Hjem

Reklame

Please update your Flash Player to view content.

- Vi har længe fulgt eSport med stor interesse og har fundet fænomenet modent og stort nok, til at give det en chance inden for odds-spil, forklarer produktchef hos Danske Spil, Jens Nielsen til tv2.dk.

Danske Spil har siden sidste tirsdag tilladt at man kan oddse på specifikke kampe inden for computerspillets turneringer, og det har indtil nu været en succes.

- Det har jo selvfølgelig ikke været på Superliga- eller håndbold-niveau, men interessen har været okay og turneringerne har været rimeligt overskuelige at følge med i. Både for os, og for vores odds-spillere, siger Jens Nielsen.

Populariteten stiger
Selvom eSport mange steder endnu ikke klassificeres som en egentlig sport, så opnår 'sporten' mere og mere anerkendelse verden over. Tilbage i 2013 blev en 'StarCraft 2'-spiller for første gang anerkendt af det amerikanske udenrigsministerium som en atlet, da han skulle have udstedt et visum, og til det uofficielle VM i eSport, der blev afholdt i Bulgarien i start december 2013, blev der for første gang gennemført dopingcontrol.

Populariteten hos eSport er der i hvert fald, så nu giver vi det en chance. Det er stadig kun på forsøgsstadie, ligesom vi fra tid til anden tester andre former for sportsgrene og spil, men indtil videre er vi positive, og er begyndt at overveje andre computerspil, siger Jens Nielsen.

Til den officielle afslutning af League Of Legends sidste sæson var den samlede præmiesum på over 2 millioner dollars, og 32 millioner seere verden over så kampen.

Matchfixing?
Med alle former for konkurrencespil er matchfixing et frygtet onde, og specielt i en konkurrence, hvor spillerne sidder med internetforbindelser over store afstande, kan man frygte, at snyd er nemmere. Men det mener Danske Spil ikke, der netop har ventet til eSporten er blevet modent nok.

Vi har jo nogle kriterier, som enhver sportsgren skal opfylde, hvis man skal oddse på det igennem os: En god og stabil struktur, overskuelighed i turneringerne og et højt og fair niveau. Normalt når at præmiesummerne kommer højt nok op, jamen mindskes chancerne for matchfixing, siger Jens Nielsen, der vurderer, at chancen for matchfixing i deres eSportsevents er lige så stor som i mange andre sportsgrene.

På torsdag har du muligheden for selv at prøve det, og her er det Copenhagen Wolves og Millenium, der skal spille mod hinanden.

Tags: spilesportdanskematchfixingjensnielsenværetstorindenturneringerne

Del denne artikel

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Forum

  • Nyeste emner

    • Ingen indlæg at vise.
  • Nyeste indlæg

    • Ingen indlæg at vise.