Onsdag, 17 december 2014 16:48

Ønsker du at beskytte dine øjne er her en ide fra AOC

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
AOC har udviklet en skærmteknologi, der kan reducere sundhedsrisici, der er forbundet med at sidde foran en skærm i mange timer. Deres nye monitors på 22" (55.9 cm) og 24″ (61 cm) er derfor blevet udstyret med to nye innovative teknologier: Anti-Blue Light og Flicker FREE.
aoc abl
AOC har udviklet en skærmteknologi, der kan reducere sundhedsrisici, der er forbundet med at sidde foran en skærm i mange timer. Deres nye monitors på 22" (55.9 cm) og 24″ (61 cm) er derfor blevet udstyret med to nye innovative teknologier: Anti-Blue Light og Flicker FREE. AOCs Anti-Blue Light-teknologi reducerer skadeligt blåt lys med over 90 %, uden at det går ud over farvenøjagtigheden. Samtidig minimerer Flicker FREE-teknologien risikoen for øjetræthed. De to teknologier er derfor med til at bekæmpe sundhedsproblemer som stress på nethinden og makulær nedbrydning af nethinden.
Reducerer blåt lys og bevarer de rene farver
Ifølge research kan overdreven eksponering af blåt lys give stress på nethinden, som yderligere er direkte forbundet med aldersrelateret makulær nedbrydning af nethinden. Symptomerne er forværring eller total tab af synsstyrke.

Man har tidligere forsøgt at formindske det skadelige lys fra computerskærme ved hjælp af softwarebaserede tilgange og ved at lukke det blå lys ude gennem filtermekanismer såsom specialdesignede briller eller ved at tildække glasset på skærmen. Desværre gik brugerne så på kompromis med farvenøjagtigheden.

AOCs nye Anti-Blue Light-modeller, E2276VWM6 og E2476VWM6, er produceret med en speciel LED-teknologi, som ændrer den maksimale bølgelængde fra de skadelige 450 nm til de mere sikre 460 nm. Dette reducerer det skadelige blå lys med op til 90 %, samtidig med at det lader præcis den rette mængde blå lys trænge igennem, som gør, at man opnår den korrekte farvegengivelse.

Flicker FREE-teknologi
Udover Anti-Blue Light kommer AOCs nye modeller med en teknologi, der giver en flimmerfri skærmoplevelse. Den måde, LED-skærme justerer lysstyrke på, kan i nogle tilfælde medføre, at man oplever flimmer på skærmen. Flimmer kan påvirke øjnene og give øjentræthed, uden at man lægger mærke til det. Ved at minimere skærmflimmer hjælper AOCs Flicker FREE-teknologi med at reducere disse øjenproblemer.

aoc abl l 0aoc abl l 2

aoc abl l 1aoc abl l 4

Masser af features
Ud over de sundhedsfremmende teknologier har E2276VWM6 og E2476VWM6 en bred vifte af features. De lette skærme leverer en 1920 x 1080 Full HD-opløsning og levende, klare farver. Android-entusiasten vil blive glad for at høre, at skærmene også har en HDMI-forbindelse med MHL 2.0 (Mobile High-Definition Link). Smartphones og tablets kan således kobles direkte til den store skærm i 22 tommer eller 24 tommer. Med MHL 2.0 kan man med kun et kabel oplade de enheder, der er forbundet til skærmen, samtidig med at man afspiller musik, video eller surfer på nettet. Begge skærme har også kort responstid på 1ms og 2ms, hvilket gør dem ideelle som arbejdsskærme eller som skærme til at spille eller se videoer på.

AOC giver 3-års byttegaranti på begge skærme. E2276VWM6 og E2476VWM6 med Anti-Blue Light og Flicker FREE-teknologi er på gaden nu til en vejledende udsalgspris fra henholdsvis 1.050 kroner og 1.200 kroner.

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Læst 615 gange
Log ind for at skrive en kommentar.