Fredag, 30 januar 2015 13:02

Den brugerdefinerbare smartphone fra Google | Project Ara

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Project Ara | Den modulære smartphone fra Google får release i 2015.
project ara startbillede

Projekt ara fra google er blevet til en løsning på problemet elektronikspild. Istedet for at vi smider en mobil ud når den ikke re hurtig nok eller batteriet kun kan holde i ½ dag, så har projekt ara lavet det således at mobilen er modulær og på den måde bygget op af enkelte moduler.

Den er lavet således at du har et et form for skelet hvorpå du kan sætte foskellige moduler. modulerne kan placeres hvor man har lyst til det og man kan blot påsætte lige præcis de moduler som du har behov for. Eksempelvis så kan du påsætte et større og bedre kamera på mobilen og så fjerne bluetooth modulet. Eller du kan have en lille processore men store batterier hvis du kun bruger den til at snakke i. Alt er ganske enkelt muligt. Selv skærmen kan tages af som et modul og blot blive udskiftet hvis den går i stykker.

Idéen er at det skal gælde alt elektronik så det for alvor kan gøre en forskel på elektronikspildet, men de har valgt at starte med mobiltelefonen som er noget af det elektronik vi mennesker udskifter mest.

Nu sidder du nok og tænker at det lyder til at blive dyrt og advanceret. Men nej. Du skal se sådan på det at en ny mobil koster mellem 3-5.000 og at du med ara måske kun skal betale 500 kr. for en ny og hurtigere processore. Sammentidig støtter du også det globale miljø. Projekt ara svare til selv at sammensætte en stationær computer og bestemme hvilke komponenter og features der skal i den og hvro gode de skal være.

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Læst 292 gange
Log ind for at skrive en kommentar.