Onsdag, 28 oktober 2015 15:00

Asus RP-AC56 WI-FI Extender - Hvis dit WiFi er lidt slapt, så er denne her en mulighed, til at få et bedre signal

Hjælps os med at forbedre vores artikler, ved at bedømme dem.
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Asus er på gaden med en ny WiFi forstærker, som har en rigtig fin rækkevidde.

asus rp ac56 start

 

Asus logo

ASUS' navn er inspireret af Pegasus, den bevingede hest i græsk mytologi, der symboliserer klogskab og viden. ASUS er udtryk for styrken, renheden, og den eventyropsøgende ånd, der afspejles i denne fantastiske skabning – og stryger i vejret med hver nyt produkt, elektronikkoncernen skaber. Den taiwanske it-industry er vokset enormt i løbet af de seneste årtier, og landet er nu en dominerende spiller på verdensmarkedet. ASUS har længe været i forreste linje, når det gælder denne vækst, og selv om selskabet startede tilværelsen som en ydmyg bundkortproducent med en håndfuld medarbejdere, er ASUS nu den førende teknologivirksomhed og har flere end 12.500 medarbejdere ansat over hele kloden. ASUS udvikler produkter inden for enhver tænkelig kategori, der relaterer sig til informationsteknologi, inklusive pc-komponenter og –tilbehør, bærbare, tabletter, servere og smartphones. Læs mere på http://www.elektroniktest.dk/mus/asus-sica-gaming-essential-eller-spild-af-penge.


Specifikationer

Netværk Standard IEEE 802.11a, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac
Produktsegment AC1200 forbedret AC-performance; 300+867Mbps
Dækning store hjem
Datarate 802.11n : op til 300 Mbps - 802.11ac: op til 867 Mbps
Antenne Eksterne antenne x 2
Driftsfrekvens 2.4 GHz / 5 GHz
Kryptering WPA2-PSK, WPA-PSK, WPA-Enterprise , WPA2-Enterprise , support af WPS
Porte 1 x RJ45 til Gigabit BaseT til LAN
Knap WPS-knap, Genstartknap, Tænd/sluk-kontakt
LED-indikator Power x 1 - Wi-Fi x 2
OS Support Alle windows versioner og Mac OS X
Størrelse 139 x 85 x 33.5 ~ mm (LxWxH)
Vægt 220 g
Pakkens indhold RP-AC56 - Quick start-guide - Garantibevis
Driftstilstand Range extender-tilstand - Adgangspunkt-tilstand - Medieafspilnings-tilstand

Video


Design & Features

asus rp56 1asus rp56 2asus rp56 3asus rp56 4

Denne Asus repeater kommer i den velkendte papkasse, hvor man kan læse om produktet. På forsiden er der selvfølgelig et billede af produktet. Der er også lidt overordnet info, såsom at den kan komme op på 1200 Mbps på 2,4 og 5 Ghz. Den kan virke som roaming-assist, den har signalindikator, den er med easy setup, og den skal direkte i stikkontakten. På den ene side er der vist, hvordan man nemt kan parre den ved hjælp af WPS. På denne side er der også vist specifikationer, som I kan se længere oppe. Bagsiden viser lidt om, hvordan den virker sammen med ens router. Der er også vist, at den kan afspille musik fra ens smartphone via en app, som hedder aiplayer. Ydermere er der info om de 3 modeller, hvor den vi kigger på, er den største af de 3.

asus rp56 5asus rp56 6asus rp56 7asus rp56 8

Her ser vi så denne Asus repeater i al sin pragt. Som man ser, har den 2 udvendige antenner, som har en rigtig god rækkevidde, men den kommer vi tilbage til under testen. På fronten er der 3 led lys, som viser power, 5 Ghz og 2,4 Ghz. Hvor power LED'en kun lyser grøn når den er tændt, så lyser de 2 andre grønt for godt signal, gul for mellem godt signal og rød for dårligt signal. Hvis den slet ikke lyser, er der ikke noget signal. Man finder også 2 knapper på fronten, hvor den øverste er den føromtalte WPS knap, som er til at parre den med ens router, nemt og hurtigt. Den anden knap er reset knappen, hvor man kan gendanne til fabriksindstillinger. En rigtig smart ting, som den har er, at strømstikket bag på kan drejes, alt efter om den skal sidde i en stikkontakt med lodret eller vandret udtag. 

asus rp56 9asus rp56 10asus rp56 11

På venstre side af den, er det et rj45 stik, som man bruger til at komme ind på interface på den, hvor man kan indstille den til ens WiFi eller omdøbe den. Men stikket kan også bruges til at sætte en computer, eller andet udstyr til, som man ønsker, skal have adgang til nettet. Eller hvis man er så langt væk fra ens router, at den ikke kan fange noget WiFi, så kan man sætte den på det trådet netværk og så oprette et access point, og så er der WiFi der hvor man ønsker det. På højre side er det lille jack stik, som man kan tilslutte til ens forstærker eller bare en højttaler. Hvor man så via appen Aiplayer, kan streame musik fra smartphone eller tablet, eller man kan sætte den op til at afspille radio. I bunden er on/off knappen.

