Onsdag, 08 juni 2016 13:17

Linksys LAPAC1750 - Solidt og pålideligt access point

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(3 bedømmelser)

Linksys sendte os deres LAPAC1750 Access point, der henvender sig både til private og erhvervskunder. Det er udstyret med den nyeste AC teknologi samt MU-Mimo, der giver en bedre hastighed for flere brugere på samme Access point.

linksysAP

Linksys ny logo

Linksys blev grundlagt i 1988 i en garage i Irvine, Californien. Grundlæggerne, Janie og Victor Tsao (der modtog en kandidatgrad i datalogi fra Illinois Institute of Technology i 1980), var indvandrere fra Taiwan, der holdt andet job som konsulenter med speciale i parring amerikanske teknologi leverandører med producenter i Taiwan. I dag erLinksys en del af Belkin, hvor de dog er et brand for sig selv.

Hos Belkin International, skaber vi produkter, der hjælper folk med at forstå kraften af ​​teknologi og gøre folks liv bedre, lettere og mere tilfredsstillende. Dette har været Belkin mission siden vores start i 1983.
Belkin blev grundlagt af CEO, Chet Pipkin, i hans forældres garage. Allerede dengang blev Chets passion drevet ved at løse kundens behov. Han fremstillede computerkabelsamlinger om aftenen og i weekenden, og solgte dem til lokale computerproducenter og forhandlere som svar på det spirende ’personlige computer marked’ i 1980'erne. Siden da har vi beholdt vores sydlige Californienrødder og er nu bosat i Playa Vista, lige i hjertet af Los Angeles tech center.
I dag har Belkin International har tre mærker - Belkin, Linksys og WeMo – for at forbedre den teknologi, der forbinder os til mennesker, aktiviteter og oplevelser, vi elsker. Belkin produkter er kendt for deres enkelhed og brugervenlighed, mens vores Linksys mærke medvirker til at gøre trådløs tilslutning mainstream hele jorden rundt. Vores nyeste mærke WeMo, er førende i at levere tilpassede smarthome erfaringer. Dens produktplatform giver folk mulighed for at overvåge, måle og styre deres elektronik, hvidevarer og belysning i hjemmet og på farten.


Specifikationer

Model Name:
LAPAC1750
Network Standards:
IEEE 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11ac
WMM - Wireless Multimedia Prioritization
Power over Ethernet Plus (PoE+) IEEE 802.3at
Radio Frequency Bands:
2.4GHz and 5GHz (Concurrent)
Ports:
1 x Gigabit LAN Port with IEEE 802.3at PoE+
1 x 12V/1.5A power port
LEDs:
1 x System LED
Buttons:
Reset Button
MIMO:
3x3
Antenna Type:
Internal PCBA Antenna
Antenna Gain:
1.7dBi @2.4G, 1.9dBi @5G
RF Transmit Power:
High Power PA
Radio Frequency Channels:
2.412 to 2.462 GHz: 11 channels
5.180 to 5.240 GHz: 4 channels
5.745 to 5.825 GHz: 5 channels
Receiver Sensitivity:
802.11b @11Mbps: -85dBm
802.11a/g@54Mbps: -73dBm
802.11n@HT20 MCS7: -67dBm
802.11n@HT40 MCS7: -65dBm
802.11n@HT40 MCS7: -65dBm
Maximum Power Consumption:
15W
Dimensions (LxWxH):
9.57 x 9.33 x 1.72 inches
Weight:
1.12lb
Operating Temperature:
0° to 40°C (32° to 104°F)
Storage Temperature:
-20° to 70°C (-4° to 158°F)
Operating Humidity:
10% to 85% non-condensing
Storage Humidity:
10% to 90% non-condensing
Mounting:
Wall
Ceiling
Security Features:
Multiple SSIDs (16)
SSID Broadcast
SSID to VLAN Mapping
Wi-Fi Protected Access (WPA/WPA Mixed, WPA2) Personal and Enterprise
RADIUS
Mac-Based Access Control
Rogue AP Detection
802.1X Supplicant
Channel Isolation
Security Lock:
Kensington Security Lock
Quality Of Service:
WMM
Bandwidth Management
Management Interface:
HTTP
HTTPS
SNMP
Regulatory Compliance:
FCC, CE, IC
Advanced Features:
Wireless Distribution System (WDS)
Workgroup Bridge
IGMP/MLD Snooping
Scheduler
Band Steering
IPv6 Interface
Dual Image Support
Captive Portal
Clustering
Event Notification:
Local Log, Remote Syslog, and Email Alert
Network Diagnostics:
Log, Ping, Packet Capture
Warranty and Support:
Limited Lifetime Warranty
Centralized Management System:
Clustering

