Tirsdag, 08 september 2015 21:24

Canon udvikler 250 megapixel billedsensor

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(4 bedømmelser)

250 megapixel i en billedsensor der ikke er større, end at den kan være i et almindeligt systemkamera. Er det fremtiden?

frontpage

Ekstrem detalje grad

Canon har udviklet en ny CMOS billedsensor med 250 megapixel (19580 x 12600 pixels) i størrelsen APS-H, som er en mellemting mellem APS-C (som er standarden i systemkameraer) og full frame. Dette er det højeste antal pixels nogensinde på denne sensorstørrelse, og 30 gange mere end 4K opløsning. Den skulle kunne fange en enorm mængde detaljer, faktisk nok til at man ville kunne læse bogstaverne på siden af et fly der befinder sig 18 kilometer oppe, ifølge Canon selv.
Med en sådan detalje grad følger naturligvis også nogle krav til resten af teknikken, deriblandt ISO håndtering og støjreduktion. Af samme grund er sensoren bygget til at håndtere en ultra høj overførselshastighed på 1,25 milliarder pixels per sekund, hvilket kan omsættes til 5 billeder per sekund med fuld opløsning. 

Canon 250mp

Bliver alle lommekameraer så udstyret med 250 megapixel? 

Det korte svar er "Nej" - ikke i en nær fremtid i hvert fald. Denne sensor er ifølge Canon primært udviklet som et værktøj til brug i f.eks. specialiseret overvågning, ultra-højopløste måleinstrumenter og andet industrielt udstyr. 
Typisk ved denne type lanceringer, går der 5-10 år før teknologien bliver tilgængelig for os almindelige forbrugere. Eksempelvis viste Canon i 2007 en 50 megapixel sensor, som dengang virkede helt urealistisk. Det tog altså 8 år at få udviklet Canon EOS 5DS med 50,6 megapixel, og det ligger stadig uden for de flestes rækkevidde med en pris på omkring 30.000 kr. 
Desuden vil en 250 megapixel billedsensor også sætte helt nye krav til både den optiske kvalitet i objektiverne, men også hastigheden på vores lagringsmedier. Så forvent ikke at se denne type sensor i almindelige kameraer et godt stykke ude i fremtiden. 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Læst 822 gange
Log ind for at skrive en kommentar.