Tirsdag, 19 maj 2015 19:03

Facebooks projekt gratis-internet møder stor kritik

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Facebooks projekt gratis-internet til udviklingslande, møder stor kritik fra flere og flere kanter. 65 organisationer fra hele verden kalder det for en trussel mod lighed og ytringsfrihed.

facebook gratis internet

Kritiken af Internet.org vokser og vokser

I et åbent brev, kritiserer 65 organisationer fra 31 lande nu Facebook og Mark Zuckerbergs projekt, for at være skadeligt for netneutraliteten og skabe øget ulighed. Organisationerne, som blandt andet tæller danske IT-Politisk Forening, offentliggjorde brevet mandag og skriver blandet andet:

"Internet.org er i strid med netneutralitetens principper og er en trussel med ytringsfrihed, lige muligheder, sikkerhed, privatliv og innovation."

Kritikken går blandt andet ud på, at Facebook langt fra giver udviklingslandene gratis adgang til hele internettet, i stedet gælder det kun en relativt skrabet udgave af virksomhedens egne tjenester, samt en række andre udvalgte websites. Ifølge Josh Levy, fra organisationen Access Now, skaber Facebook dermed øget ulighed på internettet.

"Vi mener, at Internet.org forværrer allerede eksisterende uligheder. Målet her er, at fattige mennesker skal have adgang til en begrænset del af internettet og så senere købe adgang til det fulde internet. Men da mange af disse mennesker sandsynligvis aldrig får råd til det, vil de være fanget på B-holdet uden adgang til hele internettet." siger han.

Internet.org kritiseres ligeledes også for at underminere sikkerheden, da det ikke gør bruger SSL og privatliv, da al trafik skal igennem en proxy, som Facebook selv kontrollerer.

Du kan læse hele brevet her.

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 368 gange
Log ind for at skrive en kommentar.