Video


Design & Features

IMG 0943IMG 0945IMG 0946

På billederne oven over får du et overblik over de dele der er i kassen når man køber et Linksys LAPAC1750, det består af de dele man skal bruge for at komme i gang med at bruge det nye Access point, der medfølger beslag til både gips og almindelig loft, så der er mulighed for montering i begge dele, samt en skabelon til at bore hullerne efter. Derefter der er et ethernet kabel, som i mange tilfælde ikke er langt nok, men det er med i kassen, sidst men ikke mindst er der en strømforsyning. Hvis man har en switch, der har indbygget POE+, eller en strømforsyning med POE+, så kan man med fordel bruge det, så man ikke behøver at have 2 kabler op til Access pointet.

IMG 0944

Selve Access pointet er ganske pænt og neutralt, det er en smule større end de modeller vi havde fra Ubiquiti før, men ikke noget der generer os her i husstanden. I toppen er det udstyret med en diode, der angiver om det er i drift, eller hvis der skulle være nogle fejl på udstyret. Det er udstyret med den nyeste MIMO 3x3, der skulle give mulighed for bedre udnyttelse af Access pointet. Du kan læse mere om MU-MIMO her.

IMG 0940IMG 0941

Montering foregår ganske enkelt ved at man bruger den medfølgende skabelon, eller borer direkte igennem de huller der er i det beslag med medfølger, når det er gjort, monterer man Ethernet kabel og strømforsyning, med mindre man er udstyret med en POE+ Switch eller strømforsyning. Derefter skubber man Access pointet op i rillerne og drejer det med uret til det klikker fast. Nu er du klar til opsætning, som foregår ganske enkelt, ved at kontakte Access pointet på 192.168.1.252, det er den IP adresse det vil have som standart, med en netmaske der hedder 255.255.255.0, hvis dit udstyr kører på et andet scope kan det være nemmere at have et stik direkte i en PC, og lave en fast IP til opsætningen af LAPAC. Når du er kommet ind til Web brugerfladen er du klar til at logge ind, og sætte det hele op som du vil have det. Skulle man være i tvivl er det standart bruger og kode ord "admin"

Video gennemgang af LAPAC1750 Software

VIDEO


Test & Resultat

Afstand - forhindring 2,4GHz - WI-FI 802.11n 5GHz - 802.11ac
1 - 2 meter 18,9 Mb/s 71,2 Mb/s
10 meter udendørs, mur imellem 17,8 Mb/s 39,2 Mb/s
20 meter udendørs mur imellem

16,5 Mb/s

32,7 Mb/s
50 meter udendørs mur imellem 10 Mb/s 32,2 Mb/s
70 meter udendørs mur imellem 6,9 Mb/s 25,2 Mb/s
115 meter udendørs mur imellem 355 Kb/s 0 Mb/s

Først efter en afstand på 118 meter mistede jeg signalet til 2.4Ghz, man kan dog diskutere hvor brugbart det er ved den afstand, men meget imponerende synes jeg. Hastighederne inden for husstandens vægge er kanon, og her er der absolut intet at klage over. Det kører bare uden problemer. Her under er det billede af, hvor jeg tester 7 enheder på samme tid der streamer Youtube video, og ingen af dem har problemer, eller endda problemer med at få bufferen op.

