Søndag, 12 april 2015 07:47

Guf til hjemmebiografen

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Nyt indspark i HDMI og DTS teknologien gør din hjemmebiograf endnu bedre.

biograf start

Den nuværende HDMI 2.0a får en opgradering i form af HDR (High Dynamic Range), så du kan få et endnu bedre udbytte af din hjemmebiograf. Det er folkene bag HDMI standarden der kommer med et nyt indspark i teknologien omkring HDMI-kabler, hvilket medfører at der i de nye HDMI 2.0a bliver tilført en ekstra bane metadata, hvilket medfører at kompatible enheder, dekoder signalet og giver et forbedre billede indeholdende en langt bedre farvegengiveslse, dog vil inkompatible enheder ignorere denne opgradering. Via en senere softwareopdatering er det sandsynligt at størstedelen af UHD-seriens topmodeller, ville være i stand til at afvikle den nye HDR-understøttelse via HDMI.

HDMI

HDR er blevet skabt for at give en væsentlig bedre gengivelse af både sorte og lyse områder af skærmbilledet, det skal dog forventes at effekten vil være mest mærkbar på højopløselige fjernsyn.

DTS:X

Langt om længe er sidestykket til Dolby Atmos klar, nemlig DTS:X, der bygger på samme teknologi som Atmos hvilket i fagsprog kaldes for objektbaseret lyd. Det foregår således at lyden ikke mixes til hver højtaler, men mikses i stedet som objekter i hver højtaler, for at krerere et tredimensionelt rum omkring lytteren. Ved hjælp af understøttelsen af langt flere højtalere, skal dette efter sigende give en langt bedre surround effekt.

DTS:X understøtter op til 32 højtalere hvilket egner sig til biografbrug medens de første modeller kun vil understøtte 11.2, hvilket er ideelt til hjemmebiograden. Men bare rolig, DTS:X receivere vil være bagudkompatible med ældre DTS lydkilder.

DTS

DTS:X systemet er annonceret til at være understøttet af både DVD, Blu-Ray og streamingstjenester, dog har folkene bag DTS endnu ikke bekræftet om de vil implementere det i alle disse enheder. Det derforventes er at det bliver understøttet af den nye UHD Blu-Ray standard, som bliver udgivet i løbet af 2015.

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Læst 420 gange
Log ind for at skrive en kommentar.