Mandag, 07 april 2014 01:51

Nvidia GeForce GTX Titan Z Dual GK-110 vises frem

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Nvidia viste deres nyeste skud på stammen frem D. 26 Marts 2014, nemlig deres Titan Z

nvidia-ha-anunciado-la-geforce-t-520x293

Ligner et GTX690, bare kraftigere?. Se med her.

Til GTC 2014 viste Jen-Hsun Huang (NVIDIA CEO) deres nyeste og kraftigste skud på stammen frem til forbrugerne, nemlig deres GeForce GTX TITAN Z.

titanzholduse

Det nye NVIDIA GeForce GTX Titan Z har 2 kraftige 28nm GK-110 GPU Chip's, og hele 12Gb GDDR5 Ram, ja du læste rigtigt, HELE 12Gb Ram!. Det er det kraftigste grafikkort de har lavet, for ikke at glemme det dyreste.

Hvis du har hørt rygter omkring NVIDIA på det seneste, så vidste du også at de pønsede på at udgive et dual GPU grafikkort indenfor den nærmeste fremtid, efter de udgav deres Titan Black. Men vi havde ikke gættet på at det kom til at blive døbt "Titan Z". Nok noget nærmere "GTX 790" eller lignende, men her er det.

NVIDIA udgiver det her bæst af et grafikkort, for at kunne hamle op med rivalen AMD's nye topkort, nemlig deres "Radeon R9 295X2 Vesuvius Dual Hawaii" grafikkort.

IMG 5959 IMG 5966

NVIDIA GeForce GTX Titan Funktioner & Specifikationer

Udover at have de massive 12Gb GDDR5 Ram på en 384-Bit x2 busbredde, vil Titan Z også have 2 x GK-110, med fulde 2880 CUDA kerner oplåst på hver af de 2 chips, hvilket giver massive 5760 CUDA kerner!. Det har også 480 TMU's og 96 ROP's og et total af 8TFLOP/s for den's SPFP (Single Precision Floating Point). Dog er det stadig uklart om Titan Z vil have et fuldt DPFP (Dual Precision Floating Point) på dette tidspunkt.

NVIDIA GeForce GTX Titan Z vil have en stor køler, og vil komme til at ligne GTX 690, dog større. Når dette er sagt skal tænke på højden af kortet, for det kommer nu til at fylde 3 slots, men med et bæst som dette er det ikke underligt.

Det vil komme til at have 2 x Dual-Link DVI Output porte, 1 x Display port og 1 x HDMI port. Trods at 4K gaming opløsning ikke er så populært endnu, så er Titan Z det første grafikkort til at være rigtig parat til fremtidens 5K opløsning (5120 x 2700). Dette monster af et kort er et bæst uden lige, men på siden er der en SLI port, så har du for mange penge, kan du komme til at køre 2 af de her bæster i QUAD SLI!.

nvidia-geforce-gtx-titan-z-02 nvidia-geforce-gtx-titan-z-03

Pris og tilgængelighed

spekulationerne kan fortsætte med tanken om at NVIDIA vil smide et GTX 790 Grafikkort på markedet, med henblik på Mainstream forbrugere, entusiaster og "Power Gamers", Men lige nu er Titan Z NVIDIA's seneste svar på Dual GPU grafikkort, som så vil overtage pladsen fra GTX 690. 

Titan Z vil ramme markedet midt 2014, nok i nærheden af Intel's udgivelse af deres nye CPU "Devil's Canyon".

Hvis du gerne vil erhverve dig dette bæst af et grafikkort, så må du have pengepungen klar, for Nvidia siger selv at det ligger på 2,999$ (16.343Dkr), og dette er før told og moms til lille Danmark. Dog skal du lige huske at det er for "Basic" versionen af kortet, for hvis andre firmaer såsom EVGA, Asus, MSI og Gigabyte laver en med custom køler på det, eller laver et OC udgave af det, som EVGA er rigtig glad for at lave, jamen så vil det nok også bryde 3,000$ barrieren.

Men med den prisklasse, så udstråler det også at det er et kort som ikke er lavet primært til mainstream brugeren, eller gaming, men nok imod Research og udviklings centre, eller videnskabelige studier og deres eksperimenter, som skal bruge den massive kraft til dette grafikkort kan give.

Læst 546 gange
Log ind for at skrive en kommentar.