Pic0


Konklusion

Linksys LAPAC1750 oplevelsen har været super god, jeg har været bruger af Access points i nogle år nu, da jeg har en netværksopsætning her hjemme, der kræver at jeg har en løsning som denne. Tidligere har jeg anvendt Ubiquiti's modeller, som også har gjort at godt job, der har bare været et stort fald i hastigheden mellem de rum der er her i husstanden, og det har faktisk ændret sig en del med Linksys's model her, jeg oplever at det er meget bedre til at levere hastighederne mellem rummene her, end mine tidligere løsninger, så det er klart et stort plus, og en af de vigtige ting, når det kommer til formålet med denne løsning. Men der er flere positive ting at snakke om her, selvom Ubiquiti skulle levere MU-MIMO med deres AP-AC ( Den gamle AC model ) så må det være en tidlig udgave af den technologi, for jeg var ærligt lidt skuffet, for allerede med 2-3 enheder på, der lavede noget på nettet, var man tynget af dårlig hastighed, det er så endnu en ting som Linksys ser ud til at klare bedre, for her kan vi have 7 enheder der spiller højopløst Youtube klip uden noget, og der er ikke engang lang buffer tid eller noget, da jeg satte den sidste enhed til at spille, jeg havde simpelthen ikke flere enheder der kunne sluttes til, så til vores forbrug er det mere end rigeligt.

Lad os snakke om opsætningen, som foregår direkte på access pointet, og ikke igennem en controller, som mange andre skal have, og jeg ser det som en lettelse for mange private, da man ikke nødvendigvis skal have en PC tændt, for at Captive portal kan fungere som adgang til gæster osv. Der er ikke meget man kan gøre galt, og det er meget nemt at gennemgå en opsætning, faktisk ikke anderledes fra en normal high hjemme router med WiFi, dog skal man huske, at her skal man have en router foran, til at håndtere IP adresser, firewall osv. Det er en stand alone enhed, i den forstand at det ikke skal styres af en anden enhed, som eksempelvis Cisco, Ubiquiti og andre store mærker, de kan dog stadig sammenkædes med andre linksys access points, så man dermed kan skabe et lille business netværk med dem.

Jeg har tænkt meget over hvad man kunne ønske sig mere, og det er nok mere et spørgsmål om, om man har andre behov end de funktioner der er til rådighed, jeg mangler intet her i, og er derfor yderst tilfreds både med hastigheder og antal enheder, og ikke mindst at den har kørt klippestabilt uden et eneste udfald eller brug for genstart, opsætning og muligheder er også i top til mit forbrug. Hvis jeg skal nævne EN ting, så er det størrelsen på det, de andre på markedet arbejder i at lave dem små og enkle, hvor det her måske er lidt stort, men ikke umiddelbart grimt, og det kommer af at min kæreste ikke synes det var så slemt, og vi ved jo alle sammen at kvinder er den perfekte test når det kommer til det. Så alt i alt, er jeg meget tilfreds og vil give Linksys mine varmeste anbefalinger for det her produkt, som det ser ud lige nu i 2016, så leverer det som det skal og som forventet!

plus

 • Stærk og pålideligt
  Det leverer varen, og har gjort det i al den tid jeg har brugt det nu, der har ikke været brug for en genstart eller andet, med mindre jeg har ændret noget eller skulle tage strømmen fra min switch, og det er noget af det der betyder meget for mig, så man kan stole på at det bare kører!
 • MU-MIMO
  Som jeg også har taget et billede af, så er der testet med 7 enheder der står og streamer på samme tid, uden at det har den store effekt på det trådløse netværk, og det er meget imponerende, jeg er ret sikker på der kan køre mange flere på, inden det knækker.
 • Stand-Alone
  Stand alone betyder, at det kan klare sig selv med alle funktionerne, så længe der er en DHCP server bag det, som f.eks. en router. Andre modeller skal have en controller kørende for at alle funktioner virker som de skal, det er ikke nødvendigt her.
 • WAF ( Woman acceptance factor )
  Det er godkendt at kvinden her i huset, hun er måske nok lidt skadet af alt det elektronik, dog har hun stadig meninger om udseende af de ting der skal være fast installeret.
 • Nem og enkel at bruge og sætte op
  Overskriften siger det hele! Det er nemt at arbejde med og det er en meget intuitive brugerflade der er.

minus

 • Størrelsen?
  Jeg nævner det, for der er kommet et par kommentarer på det når folk ser det. Men er det et problem? Mange gange sidder det monteret i loftet og har man et hvidt loft er det jo ikke noget problem, der er trods alt kun 1 blå diode deri som lyser.

