Onsdag, 04 november 2015 20:35

Trendnet TEG-S5g - Lille og smart, samt meget lav strømforbrug

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Så er det tid, til at kigge på et produkt fra Trendnet. Det er en lille, smart gigabit switch i den grønne serie, det betyder, at der er et meget lavt strømforbrug, faktisk skulle den ikke overskride 3 watt under fuld load. Det må siges at være ret godt!

Trendnet TEG S5gstrat

trendnet logo

TRENDnet's vision er at bygge innovative, let-at-bruge, og pålidelige netværks produkter som folk har tillid til. TRENDnet's netværksløsninger består af utallige anordninger, forbinder din livsstil og arbejdsplads. TRENDnet har produceret prisvindende netværksløsninger siden 1990. TRENDnet forbinder dig med, hvad du værdsætter mest. TRENDnet har et stort produktsortiment af trådløse og kablede perifer produkter. Læs mere på http://www.elektroniktest.dk/netvaerkskamera/trendnet-tv-ip320pi-udendors-overvagning-med-nattesyn.


Specifikationer

Standards IEEE 802.3 10Base-T; IEEE 802.3u 100Base-TX
  IEEE 802.3ab 1000Base-T; IEEE 802.3x Flow Control
Network Media Ethernet: Cat. 3, 4, 5, up to 100m
  Fast Ethernet: Cat. 5, up to 100m
  Gigabit Ethernet: Cat. 5, 5e, 6, up to 100m
Data Rate Ethernet: 10Mbps/20Mbps (half/full-duplex) Fast Ethernet: 100Mbps/200Mbps (half/full-duplex)
  Gigabit Ethernet: 2000Mbps (full-duplex)
Protocol / Topology CSMA/CD, Star
Power Consumption 3w (max)
Switch Fabric 10Gbps forwarding capacity
Interface 5 x 10/100/1000Mbps Auto-MDIX RJ-45 Ports
Data RAM Buffer 104Kbytes
Filtering Table 1Kbytes entries
Diagnostic LED Power, Link/ACT, 100Mbps, 1000Mbps
Power Adapter 5V DC, 2.5A external power adapter
Dimension 150 x 105 x 33mm (5.9 x 4.1 x 1.3 in)
Weight 225g (8oz)
Temperature 0° ~ 50° C (32° ~ 122° F)
Humidity 10%~90% (non-condensing)
Certifications FCC, CE

Design & Features

trendnet-teg-s5g5trendnet-teg-s5g6

Vi starter med at kigge på indholdet, der er jo ikke så meget, da det er en ret simpel enhed. Der er en strømforsyning, samt selve enheden, hvilket også er det der skal bruges, samt et par Ethernet kabler, og så er man kørende. Det er nemlig ikke en model der kan styrers via et webinterface, det er som regel heller ikke en nødvendighed i et normalt hjem, da man ikke bruger de funktioner, en sådan model ville have, denne switch er i virkeligheden bare en mulighed for, at få flere Ethernet-huller i sit netværk, og det vigtigste formål er, at videregive de informationer der bliver sendt til den.

Pakkens indhold:

 • Trendnet TEG-S5g
 • Strømforsyning
 • Brugsanvisning

trendnet-teg-s5g0trendnet-teg-s5g4

Fronten er udstyret med en række dioder, som giver informationer om, hvad der foregår på enheden, det kigger på vi lidt længere nede. Da det jo er deres Greenline, er den udstyret med en del grønne detaljer (eks. klistermærkerne), som nok ikke er min kop te, da jeg helst ser en enhed som denne så anonym som muligt, i det her tilfælde betyder det ikke så meget, da den kommer til at sidde under et bord. Begge sider er åbne med riller, så der kan komme luft ind og køle, selvom der ikke bliver udviklet den store varme heri.

