Lørdag, 20 september 2014 12:42

MSI kommer med deres nye Twin Frozr V

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sammen med lanceringen af de nye Nvidia kort kommer MSI med deres gennemtestede Twin Frozr IV.

 msitwinfrozrStart-billede

Vi var så heldige at være inviteret til internet møde Fredag middag hvor de fremviste og forklarede lidt nærmere om deres nye Twin frozr.

MSItwinfrozr s 15 

Vi starter med en lille smule historie, her ses det store fremskridt der er sket med deres Twin Frozr serie. Det sjove er at de bringer teknologi frem igen som de brugte i 2008 på deres Hybrid Frozr, men det kommer vi tilbage til lidt senere. Med tidens gang er der selvfølgelig sket rigtig meget med deres køleevne og støj niveau, det er vel meget naturligt. Men som MSI selv siger har de været RIGTIG glade for deres Twin Frozr IV, dog er de endnu mere tilfreds med deres nye Twin Frozr V.

MSItwinfrozr s 16 MSItwinfrozr s 12

MSItwinfrozr s 13

Som man kan se her har de nu adapteret designet fra deres bundkort så de har mange af de samme detaljer over hele linjen, det vil sige alt fra bundkort, og op til AIO computerne. MSI har hørt efter entusiasterne der gerne vil vise hvad de har, så de har lavet oplyst logo som vi kender fra Nvidia´s reference kort. Det skulle komme til at virke gennem Geforce Experience, når driveren er lavet færdig til det.

MSItwinfrozr s 3 MSItwinfrozr s 5

MSItwinfrozr s 6

Som jeg nævnte tidligere har de hentet teknologi frem som de egentlig havde lagt på hylden da folk ikke kunne finde ud af at bruge det rigtig. Nemlig deres Hybrid Frozr teknologi, den blev lagt på hylden fordi folk sendte deres kort til RMA fordi de ikke mente at deres kølere virkede som de skulle, de havde bare ikke rigtig forstået at det skulle over en bestemt temperatur før blæseren begyndte at køre. Men i det at ASUS nu har kommet med deres STRIX udgave med samme princip ville MSI lige hive det frem i lyset igen.

Oven i deres Hybrid Frozr har de også hentet lidt fra deres tidligere Lightning kort, der er her tale om deres individuelt styrede blæsere så der virkelig kan komme kontrol over kølingen. Det vil sige at den ene blæser faktisk kan stå helt stille og den anden kan stå stille da der måske ikke er brug for den, det er det de kalder Zero Frozr teknologi. På billede nummer 3 står der godt nok at den skulle slå til ved 50 grader, men det er 60 grader, det var en fejl i præsentationen som MSI sendte ud. Men disse temperature kan også styres med nyt software de sender med.

MSItwinfrozr s 4 MSItwinfrozr s 17

Der er også lidt fornyelse på deres PCB, der her tale om de har vendt strømstikkene om som vi har efterspurgt længe efter hånden, så det bliver nemmere at komme til stikkene. De bruger de samme (military class 4) komponenter som de har brugt noget tid efterhånden, men hvorfor ændre noget der fungere og er super stabilt. Der er sat flere temperatur sensorer rundt på PCB for virkelig at kunne styre blæserne perfekt, dette er dog ikke nyt, men hentet fra deres Lightning kort. Tidligere så vi også at VRM skulle køles med samme køleprofil som GPU, det bliver ændret nu. Der er sat en ekstra køleprofil direkte ned på VRM for at varmen ikke går over og påvirker GPU, da GPU´en på de nye Maxwell kort faktisk kører betydeligt køligere end tidligere.

MSItwinfrozr s 0 MSItwinfrozr s 1

MSItwinfrozr s 2 MSItwinfrozr s 8

MSItwinfrozr s 18 MSItwinfrozr s 14

Der er også kommet nye blæsere på deres Twin Frozr V, for virkelig at kunne styre luften ned og køle hvor der er brug for det. Dette er gjort ved at ændre lidt på blæser vingernes udformning, som man kan se på billederne er der kommet et lille buk yderst på vingerne. Dette retter luften meget mere ned mod den store køleprofil. Der er også blevet ændret på hvordan heat pipes trækker varmen rundt i køleren de er spredt mere jævnt ud. Der er brugt 2 store 8mm heat pipes som de kalder superpipes, og 2 lidt mindre 6mm heatpipes. Denne opsætning skulle give 40% bedre køle effektivitet. Alt dette sammen med de 2 store 100mm blæsere gør virkelig denne køler til fremtiden for MSI.

MSItwinfrozr s 9 MSItwinfrozr s 10

MSItwinfrozr s 11

Her er lidt skemaer så man kan se hvad denne nye Twin Frozr kan præstere. Og som man kan se så er det virkelig noget der virker, og endda med mindre støj.

MSItwinfrozr s 20

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Læst 502 gange
Log ind for at skrive en kommentar.