanDisk afslørede i slutningen af ​​sidste måned verdens første solid- state-drev med 4TB kapacitet.
Optimus Max SSD ikke alene udkonkurrerer den nyeste generation server harddiske med 10K og 15K rpm rotations hastighed, men den tilbyder også større lagerkapacitet og et lavere strømforbrug. Deres 4TB enterprise-class SSD koster en masse i dag, men SanDisk har klare intentioner om at tilbyde endnu højere kapacitet SSD'er i de kommende år, da priserne på NAND flash 6TB og 8TB drev, forventes at dukke op allerede i 2015.

"Vi ser det at opnå 4TB milepælen som begyndelsen, og forventer at fortsætte en fordobling af kapaciteten hvert år eller hver andet, og det overgår langt udviklingen for traditionelle harddiske" siger Manuel Martull ,produkt og marketing direktør hos SanDisk.

Pic1

Repræsentanten for SanDisk bekræftede planerne om at frigive både en 6TB og en 8TB Optimus Max SSD i 2,5" næste år. Hvis virksomheden og dens NAND flash produktions partner, Toshiba Corp, formår at opretteholde udviklingen i at optimere omkostningerne for hukommelses-udvikling og produktion, så er det rimeligt at forvente, at der kommer 16TB SSD'er fra SanDisk i 2016.
Selvom SSD til forretnings og server applikationer vil være dyrere end sammenlignelige harddiske, når det kommer til prisen per gigabyte i tidsrammen 2015-2016. Hvis kapaciteten, ydelsen og strømforbruget går op i en højere enhed, bør det vække interesse hos de fleste virksomheder, der arbejder med IT.
Selv i dag har en Optimus Max 4TB, op til 400MBs sekventiel læse hastighed og skrivehastighed, og en 75K/15K random læse/skrive IOPS, hvilket blot er med til at give de nye SSD'er endnu en fordel overfor de mere traditionelle harddiske.

Pic0

SanDisk forventer, at prisen per-GB på SSD'er til server og erhvervs brug og harddiske, i 2017 og fremefter vil være nogenlunde ens. Samtidig vil SSD'er tilbyde højere ydelse, lavere strømforbrug og andre fordele.
Et markeds rygte antyder, at den nuværende generations 10K og 15K harddiske udgør den sidste generation, som vi kender dem. Fremadrettet vil der være andre lagerenheder til dette markedssegment.

Læst 534 gange
Log ind for at skrive en kommentar.