Fredag, 18 december 2015 09:03

Pure går forrest i salget af DAB-radioer

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Med over fem millioner solgte DAB-radioer på verdensplan fastholder Pure sin position som den bedst sælgende DAB-radioproducent nogensinde.

pure dab radio

Pures radioserie One Family, er kåret som verdens bedst sælgende DAB-serie, med mere end to millioner solgte radioer på verdensplan.

Derudover bruges teknologien fra Pures moderselskab, Imagination, i dag i over 80 procent af alle digitale radioer på markedet.

"I Pure har vi konsekvent været de første til at levere på det digitale radiomarked. Siden vi lancerede vores første gruppe af radioer til under 1.000 kroner, der skabte kø ned af Londons Oxford Street, til vi senere blev den første producent til at sælge over en halv million DAB-radioer. Nu er vi derfor meget stolte af at kunne fortælle, at vi er den første DAB-radioproducent, der har solgt over fem millioner radioer,” siger Pures danske landechef, Jasper Wybrants.

Internationalt har Pure også oplevet kraftig vækst med en stærk tilstedeværelse i flere lande som for eksempel Tyskland, Schweiz, Frankrig, Italien, Norge, Belgien og Holland. Teknologien fra Pures moderselskab, Imagination, bruges ikke kun i radioer fra Pure, men i over 80 procent af alle digitale radioer på markedet.

“Vi vil gerne takke alle de mange forhandlere, der har taget vores radioer ind, og ikke mindst alle dem, der ejer en Pure-radio. Fremtiden inden for DAB-radioer ser meget positiv ud, og vi glæder os til at fortsætte det innovative arbejde frem mod gode produkter til glæde for vores kunder,” siger Jasper Wybrants.

International fremgang for digital radio
I Europa ser overgangen fra det analoge radiosignal via fm-båndet til digital radio lysere og lysere ud. Det skyldes især to forhold: Norge har som det første land forpligtet sig til en digital overgang allerede i 2017, og i Storbritannien sker der i 2016 den største ekspansion i nationale radiostationer nogensinde. Begge forhold har allerede indikeret en betydelig fremtid for digitale radioer.

”Der sker meget i landene omkring os, især i Norge og Storbritannien ser vi en kraftig vækst i antallet af radiokanaler på DAB+. Udviklingen er positiv. I Danmark alene er der til dato solgt mere en 1,9 millioner DAB-radioer, og på verdensplan er der over 300 millioner, der hører radio på DAB og DAB+,” siger Lars Kierkegaard, direktør for strategisk udvikling i Teracom, Danmarks førende udbyder af analog og digital transmission af radio- og tv-udsendelser.

I Danmark har vi et af verdens højeste antal DAB-brugere per indbygger 32 procent af danskerne har adgang til en digital radio. Mere end 10 procent af al radiolytning i Danmark foregår nu på DAB. Der er endnu ikke sat en dato for lukning af FM-båndet, men der er bred politisk enighed om, at et FM-sluk er uundgåeligt, og at der skal være flere radiokanaler på DAB, til glæde for lytterne.

”DAB+ er helt klart fremtidens radioplatform suppleret af både FM-båndet og internetradio. Fordelen ved DAB+ er også, at der er plads til mange flere kanaler, hvilket er afgørende for forbrugerne,” siger Lars Kierkegaard.

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 432 gange
Log ind for at skrive en kommentar.