Lørdag, 22 november 2014 11:00

Firefox dropper Google

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Ny søgemaskine indsættes som default. Mozilla har siden 2004 anvendt Google's søgemaskine som er forud valgt i deres Firefox browser.

Start-billede

Nu er det tid til ændringer og det jubler ejerne af den nye søgemaskine over.

Mozilla har længe anvendt Google's søgemaskine, dog bliver denne nu fravalgt da søgemaskinen, de seneste år er faldet noget bagud på det globale browser-marked.
I stedet har Mozilla valgt at indgå en fem-årig aftale med Yahoo, derved kan brugerne se frem til en ny default søgemaskine i Firefox.
Selvom Firefox er blevet født med Google som indbygget søgemaskine, er der ifølge Mozilla brug for 'innovation og konkurrence' på området.
Engang var Yahoo en af de helt store spillere på browser og webmail markedet, men er den dag i dag, blevet udkonkurreret af andre store selskaber som Microsoft, Apple og Google.
Derfor bliver denne aftale også kaldt for sin største af sin art indenfor de sidste 5 år.
Det er dog ikke over hele verden, at den nye Yahoo søgemaskine bliver indbygget i Firefox.
Eksempelvis vil Firefox i Rusland få indbygget den lokale Yandex Search, mens den kinesiske udgave får glæde af Baidu søgemaskinen.
Firefox brugerne får dog stadig mulighed for at indstille hvilken søgemaskine de helst vil anvende.
 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Læst 426 gange
Log ind for at skrive en kommentar.