trendnet-teg-s5g1trendnet-teg-s5g2

Med sine 5 Gigabit porte kan man hermed få 4 ekstra enheder på sit netværk, det er typisk noget jeg bruger til at give de ekstra porte, der skal til ved et computerbord eller et mediecenter-opsæt med smart TV osv. Da det gør at man slipper for at trække flere kabler over til de enheder, dog skal man her huske på, at den port der skal videregive forbindelsen, nu skal håndtere en del flere forbindelser, og man her ikke får den fulde hastighed ud på resten af netværket, da der jo kun er 1Gbps ud fra switchen til resten af hjemmenetværket.

trendnet teg s5g8

Til sidst skal vi lige kigge på de her dioder, de giver et hurtigt overblik over om man kører 10, 100 eller 10000mbit på den pågældende port, det er opdelt i farver så man nemt kan kende forskel.


Konklusion

Ja, det er jo ikke en enhed der er så meget at fortælle om, den gør som der er lovet, og den leverer faktisk varen ret godt, imens jeg har måtte genstarte min Netgear 1 gange har denne her bare kørt derud af, uden fejl eller nedbrud, og det er jo yderst tilfredsstillende, og i øvrigt det jeg forventer af en switch. Som en lille ekstra god ting, så bruger den max. 3 watt under fuld load, og det må jo siges, at være ganske lavt, når man tænker på hvad der skal sendes igennem den lille boks. For lige at runde af på denne green model, så er den udstyret med noget automatik, som gør, at hvis man kører med et kort kabel, skruer den automatisk ned for sendestyrken, og sparer dermed strøm, og her er de 3 watt så det absolutte max. man vil komme op og bruge, og det er efter min mening ganske imponerende. Jeg vælger hermed at give Trendnet et flot 10 tal, for en prisvenlig og meget stabil switch.

plus

 • Prisvenlig med fokus på det grønne
  Med sin lave pris og det vildt lave strømforbrug, må det siges at være en ting der trækker meget op på en enhed, som mange efterhånden har brug for.
 • Grønne funktioner
  For at spare så meget på strømmen, som det nu er muligt uden at det går ud over ydelsen, er der en funktion der selv styrer sendestyrken, alt efter længden på kablet der er tilsluttet hver port.
 • Lille og forholdsvis diskret
  Den er jo ikke ret stor, og der er mulighed for montering med et par skruer, og de grønne klistermærker, som jeg pointerer højere oppe, kan jo ret nemt pilles af, hvis det generer så meget at man gider det :)
 • LED indikatorer på fronten
  Det er som sådan ikke noget, som andre ikke bruger, men det er en god ting, så man kan se hvilke hastigheder forbindelsen har.

minus

 • Jeg ser intet som hører hjemme under kategorien minus, så derfor holder vi den tom.

overallscore10

gold

 


Conclusion

Well, it's unite that I can say a whole lot about, it delivers as promised, and it actually delivers really well, while I had to restart my Netgear once, this unite has just done the job without any errors or break downs, and that is really satisfying, and what I expect from a switch. As an extra positive thing, it uses a max of 3 watts under full load, and you have to say, that this is pretty low, when considering what this little box has to do. To round this green model up, it's equipped with something automatically, which does, that if you use a short cable, it automatically turns down the transmission strength, and thereby cut down on the power, and this is where the 3 watts is and absolute maximum that you will use, and in my opinion, that's really impressive. I choose to give Trendnet of score of 10, for a price friendly and very stabile switch.

plus

 • Price friendly with an eye on the green
  With its low price and very low power consumption, you have to admit that this is something that gives a unite that a lot of people need, an extra edge.
 • Green functions
  To save that much on power that is possible without having to compromise with the performance, there is a function that controls the transmission strength itself, according to the length of the cable that is connected to every port.
 • Small and relatively discreet
  It isn't very big, and you can mount it with a couple of screws, and the green stickers as I mentioned earlier, is pretty easy to peel off, if it bother you that much.
 • LED indicator on the front
  Well, it isn't something you don't find with other unites, but it's a good quality, so you can se what speed the connection has.

minus

 • I haven't found anything to put among the minuses, therefor we are keeping this part empty.

overallscore10

gold

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 734 gange
Log ind for at skrive en kommentar.