Please update your Flash Player to view content.

Dette års længe ventede nyhed – LG's OLED fjernsyn kommer i butikkerne til Oktober

Dette års længe ventede nyhed fra LG kommer til Oktober.

LG lancerer som den første i Norden hele to forskellige modeller OLED-fjernsyn. Det let buede 55EA980W og Gallery OLED 55EA880W med skjulte højtalere i en traditionel billedramme kommer i handlen i løbet af indeværende måned.

 

 

LG Electronics introducerer en med længsel ventet nyhed. Fra og med denne måned kan danske forbrugere nyde godt af to forskellige OLED-fjernsyn fra LG. De lancerede modeller er det let buede OLED-fjernsyn 55EA980W, der bl.a. er præmieret af EISA som Europas bedste designfjernsyn, samt det flade Gallery OLED 55EA880W i en fornem billedramme med indbyggede højttalere, der havde offentlig premiere på IFA i Berlin tidligere på efteråret.

– Vi er utroligt glade for, at LG kommer først med at lancere OLED-fjernsyn på det danske marked. Det passer nemlig som hånd i handske med vores ambition om altid at ligge i front, når det gælder om at tilbyde forbrugerne den ultimative billedkvalitet, udtaler Thomas Wering, nordisk markedschef i LG Electronics. Billedkvaliteten i et OLED-fjernsyn udmærker sig ved ekstrem sorthed og uendelig kontrast og er dermed langt bedre end hidtil kendte panelteknologier. Derfor anser vi det her for et syvmileskridt for tv-branchen og forbrugerne – muligvis det største fremskridt siden overgangen fra sort-hvid- til farvefjernsyn.

Ekstrem billedkvalitet takket være LG's patenterede WRGB-teknologiLG's OLED-teknologi baserer sig i modsætning til konkurrenternes på LG's patenterede WRGB-teknologi, hvor de sædvanlige røde, grønne og blå OLED-subpixler er suppleret med en hvid subpixel. De hvide subpixler kan gengive alle spektrets farver og dermed aflaste de blå pixler, der ellers har kortere levetid end de røde og grønne. For seerne indebærer det en hidtil uset billedkvalitet med optimal farvegengivelse i et unikt fjernsyn med lang levetid.

Optimal tv-oplevelse handler ikke bare om fantastiske farver. Kontrast og responstid spiller også en afgørende rolle. OLED-teknologien tænder og slukker samtlige pixler individuelt, og det giver maksimal kontrast og uforlignelig sorthed. Dertil kommer OLED-teknologiens ekstremt korte responstid, der forbedrer bevægelsesskarpheden mærkbart.

IMAX-lignende oplevelse med LG's buede OLED-fjernsynLG har designet 55EA980W med en let buet skærm for at give en IMAX-lignende oplevelse hjemme i dagligstuen. Fem års målrettet forskning ligger der bag den ergonomisk buede skærm, der giver øjet samme afstand til alle dele af billedet. Designet har allerede høstet udmærkelser som Red Dot: Best of the Best og European Design TV Award ved årets EISA Awards.

LG Gallery OLED – som et maleri på væggenLG's Gallery OLED-fjernsyn 55EA880W er et designfjernsyn i særklasse, hvor problemet med lydkvaliteten i fjernsyn er løst på kreativ vis. Ved køb af et LG Gallery OLED, der er et ca. 4 mm tykt og fladt fjernsyn beregnet til at hænge op på væggen, medfølger der en ramme i udførelse som en traditionel billedramme. Skjult i rammen er anbragt et 2.2-kanals lydsystem, der giver en fyldig og kraftig lyd. Fordi 55EA880W bliver en slags indrammet maleri, har LG indbygget en såkaldt Gallery Mode, der giver brugeren mulighed for at få vist højtopløste digitale udgaver af kendte værker af kunstnere som Vincent van Gogh og Paul Gauguin. Samtidig gør Gallery Mode det nemt for brugeren at benytte OLED-fjernsynet til at vise sine egne fotos som diasshow.

Pris og tilgængelighedVejledende udsalgspris for LG 55EA980W er 79.999 kr. inklusive moms og for LG55EA880W 89.999 kr. inklusive moms. Begge modeller kommer i handlen i løbet af oktober.

 

 

 

Del denne artikel

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn