Lørdag, 05 december 2015 12:47

Nogle CPU kølere kan gøre skade på Intel Skylake CPU'er og sokkel

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)

Bendgate er tilbage! Denne gang er det dog ikke Apple, men Intel der bukker under for presset.

Skylake start

Det er kommet frem i medierne, at nogle populære CPU kølere kan beskadige Intels nyeste Skylake CPU'er, når de udsættes for et øget pres ved montering, eller flytning. Årsagen formodes at være Intels valg af printplade til deres nye CPU'er, som er væsentligt tyndere, i forhold til tidligere generationer af CPU'er.

SubstratDickenVergleich pcgh 640x426

Intel har bekræftet, at Skylake CPU'er benytter en tyndere printplade, men samtidig siger de, at specifikationerne for tilladt belastning er uændret i forhold til tidligere generationer af Intel CPU'er. Intel fortæller også, at der kan være flere årsager til problemet, og at de iværksætter deres egen efterforskning, for at undersøge forholdene.

De fleste kølerfabrikanter, herunder Arctic, EK, Noctua, Cooler Master og Thermaltake, har allerede været fremme med udtalelser, de forsøger alle at berolige kunderne, og den generelle opsummering er, at de nuværende kølere er kompatible med Skylake, og at Intels specifikationer for kølerbelastning overholdes fra deres side. Fælles for de fleste fabrikanter er dog, at de advarer imod at anvende ældre kølere end dem der findes på hylderne i dag, da det kun er de nuværende kølere, som er testet til at fungere sikkert med Skylake CPU'er.
Scythe har udtalt, at alle deres kølere generelt er kompatible med Skylake, men de bekræfter, at der kan opstå skade på Skylake CPU'er og sokler, når systemet udsættes for chok, altså ved forsendelse, transport, eller flytning. For at bekæmpe dette, har de re-designet deres monteringssystem med nye skruer, som lægger mindre pres på CPU'en. Hvis du har en Scythe CPU køler kan du gratis få opgraderingen ved at kontakte dem igennem kontaktformularen på deres hjemmeside, eller ved at sende en mail til support@scythe.com

Der mangler stadig udtalelser fra flere producenter, her iblandt Corsair.

IMG 8244-pcgh-pcgh-640x3391e9a6224-119c-4a19-a058-3f1497e25d63

Skribenten siger:
Dette er dårligt nyt for Intel. Virksomheden har tidligere været i problemer hos forbrugerne, da de i 2012 forsøgte at udskifte TIM materialet mellem CPU kernen, og kølepladen på Ivy Bridge CPU'er. De er i dag gået tilbage til den tidligere anvendte metode, hvor kølepladen loddes fast på kernen. Jeg håber, at det samme gør sig gældende her. Denne type besparelser sker altid på bekostning af kunderne, og som resultat ender vi som regel med et dårligere produkt.
Hvis du allerede har købt en Skylake CPU, så bør du tage nogle forholdsregler, hvis du planlægger at transportere din computer. Sørg for at være forsigtig med stød og chok når maskinen flyttes. Hvis du har en stor luftkøler monteret, så bør du måske endda overveje, at afmontere køleren, når du transporterer computeren over længere afstande.

Du kan følge os på Twitter, melde dig ind i vores Facebook-gruppe, og like vores Facebook-side for at holde dig opdateret om alle de seneste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 578 gange
Log ind for at skrive en kommentar.