Tirsdag, 19 maj 2015 10:39

Ny funktion på Facebook, skal få unge danskere til at stemme

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

En ny funktion på Facebook, vil gøre det muligt at vise, at man har stemt ved folketingsvalget. På denne måde vil Facebook forsøge at få den yngre generation til at afgive deres stemmer, og fejre demokratiet.

folketingsvalg

I Danmark vil Facebook lancere en "jeg har stemt" knap, som giver brugere over 18år mulighed for at vise, at de har stemt ved det kommende folketingsvalg. Knappen vil være tilgængelig for brugerne på selve valgdagen. Thomas Myrup Kristensen, direktør for Facebooks Public Policy i Norden, fortæller at det primært er de unge man håber på at kunne påvirke, med denne nye funktion.

"Håbet er, at knappen kan have en effekt på specielt førstegangsvælgere, og måske hjælpe til at sikre, at de kommer ned for at stemme."

Facebook introducerede allerede en lignende funktion i USA, i forbindelse med præsidentvalget i 2012. Her foretog University of California en analyse, som viste at denne valg-funktion havde en rigtig god effekt.

Kasper Møller Hansen, som er valgforsker på Københavns Universitet vurderer ligeledes, at det også kan gøre en forskel her i Danmark, da det er en social handling at stemme herhjemme.

"Unge er meget på Facebook, og det kan godt have en positiv påvirkning på deltagelsen, fordi man ser, at andre stemmer."

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 375 gange
Log ind for at skrive en kommentar.