Tirsdag, 07 april 2015 11:30

Leap Computing - Fremtiden indenfor cloud computing

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Nu kan du snart skrotte din dyre gaming computer, og benytte skyen til at få stillet din gaming sult!

LeapComp start

En gang for længe siden, eller, for få år siden i hvert fald, var der et ungt firma ved navn Onlive. Det unge firma drømte hver nat om at revolutionere gaming verdenen, ved at lave en Netflix lignene service til spil, hvor man kunne streame spil, fra deres servere. Det unge firma lavede derfor en "konsol" til dette formål, som man kunne købe, og mod et beløb kunne man "leje" spil igennem Onlive, uden at skulle investere i en dyr maskine, til at trække spillene. 

Desværre så befolkningen i den ganske verden ikke stort på Onlive, måske var vi ikke klar til at binde os til den nye teknologi, måske var teknologien ikke moden nok, og kunne ikke leve op til forventningerne. Hvad end årsagen måtte være, så synede Onlive langsomt hen, og for ganske nyligt erklærede de, at eventyret var slut for dem, og at de måtte lukke deres service, i nær fremtid.

Ok ok, ikke mere eventyrfortælling, lad os komme til sagen. Onlive var for nogen et spændene koncept, men desværre tog det aldrig rigtig fart.

I mellemtiden har flere større firma'er annonceret at de eksperimenterer med cloud gaming, her iblandt Nvidia. Nu ser det dog ud til, at gaming ikke er det eneste som bliver flyttet til skyen. Leap Computing er en ny service, hvor man kan leje sin egen high end pc i skyen, for et relativt lavt beløb. Ikke kun til gaming, men også produktivitets arbejde, og alt, hvad man ellers kan finde på at bruge sin PC til. Du har et par valgmuligheder, som bestemmer hvilken hardware din maskine i skyen skal have. F.eks kan du leje en maskine med en Intel Core i7 5820k 6-kernet cpu, 16gb DDR4 ram, et Nvidia Geforce GTX Titan X, og 128gb drevplads, for $60 om måneden. I preorder perioden er der halv pris på servicen, i hele dens livstid. Taget i betragtning at et GTX Titan X i sig selv koster omkring 9500kr i indkøb herhjemme, så er det månedlige beløb givet rigtig godt ud, det kan faktisk næsten ikke gå at lade være. Der arbejdes desuden på at tilføje mere hardware til valgmulighederne, samt flere muligheder for valg af drev kapacitet.

En af de store grunde til, at lignene services ikke har båret stor succes før, har været at der har været relativt store latency problemer, men Leap Computing lover, at deres latency ikke er et problem, samt at deres service fungerer og yder, næsten som hvis maskinen stod i samme rum som du. Det er store løfter, og vi må vente og se, om dette holder stik. Ifølge deres FAQ vil man få en tilfredsstillende oplevelse på en forbindelse helt ned til 10/3mbit, men, jo hurtigere forbindelsen er, jo bedre er oplevelsen generelt. Det siger vel sig selv.

Der er stadig en masse spørgsmål som skal besvares, angående en sådan service, men det hele ser meget spændene ud. Vi bevæger os snart derhen, hvor computere i hjemmet hører fortiden til. Men, det er ikke noget jeg glæder mig til. Som computer nørd med stort N, så elsker jeg at rode med min pc, og det vil jeg helt sikkert komme til at savne, hvis alting kommer til at foregå i skyen. Vi går en spændene, men også lidt skræmmende fremtid i møde.

Er cloud computing noget der vækker jeres interesse? Eller skal i, som jeg, helst have et tower til at stå ved siden af jer, som i kan rode med når lysten griber jer?

 

Giv din mening til kende på Twitter, Google+ eller på vores Facebook-side, her kan du også holde dig opdateret om alle de seneste nyheder, og de nyeste anmeldelser.

Læst 354 gange
Log ind for at skrive en kommentar.