NPF udvider igen med stor succes

Så til alle os hardcore gamer så er det snart tid til lidt fællesskab

NPF udvider igen med stor succes

 

 

NPF startede som et LAN for de almene gamere. Altså drengene, der mødtes hjemme på værelserne for at game, hygge sig og have en sjov weekend. Det er stemningen, som NPF stadig holder fast i, der gør, at NPF nyder den store opbakning fra alle de danske gamere.

Ulrik Petersen, der fra dag 1 har været en af hovedfolkene bag NPF, forklarer: "Når forældrene kommer og afleverer deres børn, og vi får en snak om, hvad NPF er, så plejer jeg at sige, at det er det samme koncept, som når de unge sidder derhjemme på værelset og hygger sig med gaming en hel weekend med vennerne. Vi har bare lidt flere venner og et lidt større værelse.", griner Ulrik, der kan melde alt udsolgt til en event med 2.200 deltagere. "Vi havde ikke drømt om, at det skulle blive så stort, og jeg skal da være ærlig og sige, at det har givet anledning til flere lange aftener, men det opvejes af den store opbakning, man møder fra de mange glade deltagere."

Turneringer for alle

Intet LAN uden turneringer, og dette års NPF er ingen undtagelse. Ikke mindre end 16 forskellige af slagsen er det blevet til i år, herunder en del gengangere såsom Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, StarCraft II, Battlefield 3, Trackmania Nations og Heroes of Newerth. Efter ønske fra flere deltagerne har vi også valgt at tage det populære zombie shooter spil Left 4 Dead 2 med ind i varmen samt mange andre hyggelige klassikere så som Warcraft 3 og Worms.

I år vil der være ekstra stor mulighed for at følge de forskellige spillere i hhv. LoL, CS:GO og SC2, da der introduceres et turneringsområde, hvor udvalgte hold vil kæmpe mod hinanden på opstillede maskiner. Er ønsket om en kommentator tilstede, introducerer vi ligeledes turneringsbiografer, hvor muligheden for at følge turneringerne med live castet er en realitet.

Carsten Eskelund har også underholdt til en af de store NPF events

Meget mere end gaming

Ud over de mange turneringer tilbyder NPF også mange andre aktiviteter. I år introduceres NPF Expo, hvor der er mulighed for at møde 15 udstillere fra hele gaming branchen. Her findes f.eks. Komplett.dk, der med sin butik på 120kvm fylder godt i landskabet. Her er der rig mulighed for at købe nyt gear og hardware under eventen – noget der kan blive nødvendigt, da det ikke er en ualmindelig situation, at der i kampens hede kan ryge en mus.

Dette område er åbent for offentligheden om lørdagen fra 11:00 til 18:00 for den lave pris af 25 kr. pr. person. I området finder vi blandt andet Gigabyte, CM Storm, MSI, Kingston, Hardware Test m.fl., som alle vil sørge for et område fyldt med aktiviteter til bristepunktet. Det vil være muligt at deltage i masser af konkurrencer samt se og afprøve de nyeste produkter. AVerMedia vil f.eks. demonstrere, hvordan du kan streame dine spil uden, at det trækker ressourcer fra din PC, mens Tesoro bl.a. vil vise dig forskellen på en rød, sort eller brun switch i dit keyboard.

For mere information omkring dette område kan du se på vores hjemmeside NPF.dk under Info -> Expo.

Det, som er det vigtigste for NPF, er hygge. Det bliver underbygget med standup, som er blevet en obligatorisk del af et NPF LAN. I år kan vi byde ind med et fedt program, hvor Tobias Dybvad og Mick Øgendahl kommer op på scenen og hiver folk væk fra deres computere. De vil begge massere folks lattermuskler og bygge videre på den fede stemning, der definerer NPF. Efter de to shows, hhv. fredag og lørdag, er det tilbage til gaming, indtil det bliver lyst søndag, hvor præmierne bliver overrakt kl. 14:00 inden at eventen lukker ned kl. 15:00

På størrelse med en mindre by

Det hele startede som en mindre event, hvor man mødtes med vennerne med det udstyr, man nu havde. Siden er det vokset sig større og større hvert år. Til eventen i år trækker vi blandt andet mere end 20.000 meter kabel. For at alle personer skal have internet uden lag, er der trukket 4Gbit fiberinternet ind som distribueres ud igennem mere end 120 switche. Der er selvfølgeligt også sørget for serverdelen til de forskellige spil. Denne opgave kan desværre ikke længere løses af arrangørernes egne hjemmecomputere. Vi har i stedet fået fingrene i en række servere med en samlet kapacitet på 240 CPU kerner, der deler mere end 260Gb ram.

 

Billede til højre er fra 2011 og det til venstre er den nye hal

Deltagerne skal selvfølgeligt også have noget at sidde på, hvorfor der kørt intet mindre end 11 lastbiler i stilling, som skal fylde den store hal med stole og borde. En hal, der er på størrelse med 20 håndboldbaner.

Der er heller ikke nogle, der skal komme sultne eller tørstige hjem. I år driver NPF selv både kantinen og butikken og har til dette bestilt intet mindre end 12.000 halvliters læskedrikke og over to ton mad.

Til at drive alt dette får den lille frivillige organisationsgruppe af otte ildsjæle hjælp af intet mindre end en hær af ninjaer på 170 mand. Hjælperne betyder, at vi kan stable arrangementet på benene og sørge for at alle får en god oplevelse.

 

 

Del denne artikel

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn