Onsdag, 24 juli 2013 21:55

Intel vil omstrukturere datacentre for at imødekomme efterspørgslen af nye services

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Da den massive vækst af informationsteknologiske tjenester stiller stigende krav til datacentre, har Intel Corporation i dag skitseret hovedtrækkene til en strategi, der skal omstrukturere datacentres underliggende infrastruktur, så både virksomheder og slutbrugere kan drage fordel af, at verden bliver mere og mere serviceorienteret og mobil.

intel-logo

Intel kom også med yderligere detaljer om sin næste generation af Intel® Atom™ processor C2000 produktfamilie (kodenavn "Avoton" og "Rangeley") samt skitserede sin køreplan for den næste generation af 14nm produkter for 2014 og frem. Den robuste pipeline af nuværende og fremtidige produkter og teknologier vil gøre det muligt for Intel at udvide til nye segmenter i de datacentre, der efterspørger et skift fra egenudviklede løsninger til mere åbne, standardiserede beregningsmodeller.

"Datacentre er på vej ind i en nye æra med fokus på levering af hurtig service," siger Diane Bryant, senior vice president og general manager af Datacenter and Connected Systems Group hos Intel. "Vi bliver ved med at se store muligheder for vækst på tværs af netværk, lagring og servere. I mange tilfælde kræver det en ny tilgang for at levere det omfang og den effektivitet, der er påkrævet, og i dag løfter vi sløret for de nuværende og langsigtede handlinger, der skal til for at realisere denne transformation."

Efterhånden som flere mobile enheder har forbindelse til internettet, bliver cloud-baseret software og applikationer stadig mere smarte ved at tage ved lære af de milliarder af mennesker og maskiner, der anvender dem, hvilket resulterer i en ny æra af kontekst-rige oplevelser og tjenester. Det resulterer samtidig også i en massiv mængde af netværksforbindelser og en kontinuerlig strøm af real-time, ustruktureret data. Der skabes nye udfordringer i forhold til netværk, beregning og lagring i takt med at en øget mængde data transporteres, indsamles, aggregeres og analyseres i datacentrene. Som et resultat heraf må datacentre være hurtigere og mere servicedrevne end nogensinde før samt lettere at administrere og drive.

Informationsteknologiens rolle har udviklet sig fra at være måden, man nedsætter omkostninger og øger en virksomheds produktivitet på, til nu at være måden man leverer nye services på til virksomheder og forbrugere. For eksempel har Disney for nyligt påbegyndt at give de besøgende et trådløst armbånd for at fremme de besøgendes oplevelser i parken ved hjælp af real-time dataanalyse. Desuden kan Bocom*, et intelligent trafik sikkerhedsprogram i Kina, identificere trafikmønstre i en by med ti millioner mennesker og tilbyde en intelligent løsning til alternative ruter for biler på vejen.


For at hjælpe virksomheder med at forberede den næste generation af datacentre har Intel løftet sløret for sine planer om at virtualisere netværket, muliggøre intelligente lagringsløsninger og investere i innovative Rack optimerede arkitekturer.
Bryant fremhæver ligeledes Intels Rack Scale Architecture (RSA), et avanceret design, der lover at øge datacentrenes fleksibilitet og evne til at levere nye tjenester dramatisk. Rackspace Hosting*, et open cloud selskab, annoncerede i dag udviklingen af nye server-racks, der er et skridt på vej mod at nå Intels RSA vision, der er drevet af Intel ® Xeon ®-processorer og Intel Ethernet-controllers med lagring accelereret af Intel Solid State Drives. Rackspace designet er den første kommercielle Rack Scale implementering.

Netværksindustrien er i starten af en overgang, der ligner den som server-segmentet oplevede for nogle år siden. At udstyre netværket med en åben, almen anvendelig beregningskapacitet er en måde at maksimere netværksbåndbredden på, hvilket drastisk reducerer omkostninger og skaber fleksibiliteten til at tilbyde nye services. Med et virtuelt software defineret netværk kan man eksempelvis reducere den tid det tager at tilvejebringe en ny service til traditionelle netværk fra to til tre uger til kun et par minutter. Intel har introduceret Open Network Platform reference designs for at hjælpe OEM med at bygge og anvende denne nye generation af netværk.
Datavækst er en udfordring for alle datacentre og at overføre store mængder data til forarbejdning i en traditionel og rigid storage-arkitektur er både dyrt og tidskrævende. Ved at implementere intelligente lagringsteknologier og værktøjer kan Intel både hjælpe med at reducere mængden af data, der skal lagres, og forbedre måden data bliver anvendt på til nye løsninger.
Traditionelle servere er også under udvikling. For at imødekomme datacenter-operatører, der håndterer alt fra tunge databaseapplikationer til forbrugere, der benytter webservices, og som vil have gavn af mindre, mere energieffektive beregninger, har Intel skitseret sin plan om at optimere arbejdsbyrderne, inklusiv tilpassede konfigurationer for CPU og SoC (System on Chip).
Som en del af Intels strategi har Intel afsløret nye detaljer af den kommende Intel® Atom™ processors C2000 portefølje, der henvender sig til lavenergi, høj kapacitet mikroservere og lagring (kodenavn "Avoton") og netværksenheder (kodenavn "Rangeley"). Denne anden generation af Intels 64-bit SoCs forventes at være tilgængelig senere dette år og vil være baseret på virksomhedens 22nm procesteknologi og den innovative Silvermont mikroarkitektur. Den vil have op til 8 kerner med integreret Ethernet og supportere op til 64GB hukommelse.
De nye produkter forventes at levere op til fire gange1,3 bedre energieffektivitet og op til syv gange1,2 mere performance end den første generation Intel Atom processorer baseret server SoCs, der blev introduceret i december sidste år. Intel har samplet den nye Intel Atom processor serverportefølje til forbrugerne siden april og har allerede mere end fordoblet antallet af system designs sammenlignet med den tidligere generation.


Overgangen til service-orienterede datacentre skaber væsentlige muligheder for at Intel kan udvide til nye segmenter. For at hjælpe med at styrke de underliggende teknologier, der er drivkraften bag mange af den næste generation af datacentre, har Intel skitseret sin køreplan for den næste generation af produkter, der er baseret på den kommende 14nm procesteknologi, der er planlagt for 2014 og frem. Disse produkter er henvendt til mikroservere, lagring og netværksenheder og vil tilbyde en endnu bredere vifte af lavenergi, højkapacitet løsninger til deres web-baserede applikationer og løsninger.

De fremtidige produkter omfatter den næste generation af Intel Xeon-processorer E3 familie (kodenavn "Broadwell"), bygget til processor og grafik-centrerede arbejdsopgaver såsom online gaming og medie-omkodning. Det omfatter også den næste generation af Intel Atom processor SOCs (med kodenavnet "Denverton"), som vil muliggøre endnu højere tæthed af implementeringer for datacenter operatører. Intel har også offentliggjort en tilføjelse til sin fremtidige køreplan - et nyt SoC, der er designet fra bunden til datacentre baseret på Intels næste generation Broadwell mikroarkitektur, der følger nutidens brancheledende Haswell mikroarkitektur. Denne SoC vil tilbyde højere niveauer af ydeevne i forhold til høj tæthed, ekstremt energieffektive systemer, som datacenter operatører vil forvente i en mere og mere service-orienteret, mobil verden.

Læst 2704 gange
Log ind for at skrive en kommentar.