Torsdag, 02 juni 2016 17:23

Creatives iRoar og iRoar Rock sætter ny standard for bærbare højttalere

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Creative lancerer nu en ny Bluetooth-højttaler i lydbrandets populære Roar-serie, der sætter nye standarder inden for bærbare højttalere. Seriens nye topprodukt Creative iRoar er dobbelt så kraftfuld som den klassiske Roar-højttaler - og kombineres den med den eksterne subwoofer iRoar Rock, når lydniveauet og bassen yderligere nye højder.

creative iroar

 

På CES-messen i Las Vegas tidligere på året løftede Creative sløret for nye lanceringer i lydbrandets efterhånden velkendte Sound Blaster Roar-serie: den trådløse Bluetoothhøjttaler iRoar og den tilhørende subwoofer iRoar Rock. Her vakte især iRoar begejstring, og højttaleren løb med en CES Innovation Award i kategorien ’Audio/Video komponenter og tilbehør’. Nu lanceres både iRoar og iRoar Rock i Danmark.

creative iroar 1creative iroar 3

Dobbelt så kraftfuld som forgængeren
Designet har fået et løft med moderigtige detaljer i kobber-look, men ellers minder den nye iRoars udseende meget om den klassiske Roar. På lydfronten er der dog sket en væsentlig opgradering. Den nye iRoar har ikke bare dobbelt så lang batteritid (op til 20 timer); den tager også lydniveauet til nye højder. 

iRoar producerer imponerende kraftfuld lyd, der er dobbelt så høj som i forgængeren - det føles  nærmest som at have to Roar i én. Samtidig skiller iRoar sig ud ved et hidtil uset niveau for individuel brugertilpasning, udtaler Creatives direktør Sim Wong Hoo, der ikke lægger skjul på sin begejstring og stolthed over det, han kalder ”den fedeste højttaler, vi nogensinde har skabt”.

Højttaleren er baseret på en brugerdefinerbar åben platform. Det betyder, at man – udover at bruge højttaleren som den er – også kan tilpasse den til ens personlige ønsker og behov fx via software addons, eller ved at gøre brug af højttalerens dock-tilslutning og på den måde udvide hardware-platformen.

Avanceret højttaler-teknologi
Tro mod Roar-seriens prisbelønnede lydkvalitet skuffer seriens nye topprodukt ikke på lydfronten. Takket være fem højttalerenheder - inklusive subwoofer - leverer den kompakte iRoar en forstærkereffekt på over 40 watt. Letvægtshøjttaleren drives af to højfrekvens-drivere, som sørger for vidtrækkende spredning af de høje toner, en 2,75”subwoofer, der sikrer fyldig bas, mens to passive radiatorer spreder bas-bølgerne i rummet. iRoar er også udstyret med to high-performance forstærkere, hvoraf den ene er dedikeret til at forstærke de lave toner og mellemtonerne, mens den anden er fuldt dedikeret til de høje frekvenser. På den måde fylder iRoar rummet med en klar og velafbalanceret lyd med kompromisløs bas.

Løft bassen til nye højder med iRoar Rock
Sammen med iRoar lancerer Creative også den eksterne subwoofer iRoar Rock, der er fuldt ud kompatibel med højttaleren. Når iRoar placeres ovenpå docken, opnår man en yderligere forbedret bas og dyb surround-lyd. Samtidig fungerer docking-stationen som oplader, så iRoar er fuldt opladet og lige til at tage med, når man skal ud af døren. iRoar Rock udvider anvendelsesmulighederne for iRoar-højttaleren, og med kombinationen af de to  behøver man ikke meget andet i sit højttaler-set up. Subwooferen sikrer en væsentlig opgradering, så selv de mest kræsne lydører tilfredsstilles, samtidig med at man stadig har en bærbar højttaler i høj kvalitet til at tage med på farten.

creative iroar 0creative iroar 4

Opgrader til samtaleanlæg med iRoar Mic
Men kombinationsmulighederne ophører ikke her. Parrer man iRoar med den trådløse mikrofon iRoar Mic, som Creative lancerede tidligere på året, kan iRoar også bruges som komplet samtaleanlæg. iRoar Mic vejer blot 30 gram og leverer op til 10 timers taletid. Den er udstyret med såkaldt RapidTalk™- teknologi, der sikrer hurtig, nem og klar lydtransmission. Det gør iRoar Mic ideel særligt i professionelle sammenhænge fx i forbindelse med præsentationer, foredrag eller telekonferencer.

creative iroar 2

Propfyldt med features og innovative teknologier
iRoar er propfyldt med features og innovative teknologier, der forbedrer og  tilfører nye dimensioner til lydbilledet og brugeroplevelsen uden at øge kompleksiteten eller gå på kompromis med brugervenligheden. En bred vifte af tilhørende apps (både til iOS og Android) udgør ”instrumentbrættet” for højttaleren og gør det nemt fx at styre og ændre lydprofiler og – indstillinger.