asus rp56 20

Denne WiFi forstærker kan man sætte op på 3 forskellige måder. Den første er AP Mode, hvor den er trådet sammen med en router, og sender WiFi signal ud på denne måde. Den er mest brugt, hvis man ønsker WiFi et sted, hvor ens router ikke kan nå ud med WiFi signalet. Den anden måde er Media Bridge Mode, som er den omvendte måde end den første, den skal kunne fange WiFi fra en router og så kan man sætte udstyr til, som ikke har WiFi men trådet net, og på den måde få net på enheden. Den tredje måde er den man nok mest kender fra en WiFi forstærkere, den hedder Repeater Mode, som jo fanger WiFi fra routeren og forstærker det og sender WiFi ud igen.

 

asus rp56 21  

Så har den det mega smarte AiPlayer, hvor du kan streame musik fra en iphone/ipad, andriod-enhed eller din tablet. Man skal bare installere app'en AiPlayer, som er gratis. Når den er installeret, kan man streame musik via forstærkeren til det man nu har sat til. Jeg har koblet den til mit anlæg i køkkenet, så den vej igennem kan jeg streame radio fra hele verden, eller mit yndlings musik fra itunes.


Opsætning


Test & Resultat

Så er vi kommet til testdelen. Jeg har testet den på den måde, at jeg har set hvor langt min router kan række, og derefter hvor langt den kan række med denne extender. Med min router uden extenderen, kunne jeg finde signal i hele mit hus, men ikke rigtig udenfor, det kunne jeg derimod med extenderen tilsluttet. Den fungerer bare super godt, den har udvidet mit WiFi signal til godt og vel det dobbelte. Min router står på 1. sal, i et teknik skab, og jeg har placeret extenderen i mit køkken, ved siden af mit anlæg, som er placeret i stueetagen. Den fungerer bare rigtig godt. Jeg har også haft den sat til AP mode i mit værksted, hvor jeg slet ikke havde WiFi før, og det fungerer også rigtig godt. AirPlayer-delen er meget nem at få til at virke, og fungerer bare rigtig godt. Man kan streame lige så længe man har forbindelse til den.


Konklusion

Så er vi kommet til den endelige dom over denne Asus RP-Ac56 forstærker. For at starte med opsætningen, så er det rigtig nemt, både med WPS men også via interface, som I kan se i videoen under "opsætning". De 3 måder den kan køre, på virker også rigtig godt, så det ikke bare er en forstærker, som så mange andre er, men her har man muligheden for at bruge den til lidt mere. Jeg kan kun anbefale denne forstærker, hvis du ligesom mig har haft et svagt signal. Kan denne Asus RP56 råde bod på det, så Du kan have kraftig signalstyrke overalt i huset, eller hvor Du nu skulle ønske det. Der er selvfølgelig en grænse, men jeg har testet det i et hus på 136 m2 i to plan, og der var signalstyrken ikke til at brokke sig over.

plus

 • Nem opsætning
  Det kan næsten ikke gøres nemmere, både med WPS og interface.
 • God rækkevide
  Den har en rigtig god rækkevidde både indenfor og udenfor.
 • Prisen
  Kvalitet koster, men her er der også snak om kvalitet.
 • 3 opsætnings muligheder
  De 3 muligheder gør, at den kan bruges overalt (næsten) .
 

minus

 • Lidt stor
  Den kan godt virke lidt stor, men hvis man gemmer den lidt, så gør det ikke noget.

overallscore9

silver

 


Conclusion

We reached the final verdict of this Asus RP-Ac56 aplifier. First we have the setup, which is really simple, both with the WPS, but also through interface, which you can see under "opsætning" above. The 3 options of using also works really well, which doesn't make it just another amplifier as every other, but here you you have some more options with it. I can highly recommend this amplifier, if you like me have or have had a weak signal. This Asus RP56can make up with this problem, and give you a strong signal all over your house, or where ever you want it. By all mean, there is a limit, but I've been testing it om my 136m2 2 storey house, where there were no problems.

plus

 • Easy setup
  It can't hardly get any easier than this, this goes for both WPS and interface.
 • Good range
  It has a great range, both indoors and outside.
 • The price
  Quality costs, but this is really high quality.
 • 3 setting options
  The 3 options makes sure that it can be used everywhere (almost).
 

minus

 • A bit too big
  It can seem a bit too big, but if you hide it a bit, it doesn't matter.

overallscore9

silver

 

Du kan følge os på Twitter, tilføje os til din cirkel på Google+ eller like vores Facebook-side, for at holde dig opdateret om alle de nyeste nyheder og anmeldelser.

Yderligere information

Læst 1357 gange
Log ind for at skrive en kommentar.