Søndag, 09 august 2015 20:00

Et inkluderende og effektivt læringsmiljø, kræver brug af teknologi !

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Teknologi har ændret undervisningslokalet, men hvordan påvirker det vores børns uddannelse?

epson learingsmiljoe

Vores børn lever i en verden med mange distraktioner
Jeg hører fra lærere, at deres største udfordring i dag mere end nogensinde før er at engagere klassen, og jeg tror, at de fleste forældre forstår, hvor svær den opgave ind imellem må være. Bortset fra nogle af de mere autoritære metoder vi selv sikkert har oplevet, gælder det i dag for lærere om at opnå produktiv fokus gennem samarbejdende, interaktiv og aktiv læring. Børn af det 21. århundrede lever i den mest intense og stimulerende periode i verdenshistorien! Information, teknologi og øjeblikkelige valg er fuldstændig integreret i deres hverdag gennem smartphones, bærbare computere og en stadigt voksende mængde kropsnær teknologi. Det er naturligvis svært for dem at vende tilbage til bøger og undervisning, og det er vigtigt for lærerne og for os som forældre at forstå dette og tilpasse os deres behov. Det gør vi heldigvis allerede i mange dele af Europa.

"Peter Ravnhøj udtaler, Da jeg forleden var forbi den lokale folkeskole, tog jeg mig tid til at kaste et blik rundt i et par undervisningslokaler, og jeg kom til at tænke på den enorme udvikling, der heldigvis er sket, siden jeg gik i skole. De støvede tavler og bøger i skoletasken, som nogle af os mindes, er i høj grad skiftet ud. Teknologi har ændret undervisningslokalet, men hvordan påvirker det vores børns uddannelse?"

Teknologiens indtog i undervisningslokalet
Teknologi spiller i dag en langt større rolle i undervisningslokalet. Mange skoler bruger interaktive projektorer i stedet for den traditionelle tavle eller whiteboard. Disse er en katalysator for interaktive lektioner. Matematik, stavning, fysik og andre emner kan alle projiceres på flader, som børnene kan interagere med i realtid, som var de berøringsfølsomme skærme. Udgivere af undervisningsmateriale er også hoppet med på vognen ved at fremstille undervisningsmateriale og interaktive spil, som giver lærerne et supplement til det pensum, de underviser i. De kan nu integrere disse engagerende værktøjer direkte i deres undervisningsplaner blot ved at oprette forbindelse til internettet fra en projektor med Cloud-tilslutning.

Læring er mere inkluderende
Til trods for alle de farverige visuelle effekter, interaktiviteten og teknologien er det dog vigtigt at forstå, at det ikke handler om underholdning men derimod om seriøs uddannelse. Vi lærer bedst på forskellige måder, det kan være visuel, logisk, verbal eller fysisk læring (for blot at nævne nogle få). En af fordelene ved teknologi i undervisningslokalet er, at mange nye uddannelsesplatforme er designet til at inkludere alle disse grupper. Til sammenligning er det let at forstå, at den traditionelle undervisningsmodel af nogle akademikere er blevet sammenlignet med fabriksarbejde.
Efter min mening hjælper teknologi med at skabe et mere inkluderende og effektivt læringsmiljø. Samarbejdende undervisning tilskynder de studerende til at hjælpe hinanden med at løse problemer og dele viden. Dette vil ikke blot styrke deres samarbejdsevner, det vil også føre til en dybere kollegial læring og forståelse. Den samarbejdende læringsstil, som er integreret i strukturen i moderne skoler, hjælper de studerende med at blive robuste, idet den giver dem teknologien til at få adgang til information og tilskynder dem til at teste deres teorier for at undersøge, om de er på rette spor, samtidig med at de udvikler mentale vaner, som danner det praktiske grundlag, de vil få brug for på arbejdspladser senere i livet.

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 728 gange
Log ind for at skrive en kommentar.