 

editors choice awardoutstanding performance award


Conclusion

The Linksys LAPAC1750 experience has been really good, I've been using Access points for some years now, since I have a network setup here at home that requires that I have a solution like this. Earlier I used Ubiquiti's models, which have also done a great job, though there has been a big drop in speed between the room there are here at this household, and it has actually changed somewhat with Linksys's model here, I feel that it is much better to deliver speeds between rooms here than my previous solutions, so it is clearly a big plus, and one of the important things when it comes to the purpose of this solution. But there are more positive things to talk about here, though Ubiquiti should supply MU-MIMO with their AP-AC (The old AC model) it must have been an earlier version of the techno lodging, cause I was honestly a little disappointed, because already with 2-3 units on who did something online, you were burdened by bad speed, and that is just one more thing Linksys seem to cope better with, because here we can have 7 devices that play high definition Youtube clips without anything and there is not even long buffer time or something, when I put the last unit to play, I simply didn’t have more devices that could be connected to, so for our consumption it is more than enough.

Let's talk about the setup, which takes place directly to the access point, and not through a controller, like many others must have, and I see it as a relief to many private users, since you do not necessarily need to have a PC switched on for Captive portal to act as an access for guests and so on. There is not much you can do wrong, and it's very easy to go through a setup, in fact no different from a normal high home router with WiFi, however, you must remember that here you must have a router in front, to manage IP addresses, firewall and so on. it is a stand alone unit, in the sense that it cannot be controlled by another device, such as Cisco, Ubiquiti and other major brands, they can still be linked with other linksys access points, so thus to create a small business network with them.

I've thought a lot about what you could wish for more, and it is probably more a matter of whether you have other needs than the features that are available, I lack nothing here, and are therefore extremely satisfied with both the speed and number devices, and not least that it has been running rock stable without a single failure or need for restart, setup and options are also in the top for my consumption. If I have to mention ONE thing, it's the size of it, the other in the market working to make them small and simple, where this might be a little big, but not immediately ugly, and it comes from my girlfriend who does not think it was so bad and we know all along that women are the perfect test when it comes to it. So all in all, I am very satisfied and will provide Linksys my warmest recommendations for this product, as it looks right now in 2016, so it delivers as it should and as expected!

plus

 • Strong and reliable
  It delivers, as has ever since I got it, there has been no need to restart or anything, unless I've made some alterations or had to unplug my switch, and this is something that matters to me, for me to trust that it simply just works.
 • MU-MIMO
  As I also took a picture of, this has been tested on 7 unites at a time, which all where streaming, without any minor impact on the wireless network, and that is really impressive, and I'm quite sur I could have hooked up many other unites before it crashed.
 • Stand-Alone
  Stand alone means that it's able to manage itself with the given functions, as long as it has a DHCP server behind, for example a router. Other models needs to have a controller running for the functions to work, that isn't necessary here.
 • WAF ( Woman acceptance factor )
  It's approved by the lady of the house, well she might be a bit influenced by all of the electronics in our home, however she still has an opinion of the designs of the unites that has to be a permanent installation.
 • Easy and simple to use and set up
  The title says it all! It's easy to work with, and it has a very intuitive user surface.

minus

 • The size?
  I mention it, because I've had a couple of comments on the subject when people has seen it. But is it a problem? Often the access point is mounted in the ceiling, and if your ceiling is white it's not a problem, and after all there only is 1 blue diode that lights up.

 

editors choice awardoutstanding performance award

 

Du kan følge os på Twitter, like vores Facebook-side og Facebook-gruppe, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Vigtig information:
Alle produkter er sponsoreret af den givne producent, med formålet at teste og anmelde det givne produkt. Alle vore test og anmeldelser er objektive, og vi er på ingen måder betalt i forhold til anmeldelsen eller konklusionen, af det givne produkt.
Læst 1056 gange
Log ind for at skrive en kommentar.