Log på  \/ 
x
eller
Registrer  \/ 
x

eller
Torsdag, 02 juli 2015 18:00

Robot på VW fabrik slår mand ihjel

Skrevet af 
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

En ung mand er mandag blevet dræbt i et tragisk uheld på en VW fabrik.

Teknologi er noget forunderligt noget, men hvis ikke man er varsom, så kan det også være meget farligt.
En arbejdsulykke på en VW fabrik i Baunatal, ca. 100 km nord for Frankfurt, har mandag kostet en 22-årig mand livet. Ulykken skete da en automatisk robot på en produktionslinje, greb fat i ham, og pressede ham mod en metalplade. Som følge af ulykken, led manden alvorlige traumer i brystet. Han blev bragt på hospitalet, hvor han senere blev erklæret død.

VW fortæller at manden ikke arbejdede på fabrikken, men at han arbejdede for den virksomhed, der havde bygget robotten til VW. Den unge herre var i færd med at gøre robotten klar til en ny produktionslinje, da uheldet fandt sted. Manden var den eneste person i nærheden af robotten, fabrikkens øvrige arbejdere var ikke i umiddelbar nærhed.

Ifølge VW skete tragedien som følge af en menneskelig fejl. Robotten er programmeret til at gribe fat i dele af et køretøj, og flytte rundt med dem. Den opererer i et bur, der normalvis tjener som en sikkerhedsforanstaltning, imod netop denne slags ulykker.

Skribenten siger: Arbejdsulykker sker hver dag. Jeg har i et tidligere job, selv været udsat for en alvorlig arbejdsulykke. Det bemærkelsesværdige ved netop denne ulykke er, at en fuldt automatisk robot er involveret. Arbejderen befandt sig inde i robottens bur, hvor han var i færd med at arbejde på robotten da ulykken skete. Man undres over hvad der udløste denne voldsomme reaktion fra robottens side. VW mener det er en menneskelig fejl, men jeg har ikke kunnet finde yderligere detaljer endnu. Det bliver interessant at se, om der sker flere af sådanne ulykker der involverer robotter i fremtiden, og hvilke nye sikkerhedsforanstaltninger man skal tage, når der arbejdes med automatiseret udstyr.

 

Hvad mener vores læsere? Skal vi være mere forsigtig med denne slags robotter fremadrettet, eller tror I at dette er et isoleret tilfælde?

Giv din mening til kende på Twitter, Google+ eller på vores Facebook-side, her kan du også holde dig opdateret med alle de seneste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 114 gange
Log ind for at skrive en kommentar.

Relaterede artikler

 • ASUSTOR lancerer 2 og 4 bay modeller fra 50T og 51T Serien
  ASUSTOR lancerer 2 og 4 Bays NAS-enheder i den nye 50T og 51T-serie, der er udstyret med de nyeste Intel Celeron 2.41GHz dual-core processorer og Intel Celeron 2.0 GHz quad-core processorer sammen med 1 GB og 2 GB SO-DIMM DDR3L hukommelse, CPU'erne booster op til en clock speed på 2.58GHz og 2.41GHz, for at frigive yderligere kræfter der opfylder de behov fra de krævende og virksomheds brugere.
  asustor 50t 51t
 • Parrot introducer Parrot MINIKIT Neo 2 HD - Lille og smart

  Den nye enhed er kompatibel med 'HD Voice'-teknologi, som giver en optimeret og mere naturlig lyd under mobilsamtaler i bilen.

  Parrot MINIKIT Neo 2 HD er tilgængelig i grøn, rød, sort og blå, og har et ergonomisk design. Produktet kan også styres af en app udviklet til formålet for at lette betjeningen.

 • Der går rygter om Windows 9 skulle være en gratis opgradering

  Windows 9 skulle i følge en Microsoft talsmand være en gratis opgradering.

  Det hele forventes at blive bekræftet den 30. september hvor Microsoft holder en hemmelig begivenhed.

Om ElektronikTest

Vores mission er, at skabe en solid og god side, som tester alt inden for elektronik verdenen, samt et stort forum, hvor alt kan diskuteres. Der vil være hjælp til det vi kan hjælpe med.

facebook twitter youtube linkedin googleplus