Log på  \/ 
x
eller
Registrer  \/ 
x

eller
Tirsdag, 23 juni 2015 14:32

Fremtidens hurtigere internet

Skrevet af 
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Google, Microsoft og Mozilla slår sig sammen og udvikler ny teknologi der accelererer web applikationer.

webassembly

Er du også træt af at dine websider og applikationer halter selvom du har kastet en formue efter din internet forbindelse? Det bliver der gjort noget ved i fremtiden ved hjælp af de tre giganters nye planer om, at udvikle en ny webstandard som booster i overall performance og skulle efter sigende kunne afvikle applikationer med mere lige så hurtigt som din pc. Det er sådan det lyder fra Google, Microsoft og Mozilla som er gået sammen med WebAssebly for at udvikle dette nye tiltag.
Så sidder man som bruger og kan fundere lidt over hvordan det kan lade sig gøre, men det kan det ved hjælp af en ny standard som sørger for at kildekoden kan compiles på en sådan måde, at browseren får mulighed for at håndtere webapplikationer langt hurtigere. Teknologien kan have indvirkning på en lang række applikationer som indtil videre har haft svært ved at komme ud af starthullerne - dette beskrives som både tunge online spil, videobehandlings-applikationer og emulering af skrivebords-applikationer.

C og C++ kan nu compiles til JavaScript

Det smarte ved at kunne compile til JavaScript er at det nu kan afvikles direkte i browseren. WebAssembly gør det muligt at skrive i enten C eller C++ for efterfølgende at compile koden i et binært objekt, og netop dette binære objekt vil WebAssembly sørge for at gøre mindre end det vil være i ren JavaScript kode og dette vil medføre et boost i performance.

Som eksempel kan vi kan tage udgangspunkt i online spillet AngryBots, hvor man skal downloade 19 MB plain text.
Når denne applikation bliver compilet vil man kun skulle afvikle en download på 6,3 MB

Selskabernes bagland

Google, Microsoft, Mozilla og flere andre selskaber har gennem tiden arbejdet på, at udvikle JavaScript til at kunne håndtere kompleske og tungere workloads i takt med udviklingen af webapplikationer.
Microsoft står bag TypeScript som er et superset af JavaScript, hvilket giver programmøren avancerede features.
Ved siden har vi Google som står bag Google Web Toolkit, som giver udviklerne mulighed for at programmere i Java for herefter at compile kodningen til JavaScript.
Selve WebAssembly er blevet grundlagt som et lukket samarbejde mellem Mozilla, Google og Microsoft og det er deres skud på fremtidens hastigheds-opgradering. Kunne du tænke dig at vide mere og læse lidt omkring deres arbejde så har du muligheden her.

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 53 gange
Log ind for at skrive en kommentar.

Relaterede artikler

 • Google Chrome lytter med

  Efter nylig opdatering har Google Chrome givet sig selv lov til, at lytte med hvad der foregår hjemme hos dig.

 • Qnap TVS-863+ - Qnap's første AMD-baserede server

  Så er tiden kommet til at vi skal kigge nærmere på Qnap's golden server. Det er den første model som er udstyret med en 4-kernet AMD processor, til at levere regnekraften til alle de processorer man skal have kørende. Man ser jo en tendens til at folk vælger Intel baserede systemer fremfor AMD, så lad os se om det er berettet, eller om den kan gøre det lige så godt med AMD regnekraft.

  qnapts863

 • Så er datoen kommet for Windows 10

  I dag er Microsoft kommet med datoen for hvornår Windows 10 bliver lanceret.

  windows 10 1

Om ElektronikTest

Vores mission er, at skabe en solid og god side, som tester alt inden for elektronik verdenen, samt et stort forum, hvor alt kan diskuteres. Der vil være hjælp til det vi kan hjælpe med.

facebook twitter youtube linkedin googleplus