Mandag, 22 februar 2016 10:00

Galaxy S7 og S7 Edge annonceret - er der noget nyt?

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)

Samsung annoncerede igår deres nye Galaxy S7 og S7 Edge for offentligheden. Samsung går efterhånden Apple lidt i bedene, når det kommer til design - ikke fordi de efterligner designet - men fordi Samsung også i høj grad er begyndt at genbruge sidste års design, dog med små ændringer. Men er det fordi fokus ligger på hardwaren...?

S7 intro

Lidt ligesom S6, men alligevel ikke...

Umiddelbart ser det ikke ud til at der er sket så meget med designet på S7 i forhold til sidste års S6, men som man siger, så ligger djævlen i detaljerne. 

Det virker som om Samsung har lyttet til brugerne og ændret mange af de ting, som S6 blev kritiseret for. Der er igen blevet plads til SD-kort, kameraet stikker næsten ikke ud fra bagsiden længere, S7 Edge er blevet mere hånd-venlig idet de har gjort kanterne rundere og så har begge varianter fået en IP68 certificering, så de nu kan klare sig under 1,5 meter vand i 30 minutter. 

Derudover er hardwaren også blevet opdateret. S7 skulle med den nye CPU være blevet 30% hurtigere end sin forgænger, ligesom GPU'en skulle være 64% hurtigere. Hvad der næsten er bedre endnu er, at CPU'en nu har fået vandkøling for bedre at kunne holde temperaturen nede. Dermed har Samsung forhåbentlig løst en af de kritikpunkter, som blev påtalt hos mange af sidste års topmodeller. Ydelsen hjælpes desuden på vej af 4 GB RAM og et særligt spil-kontrolcenter, hvor man kan opsætte telefonen til ydelse eller batteriforbrug samt andre funktioner. 

Skærmene er der ikke gjort en hel masse ved, men det var absolut heller ikke en af de ting der havde brug for en opgradering på S6. S7 er født med en 5,1" 1440p Super AMOLED skærm og S7 Edge med en 5,5" 1440p Super AMOLED. Den største nyhed her, er egentlig at der ikke kommer en S7 Edge+ - vil man have den store skærm er man nødt til at vælge Edge versionen. 

Bedste mobil-kamera på markedet? 

En anden stor nyhed på S7 er kameraet. Flere spekulerer i at det godt kunne snuppe titlen som verdens bedste mobil-kamera fra Sony. Det er på 12 megapixel (S6 havde 16 megapixel) og Samsung har satset på kvalitet fremfor mange megapixel. Det der er lidt specielt ved kameraet er, at Samsung har gjort hver enkelt pixel 56% større, hvilket sammen med en lavere blænde på f/1,7 resulterer i 25% mere lysindtag end S6. Desuden har de lavet noget de kalder Dual Pixel focusing, som efter eget udsagn er op til 4 gange hurtigere end phase detection systemet, som ellers bruges på bl.a. professionelle systemkameraer. Frontkameraet bliver et 5 megapixel f/1,7 med ekstra fokus på selfies, ligesom trenden dikterer. 

Lynhurtig opladning

Traditionen tro, er der også i S7 og S7 Edge fokus på hurtig opladning. Batterierne er vokset siden S6 og er nu på 3000 mAh i S7 og 3600 mAh i S7 Edge og opladningen sker på hhv. 90 minutter og 100 minutter. Trådløs opladning er også standard i begge modeller og er blevet en del hurtigere, end den halv-lunkne trådløse opladning i S6.

Forudbestil den nu! 

S7 og S7 Edge kan allerede nu forudbestilles hos flere forhandlere, men bliver først frigivet til salg i starten af marts. 
Begge modeller kommer i både 32GB og 64GB i farverne Black Onyx, Gold Platinum og White Pearl, men der er dog ingen garanti for at alle udgaver kommer til Danmark. 

Vejledende udsalgspriser på S7 og S7 Edge er henholdsvis 5699,- og 6499,- og hos flere forhandlere får man i skrivende stund et Gear VR med i handlen når man forudbestiller. 

Skribentens tanker

Det virker som om Samsung virkelig har lavet noget nytænkning med S7 og lyttet til brugerne, det er fantastisk at se fra et så stort selskab. Samtidig er jeg bange for at de har fokuseret for meget på hardwaren (de har før lavet den fejl) og for lidt på softwaren, som i visse situationer godt kan virke lidt træg. Til sidst er jeg skuffet over, at der ikke er blevet plads til et vendbart USB Type C stik. 
Men uanset hvad, er jeg spændt på at se den live og se hvordan den nye kamera klarer sig i forhold til konkurrenterne. Det lyder spændende Samsung. 

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Læst 353 gange