Torsdag, 14 november 2013 00:00

Lou Reed og lyden af rock

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Parrot Zik-høretelefonerne har fået en ny lyd

parrotziknyhed

tilpasset af rocklegenden Lou Reed, som også er ansigtet på en ny Parrotkampagne. Lydindstillingen "Tune by Lou Reed" bliver tilgængelig via Parrot Audio Suite-applikationen.

 

I sensommeren 2013 spurgte Henri Seydoux – grundlægger og CEO af Parrot – Lou Reed om hans mening om lyden i Zik-høretelefonerne. Rocklegenden mente, at Zik fungerede godt til klassisk musik, men ikke til rock. Lou Reed tilbød at indstille lyden i Zik, ligesom et musikinstrument, der skulle stemmes til en af hans egne koncerter. Resultatet er tilgængeligt fra den 18. november via en indstilling i Parrot Audio Suite-applikationen, der kan downloades gratis til iOS og Android.

Flashback til et unikt samarbejde med en rocklegende:

September 2013: Møde i Masterdisk-studiet

Lou Reed mødtes med sin lydtekniker Vlado Meller (der lavede en ny master af Reeds gamle albummer, inklusive The Blue Mask) og med akustikdesignerne af Zik, så de sammen kunne skabe en fordybende lyd med højere intensitet og mere tilstedeværelse.

Lou Reed fortalte om sine oplevelser med Zik og Parrot Audio Suite-app'en til temaet, og han fremhævede især app'ens equalizer, som han ofte brugte. Han forklarede, hvad han kunne lide, og hvad han mente, der kunne forbedres på brugerfladen. Han var ikke umiddelbart overbevist af lyden. Ifølge den gamle "The Velvet Underground"-musiker skulle lyden af Zik være endnu mere intens for at kunne bruges til rock'n'roll.

"Jeg ved, hvordan jeg gerne vil have ting til at lyde. Så jeg kunne høre, hvad der manglede, og hvor det manglede. (...) Bestemte frekvenser i bunden og en lille smule i toppen. (...) Hvis bassen mangler, er det ligesom at være amputeret – ligesom om man ingen ben har. De fleste høretelefoner har ingen ben. (...) Tricket er, at man skal kunne høre forskel på en stortromme og bassen. Hvis det lyder grødet, er den gal." – Lou Reed

Med Lou Reeds ord i mente udviklede Parrots akustikingeniører en opdatering med meget mere bas.

"Det ændrede alt! Kvaliteten af lyden er blevet endnu højere og ligner ikke andre høretelefoner". – Thomas Dromer, akustikdesigner af Parrot Zik

Teamet lavede en lydsammenligning mellem et par referencehøjtalerne i Masterdisk-studiet og Zik-høretelefonerne. Tre titler var omdrejningspunktet for arbejdet med den nye lyd:

· The Blue Mask (2003 remaster) – Lou Reed – The Best Off

· Pumping Blood – Lou Reed & Metallica – Lulu

· Guilt Trip – Kanye West – Yeesus

De lyttede først til 30-60 sekunder af numrene på højtalerne, og derefter lyttede de til den samme lyd-bid gennem Zik-høretelefonerne.

«Tune by Lou Reed »

"Lou Reed var meget entusiastisk omkring den nye lyd. Han fortalte, at han nød at lytte til den, og at lyden havde fået præcis den klang, som han havde i tankerne. Nu kunne han høre musikken så højt, han ville." – Thomas Dromer, akustikdesigner, Parrot Zik

Brugere af Zik-høretelefoner kan nu opleve lyd, som rockikonet oplevede den – takket være den nye "Tune by Lou Reed"-indstilling tilgængelig i Parrot Audio Suite-app'en, som kan downloades gratis til iPhone/iPad/iPod og Android.

« Jeg ved, hvordan jeg gerne vil have ting til at lyde »

Samarbejdet med den legendariske amerikanske sangskriver og performer sluttede ikke her. Lou Reed indgik også en aftale om at være ansigtet på Parrots nye kampagne.

Lou Reed er fotograferet af Jean-Baptiste Mondino og bærer Zik-høretelefoner fra Parrots "Gold collection". I forbindelse med fotooptagelserne gav Lou Reed desuden et interview til Farida Khelfa, som kan ses her: www.youtube.com/parrot.

"Lou Reed elskede god lyd. Han vidste, hvad god lyd var. Det var en stor ære, at Lou Reed indvilligede i at lydindstille vores Zik-høretelefoner på samme måde, som han ville stemme et musikinstrument. Lou Reeds bortgang gør mig virkelig ondt. At kunne fremvise dette flotte resultat af samarbejdet med ham er vores måde at hylde ham på." – Henri Seydoux, grundlægger og CEO af Parrot.

"Tune By Lou Reed"-lydindstillingen

Parrot Zik er de eneste trådløse høretelefoner, der er udviklet med en kraftfuld processor, som kan skabe en fyldig lyd og et naturligt, melodisk lydbillede takket være digital akustik. Siden lanceringen af Parrots Audio Suite-applikation har det været muligt at indstille lyden i høretelefonerne. Man kan bl.a. indstille equalizeren eller bruge lydindstillingen "Parrot Concert Hall".

"Tune By Lou Reed"-indstillingen fremhæver såvel baslydene som de skarpere lyde. Den indeholder også den rummelige lyd fra Parrot Concert Hall-effekten, når man aktiverer det såkaldte "Silent Room"-mode, som gør det muligt at gøre lydscenen bredere uden at tilføje efterklang.

(oversigt over brugerfladen og den endelige udligning)

Parrot-teamet brugte også Vlado Mellers ekspertise til at justere frekvenserne i equalizeren i Parrot Audio Suite-applikationen. Frekvenserne, som tidligere blev spredt homogent over det hørbare spektrum af lyd, er blevet tilpasset til at være tættere på dem, der normalt anvendes i studiet (frekvenserne svarer til elementer såsom trommer, stemmer eller guitarer).

 

 

 

 

Læst 594 gange
Log ind for at skrive en kommentar.