Søndag, 11 januar 2015 12:11

NFC - En nemmere hverdag for alle

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
NFC – Revolutionerende teknologi til fremtidens hverdag
NFC

NFC står for "Near field communication" og vil inden længe være over alt i vores hverdag. NFC vil snart blive sat i hver eneste ny smartphone således at din smartphone kan bruges til at foretage overførsler af penge, hurtig og nem tilknytning til dine forskellige enheder, aflæse "NFC tags" og andre elektroniske ting du interagere med i hverdagen. Og genialt som den nu er så behøver kun en af "NFC tagsene" at være tændt.

Hvordan det bruges

Det kan bruges ved ganske enkelt at køre din smartphone hen over et "NFC tag". Dette betyder at du f.eks. vil kunne forbinde mobilen til din højtaler ved bare at køre den hen over den. Eller Spare togkortet og bare bruge mobilen til check ind og ud. Du kan gemme dine forskellige gavekort, rabatkuponer og medlemskort og ganske enkelt vælge dem når du skal bruge dem ved at at køre mobilen hen over et "NFC tag".

Hvad er det for nogle "NFC tags"

NFC tags er en chip som sidder i den ting du vil i kontakt med eller den enhed du prøver at kontakte med. Når man snakker om NFC tags er der to slags, nemlig aktive og passive. Aktive er tags som har sin egen strømkilde og kan afsende radiosignaler ud til andre tags og interagere med dem. Dette vil som oftest være ens smartphone, men kunne også sagtens blive din computer. Passive er tags som ikke har sin egen strømkilde. I dens chip er der en antenne som kan generere strøm til resten af chippen når aktive tags opfanges i nærheden. Dette får den passive til at sende noget information tilbage til det aktive. Vil kunne blive brugt i alle enheder som man kan normalt vil i forbindelse med som f.eks. kortterminaler, højtalere, andre mobiler, link adresser og såvel billeder. Altså behøver der kun være ét aktivt tag pr. forbindelse som så forsyner den eller de passive tags med strøm.

Men hvornår kommer det?

Det er så småt begyndt at blive integreret i forskellige ting og der arbejdes hele tiden for at få spredt budskabet. De fire største teleselskaber TDC. Telenor, Telia og 3 er gået sammen om at få integreret NFC tags ordentligt i Danmark og gøre livet nemmere for os forbrugere.

Læs mere om NFC og tags i aktion her: http://www.3.dk/nyheder/nfc/

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Læst 364 gange
Log ind for at skrive en kommentar.