Mandag, 23 september 2013 17:31

Chaos Computer Club har brudt sikkerheden på Apples fingertryksaflæser

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sikkerheden på Apples nye iPhone 5S er blevet brudt, af den berygtede tyske hackergruppe - Chaos Computer Club.

fingerprintreader

På en film viser klubben hvordan deres hackerhold brugte et fingeraftryk, som var efterladt på en glasoverflade og dernæst skabte et falsk fingeraftryk. Dette kunne efterfølgende lægges over på en tynd film og bruges - som vi før har set det på film.

 

 

Dette viser igen, at fingeraftryk ikke er egnet til brug til adgangskontrol og bør derfor undgåes, fortæller brugeren Starbug fra Chaos Computer Club, som er verdens mest kendte og respekterede hackergruppe.

Apple slår fast, at fingeraftrykket i selve telefonen ligger på en topsikret A7-chip - hvorfra det ikke skulle kunne trækkes ud.

Fingeraftrykkene og dem kan der gemmes op til fem af - bruges ikke blot til at låse iPhone'en op med, men kan også anvendes til betaling i Apples iTunes Store - sidstnævnte kræver dog at man anvender fire fingre.

Fingeraftrykshackningen er den tredje sikkerhedsbrist, som nu er kommet frem, siden Apples lancerede den ny iPhones og det opdaterede iOS-styresystem iOS7, som Apple lancerede i sidste uge. En hacker havde fundet en sikkerhedsbrist i det nye Kontrolcenter, så man på en iPhone 4S og en iPhone 5 kunne skaffe sig adgang til både billeder og til at sende e-mails. En anden hacker viste, at man fra nødkaldsskærmen faktisk kan ringe til ethvert nummer og ikke blot efter hjælp.

To sikkerhedseksperter samlede i sidste uge penge sammen for at give dem til den, der først brød Apples fingeraftryksgenkendelse.

 

 

Læst 457 gange
Log ind for at skrive en kommentar.