Tirsdag, 09 juni 2015 19:11

Det virker som en harmløs quiz på Facebook, men hvad forgår der enlig.

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Der florerer en del kampagner inde på Facebook for tiden, såsom forskellige quizzes, hvem ens soulmate er osv. Udover at disse kampanger skal underholde dig, har de også et andet formål, nemlig at få så mange oplysninger ud af dig, som bruger.

facebook oplysninger quiz

Det sker ved at du giver dem adgang til dine oplysningerne, ved at accepter deres forespørgsel, om at må hente nogle oplysninger. Deres alias for dette, er som regel at gøre quizzen mere præcis, f.eks.
CSIS Security Group A/S, udkom i dag med en artikel, hvor der er et eksempel hvor hvordan leverandøren/marketingsfirmaet bag ”captainquizz”, som florer på Facebook for tiden, får tilgang til dine oplysninger. Oplysningerne i dette tilfælde er din:

  • Offentlig profil
  • Venneliste
  • Tidslinjeopslag
  • Fødselsdag
  • Billeder

Så inden, når man sidder i kedsomhedens time, og man skal til at trykke ”Ok” eller ”accepter”, for at få tilgang til denne quiz for eksempel. Så tænk lige en ekstra gang over det.
Men hvad bruger de marketingsfirmaer så oplysningerne til? Oplysningerne bruges til at målrette produkterne, som du bliver tilbudt, for at øge chancerne for salg. Dette kan f.eks. være en tablet til kun 5 kroner, ligesom eksemplet CSIS bruger. De råder en til, ligeledes gør vi, læs det med småt inden du accepterer. For før man har set sig om, er alle ens oplysninger tilgængelig, for de store pengesultende grippe og man er medlem af noget til 299 Kr. pr. måned. CSIS har et eksempel på hvordan dk.MrCal365.com gør dette, og de har gennemlæst det med småt og skrevet det mere forståeligt, det kan anbefales at læse dette link: https://www.facebook.com/csis.dk/ omkring det.

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 925 gange
Log ind for at skrive en kommentar.