Oversigt – innovative teknologier i iRoar

 • BlasterX Acoustic Engine optimerer højttalerenhedernes akustiske performance. Teknologien sørger for, at potentialet i hver højttalerenhed udnyttes fuldt ud – uden at gå på kompromis med gengivelseskvaliteten.
 • Dynamic Range Expansion sørger for bedre lydkomprimering og dynamisk udvidelse af lyden.
 • Smart volume-teknologi minimerer pludselige skift i volumen under musikafspilning og sikrer et behageligt lydniveau.
 • BlasterX Immersion baseret på Creatives CMSS™ -teknologi (Creative MultiSpeaker
  Surround) gør, at højttaleren leverer en dybere lydoplevelse med en lydscene, der rækker længere end hvad man burde forvente af en højttaler i iRoars kategori.
 • Adaptive Noise Reduction samt Adaptive Acoustic Echo Cancellation sikrer, at brugerens stemme går klart igennem, når man benytter iRoars indbyggede højttalertelefon. Højttalertelefonen opsamler 360 graders lyd via den indbyggede mikrofon, hvilket gør Roar Pro ideel til telefonmøder og telekonferencer. Vælges i stedet såkaldt ’privat mode’ nøjes mikrofonen med at opsamle lyd inden for en 30-graders zone foran  højttaleren, så kun det væsentligste indfanges, mens omgivende støj reduceres. Opgrader til smart højttaleranlæg ved at koble iRoar mic til din iRoar
 • Voice Morph kan – når teknologien aktiveres – bruges til at ændre ens stemme i real-time på sjove måder og kan fx bruges som et humoristisk element i præsentationer.

Oversigt - features samt tilkoblingsmuligheder for iRoar:

 • Multifunktionaliteten i iRoar gør, at højttaleren har mange forskellige anvendelsesmuligheder.  Ønsker man at udvide lydscenen kan man koble to iRoar-enheder sammen, eller man kan anvende den eksterne subwoofer iRoar Rock. Det er også muligt at forbinde højttaleren trådløst med iRoar Mic og på den måde forvandle iRoar til et komplet samtaleanlæg.
 • iRoars åbne platform gør det muligt at skræddersy højttaleren til forskellige behov. Det åbner muligheder for, at udviklere kan justere, ændre eller sågar udvikle egne add-ons gennem den såkaldte Dashboar-app. For mere information og nye opdateringer besøg http://developers.creative.com
 • En bred vifte af tilhørende apps (både til iOS og Android) gør iRoar meget brugervenlig trods det, at den er propfyldt med forskellige features. Via forskellige apps kan man fx tilpasse lydprofiler, så de passer til ens behov.
 • Justerbar touch-kontrol lyser op og fader ud, alt efter hvilken højttalermode, man har valgt. Ovenpå er iRoar desuden udstyret med en LED dot-matrix, der indikerer højttalerens lydniveau.
 • Bluetooth og One-touch forbindelse via Near Field Communication (NFC) sikrer tilkobling  til en NFC-aktiveret enhed med bare en enkelt berøring. Det er desuden muligt at koble to Bluetooth-enheder til højttaleren samtidig.
 • HD Audio Codec Support via aptX og AAC sørger for højst mulig lydkvalitet og lavest mulige responstid.
 • USB tilslutning sikrer tabsfri og nøjagtig digital lyd via PC mens et optisk kabel transporterer  tabsfri lyd mellem iRoar og fx Smart TV eller spillekonsol.
 • Integreret MicroSD WMA og MP3-afspiller gør det muligt at afspille lyd direkte fra et MicroSD kort.
 • Indbygget lydoptager gør det muligt at optage alle former for lyd via den indbyggede mikrofon.
 • 9000 mAh genopladeligt Lithium-Ion batteri giver - udover 20 timers spilletid - også mulighed for opladning af smartphones og tablets.

Vejledende priser og tilgængelighed

Creative iRoar koster 3099 kr. For mere information om iRoar, besøg http://en.europe.creative.com/p/speakers/creative-iroar

Creative iRoar Rock koster 1149 kr. For mere information om iRoar Rock, besøg http://en.europe.creative.com/p/speakers/creative-iroar-rock

Creative iRoar Mic koster 619 kr. For mere information om iRoar Mic, besøg http://en.europe.creative.com/p/sound-blaster/creative-iroar-mic

Alle produkter kan købes online på www.creative.com For køb i butik, kontakt venligst din lokale forhandler.

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Vigtig information:
Alle produkter er sponsoreret af den givne producent, med formålet at teste og anmelde det givne produkt. Alle vore test og anmeldelser er objektive, og vi er på ingen måder betalt i forhold til anmeldelsen eller konklusionen, af det givne produkt.

 

Yderligere information

Læst 1284 gange
Log ind for at skrive en kommentar.